Нужда Умми в слові істини

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха — Милостивого і Милосердного!

Вітаємо вас, дорогі брати і сестри по усьому світу, у межах нового випуску із серії «Разом з благородним хадісом». Ми починаємо з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Від Абу Зарра (р.а.) передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا تَحْقِرَنَّ مِنَ الْمَعْرُوفِ شَيْئًا، وَلَوْ أَنْ تَلْقَى أَخَاكَ بِوَجْهٍ طَلْقٍ

«Не нехтуйте добрими справами і не вважайте занадто малим зустріти свого брата з радісним обличчям» (Муслім, 2626).

Шановні слухачі!

Вчинки людини у цьому житті пов’язані з нагородою і воздаянням в День Воскресіння. Всевишній Аллах говорить:

فَمَن يَعۡمَلۡ مِثۡقَالَ ذَرَّةٍ خَيۡرٗا يَرَهُۥ

«Той, хто зробив добро вагою у найдрібнішу частку, побачить його» (99:7).

Навіть незначний вчинок має вагу перед Аллахом. Тому не дозволено мусульманину зменшувати який-небудь вчинок, яким би цей вчинок не був простим. Можливо, що нагорода буде великою за те, що було докладено багато зусиль для здійснення того чи іншого вчинку. А можливо, на людину чекає велике воздаяння, тому що цього вчинку гостро потребували люди. Подібні обставини впливають на багаторазове помноження і збільшення нагороди від Всевишнього Аллаха за здійснювані вчинки. Таким чином Аллах обдаровує Своїх рабів Своєю щедрістю.

О, мусульмани!

Зайве пояснювати сучасне положення Умми. Це положення усугубляється з кожним днем. Відносно цього ми підкреслюємо, що якою б малою не була дія мусульманина, висунута у таких важких обставинах, — перед Аллахом вона записується як велика справа! Адже Умма потребує кожного словечка, наставляння і надихання, в яких присутній Іслам. О, ті, хто здатен звертатись і говорити, хто розуміє істину і розбирається в реальності — Умма потребує вашої думки вашої мови, вашої свідомості, вашого натхнення! Не підводьте її! Станьте вістрям списа на шляху порятунку Умми і повернення їй слави і Халіфату.

О, Аллах! Наблизь встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який об’єднає мусульман, позбавить їх від лих і страждань . О, Аллах! Осяй землю Своїм Світлом. О,Аллах, амінь.

Дорогі слухачі, до нових зустрічей при вивченні наступного хадісу Пророка ﷺ. Нехай береже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Марьям
1 Рабі уль-авваля 1440 р.х.
07.12.2018 р.

Головне меню