Обман у відношенні свого народу — харам і повинен бути розкритий

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха — Милостивого і Милосердного!

Вітаємо вас, дорогі брати і сестри по усьому світу, у межах нового випуску з серії «Разом з благородним хадісом». Ми починаємо з найкращого привітання я: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه أَنّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَرَّ عَلَى صُبْرَةِ طَعَامٍ فَأَدْخَلَ يَدَهُ فِيهَا، فَنَالَتْ أَصَابِعُهُ بَلَلًا، فَقَالَ: «مَا هَذَا يَا صَاحِبَ الطَّعَامِ؟»، قَالَ: أَصَابَتْهُ السَّمَاءُ يَا رَسُولَ اللَّهِ، قَالَ: «أَفَلَا جَعَلْتَهُ فَوْقَ الطَّعَامِ كَيْ يَرَاهُ النَّاسُ، مَنْ غَشَّ فَلَيْسَ مِنِّي» (رواه مسلم برقم 150)

Передають зі слів Абу Хурайри (р.а.), що одного разу Посланець Аллаха ﷺ проходив повз купки зерна. Засунувши руку всередині цієї купки, він відчув сирість і сказав: «О, хазяїн цього зерна! Що це таке?». Той відповів: «Воно потрапило під дощ, Посланець Аллаха». Він сказав на це: «Чому ж ти не насипав сире зерно зверху, щоб люди могли одразу побачити це? Той, хто шахраює, не має до мене ніякого відношення» (Муслім).

Шановні слухачі!

Аллах засуджує і забороняє обман і шахрайство в Корані і Сунні, окрім того, Він закликає мусульман до чесності по відношенню до Аллаху, себе та інших. Аллах повідомив нам про види обману і його небезпеки для суспільства. Обман — це дорога у Вогонь, віддалення від Ісламу і його запровадження, спосіб контролю невірними Умми, до якому вони постійно вдаються.

О, мусульмани!

Якщо Посланець Аллаха ﷺ засунув руку в зерно, щоб виявити вологість, і якщо ми подражаємо Пророку ﷺ в усіх питаннях свого життя і просимо у Аллаха миру і благословення для нього ﷺ, то тоді ми повинні так само перевіряти те, що приховано від людських очей. І, слідуючи цьому правилу, ми розкриваємо приховані змови правителів на всезагальний огляд людей. Які масштаби і численність зловісних планів і змов правителів у сучасному світі? Наскільки злобні, небезпечні і гірки змови проти кращої общини, виведеної для людей? Уммі треба усвідомити, що обман в зерні — це харам, який повинен бути розкритим, обман в релігії — харам, який повинен бути розкритим, а також обман правителя у відношенні свого народу — харам, який так само повинен бути розкритим.

О, Аллах! Наблизь встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який об’єднає мусульман, позбавить їх від лих і страждань. О, Аллах! Осяй землю Своїм Світлом. О, Аллах, амінь.

Дорогі слухачі, до нових зустрічей при вивченні наступного хадісу Пророка ﷺ. нехай береже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Марьям
1 Рабі ус-сані 1440 р.х.
08.12.2018 р.

Головне меню