Поганий кінець. Хіба рівні між собою той, хто помер у підкоренні Аллаху, і той, хто помер у непослуху Йому?

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо усіх вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі у програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передається від Джабіра (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يُبْعَثُ كُلُّ عَبْدٍ عَلَى مَا مَاتَ عَلَيْهِ

«Кожен раб (Аллаха) буде воскрешений в тому стані, в якому зустрів смерть» (Муслім).

Найбільше благо для чоловіка в цьому світі — безумовно, Іслам. Тому чоловік повинен берегти дану Аллахом милость, дотримуючись законів Ісламу, як словом, так і ділом до кінця свого життя. Благий кінець — це також милість, до якої повинен прагнути кожен мусульманин. Хіба буде користь мусульманину,якщо він усе життя перебував у підкоренні Аллаху, а помер таким, що відійшов від Ісламу або його законів? Сказав Всевишній Аллах:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ

«О, ті, які увірували! Бійтесь Аллаха належним чином і помирайте не інакше, як будучи мусульманами!» (3:102).

О, мусульмани! Сьогодні ми живемо в реальності, коли Коран і Сунна не застосовуються в нашому житті . Багато мусульман не несуть у світ Послання Ісламу, не відчувають на собі відповідальності і не розуміють важливості діяльності по встановленню Халіфату. Ми бачимо, як багато хто занурились у мирське життя, заклопотані питаннями прожитку, роботи, і помирають у стані непослуху своєму Господу. Ми вже бачили тих, хто відкрив військові бази в Хіджазі, щоб звідти бомбардували мусульман Іраку. Ми бачили вчених, лідерів і правителів, які продали Умму. Усі вони зустріли смерть з цим зрадництвом на своїх шиях; який же поганий був їх кінець, і яке їх положення в Судний день? Хіба рівний той, хто помер у підкоренні Аллаху, і той, хто помер у непослуху Йому?

О, Аллах, прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амінь!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям
20 Шавваль 1443 г.х.
20.05.2022

Головне меню