Придворні вчені

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо усіх вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передається від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يَكُونُ فِي آخِرِ الزَّمَانِ دَجَّالُونَ كَذَّابُونَ يَأْتُونَكُمْ مِنْ الْأَحَادِيثِ بِمَا لَمْ تَسْمَعُوا أَنْتُمْ وَلَا آبَاؤُكُمْ فَإِيَّاكُمْ وَإِيَّاهُمْ لَا يُضِلُّونَكُمْ وَلَا يَفْتِنُونَكُمْ

«В останній час з’являться обманщики і брехуни, які розповідають вам такі хадіси, які ані ви, ані ваші отці ніколи не чули, так стережіться того, щоб вони заблудили і спокусили вас» (Муслім).

Це — застереження нашого Пророка ﷺ щодо появи людей, які будуть називати себе вченими і шейхами. Такі вчені закликають до релігії, але у той же час брешуть. Вони наводять брехливі хадіси, вигадані закони і порочні переконання. Вони хитрують, щоб досягти своєї цілі, а саме — залякати людей в розумінні релігії. По Уммі був нанесений удар, а ці «вчені» сидять у палацах і нібито займаються питаннями релігії; вони ділять людей на праведних і заблудших. Вони закликають людей до Раю, але ведуть їх у Пекло.

Одне із найбільших лих, яке спіткало Ісламську Умму — це відсутність щирих вчених. Вони вели Умму прямим шляхом, залишались символом розвитку і прогресу, відокремлювали істину від омани, ясність від невігластва. З їх відсутністю Умма занурилась у невігластво , порочність і позбавилась нраву . У колишні часи халіфи боялись потрапляти вченим на очі через їх високе положенні і авторитет в Уммі. А сьогодні ми бачимо, як вчені сидять в урядових палацах, і чуємо їх шалені заяви. Замість того, щоб першими вийти проти правителя і роз’яснити Уммі їх агентурну сутність, ці вчені забороняють мусульманським масам виходити проти них під приводом законності їх влади (валі аль-амр). Інші із їх числа закликають до світської держави, стверджуючи, що ісламська держава і є світська. Деякі вірять в демократію через її нібито схожості з Шурою (рада), і подібних заяв багато. О, «вчені», ви брешете , ви вводите в оману Умму, ви віддаляєте Умму від релігії! Знайте, що Умма вибрала свій шлях, шлях змінень у бік обіцяного Халіфату, який вже близько , з волі Аллаха.

О, Аллах, прискор час Праведного Халіфату, де правління буде належати Ісламу і вестись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амінь!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах, Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Абу Марьям

Головне меню