Революція Шаму знов направляється до правильному шляху завдяки рішучості її синів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Почнемо з того, що революція Шаму — це благословенна народна революція, ціллю якої було скинення тиранічного режиму з його конституцією, усіма його, символами, інститутами безпеки і так далі, а також для встановлення на його руїнах ісламського правління і другого праведного Халіфату за методом Пророка.

Це те, про що гучно заявляли повсталі проти режиму, виходячи із мечетей, вони проголошували такбіри, які стрясали землю під ногами тиранів і злочинців, закликали до скиненню режиму і встановленню ісламського правління.

Ті, хто спостерігають за подіями в Шамі, бачили, що революція Шаму відступила і отримала сильні і болючі удари від своїх ворогів, яким вдалось розхитати її ряди і відхилити її від правильного курсу, заданого щирим народом в самому її початку. Проте ворогам не вдалось повністю викоренити намічений курс із сердець і розумів повсталого народу Шаму. Ціль революції стала для них переконанням і невід’ємною частиною життя. Досі вони готові жертвувати найціннішим на шляху цієї благословенної революції і заради досягнення її цілей, а саме — скинення злочинного режиму і встановлення ісламського правління на його руїнах.

Що ж такого трапилось, після чого революція зійшла зі свого шляху? В якому положенні вона знаходиться зараз? І яким є шлях її порятунку, щоб жертви, принесені нею, не були марними?

До відступу революції від свого шляху призвела втрата революціонерами впливу і самостійності у прийнятті рішень. Владу над нею захопили ті, хто кинувся в обійми розвідслужб і маріонеткових режимів, які з самого початку невпинно, вдень і вночі завдавали шкоду революції Шаму після того, як повстанці почали вимагати встановлення Ісламу, підняття ісламського прапору над Дамаском і позбавлення від цього злочинного режиму, який є слугою Америки і захисником єврейського утворення. На додаток до цього, у революціонерів був відсутній політичний проект і програма, яка б вимальовувала повну картину і вказувала їм на шлях, по якому повинні рухатись повстанці для досягнення своєї заповітної мети. Це основні причини, через які революція Шаму зазнає занепаду.

Минуло вже більше десяти років з миті початку революції. В якому положенні вона знаходиться сьогодні? Народ Шаму, який перебуває в епіцентрі подій, пройшов через багато чого — вбивства, вигнання, руйнування, насильство, осквернення святинь, знищення цілих міст і вимушене переселення мільйонів людей в гори, де вони по сей день живуть у наметах, не рятуючих ані від літньої спеки, ані від зимової стужі. На тлі задушливого економічного положення, в якому живе більшість повсталих жителів Шаму, які переселились і проживають на звільненій півночі, люди можуть подумати, що революція померла і народ відмовився від неї, втративши надію після багатьох років страждань і знущань з боку тиранів усього світу. Але, незважаючи на усе це, ми твердо можемо сказати, що вона усе іще жива! Хочемо обрадувати наших братів по усьому світу, що революція Шаму живе в серцях її народу і полум’я революції усе іще горить! Народ Шаму усе іще непохитний і стійкий, чинячи опір усім силам невір’я, не відступаючи від своєї цілі і не порушуючи клятв, даних на початку революції. Він продовжує боротьбу заради скинення злочинного режиму, встановлення законів Аллаха шляхом створення Ісламської Держави і підняття стягу єдинобожжя в Дамаску.

Що ж відбувається сьогодні на звільненій півночі? Ворожі держави, які змовились проти революції, навмисно зібрали усіх, хто відмовляється жити під владою злочинного режиму на цій невеликій ділянці землі, яка практично повністю позбавлена умов для життя. Після ганебних угод, які продали сирійські землі режиму, їх жителі були насильно виселені з них, мільйони людей були вимушені залишити свої землі і переселитись у звільнені північні регіони.

Вороги революції не обмежились зібранням народу на півночі Сирії, вони також направили туди своїх слуг із числа лідерів угрупувань і створених тимчасових псевдоурядів, якими управляє турецький режим-замовник, працюючий в американських інтересах у справі придушення революції і повернення Сирії в лоно злочинця Асада.

Сьогодні ці змовники знаходяться на шляху нормалізації відносин зі злочинним режимом, готуючи регіон і його народ до прийняттю мирного врегулювання, спричиняючи на них економічний і військовий тиск. Також вони переслідують незгодних і активістів, які протистоять їм і відкидають нормалізацію відносин і примирення з режимом. Тим самим вороги революції бажають підкорити людей тим рішенням, які ведуть їх під ніж м’ясника Сирії, знецінюючи жертви людей та їх революцію.

Нагадаємо про те, що трапилось 7 травня 2023 року, коли о п’ятій ранку сили громадської безпеки, пов’язані з так званим Хайят Тахрір аш-Шам, зламавши двері, увірвалися у дома носіїв заклику із «Хізб ут-Тахрір», побили жінок, посягнувши на їх честь, і заарештували чоловіків. Робили це з жорстокістю, не уступаючи в цьому злочинному режиму. За день до цього була заарештовані низка військових лідерів, які планували почати незалежну військову операцію проти злочинного режиму і ось тоді спалахнула іскра революції…

Це інцидент став тією соломинкою, яка зламала спину верблюду і це призвело до вибуху на вулицях, що потім переросло в безперервний, організований рух з упевненими і обдуманими кроками, що дозволило виявити зрадників і викрити їх зловісні змови. Це стало неподоланою перешкодою для цих режимів та їх слуг на шляху до нормалізації відносин зі злочинним режимом.

З волі Аллаха і завдяки рішучості щирих людей, після повернення в свої руки головування над революцією, об’єднавшись навколо політичного проекту, який виходить із ісламської акиди під керівництвом щирого лідера, який відданий Уммі і початковим цілям революції, ця революція неодмінно повернеться до своєму початковому шляху — запровадження законів Всевишнього Аллаха.

На десятому місяці організованого народного опору проти посягнувшого на честь прибічника примирення з режимом і його брудною службою безпеки, яка завдала страждання повстанцям, муджахідам і народу на звільненій території, знов спалахує революція, розширяється масштаб демонстрацій, збільшується число учасників і росте усвідомлення серед повсталих жителів Шаму. Іскра нової революції, яка спалахнула 7 травня 2023 року, триває по сей день, починає розгоратись і поступово передавати тепло революції народу. З волі Аллаха це тепло дійде до усіх революціонерів на звільнених територіях, що спонукає їх знов зібрати свої ряди.

На завершення ми звертаємось до народу Шаму зокрема і в цілому до усіх мусульман. Ваш порятунок в ваших руках, а не в руках тих, хто знищив вашу державу, розірвав її на частини, розграбував ваші багатства і піддав вас жорстким мукам. О, народ Шаму, о, віддані віру і заповіту Посланця Аллаха ﷺ, встаньте єдиним фронтом і приєднайтесь до ваших братів в цьому благословенному русі, щоб повернути революцію до її витоків і скинути маріонеткових лідерів, пов’язаних зі змовником, таким, як турецький режим. Ідіть по прямому шляху, прийнявши проект Халіфату і його конституцію, яка вказує вам на шлях в цій благословенній революції. Слідуйте за стійким, щирим і відданим політичним лідером, який шанує жертв революції і поведе вас до скиненню режиму і встановленню ісламського правління на його руїнах. Воістину, це легко для Аллаха!

 

Газета «Ар-Райя»
Ібрахім Муаз
28.02.2024р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню