У річницю хіджри Посланця ﷺ в університетах Палестини закликали підсилити релігію Аллаха та надати їй допомогу

Газета
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай» організувала в університетах Палестини низку заходів з нагоди річниці хіджри Посланця ﷺ.

Так, організатори роздали листівки під назвою: «Хіджра Посланця ﷺ — це не втеча від гніту злочинців, а встановлення сильної держави, правлячої тим, що Господом світів». У ході акції спільнота «Аль-Вай» інформувала громадськість про те, що хіджра — це не печера, павук та голуб. Навпаки, хіджра Пророка ﷺ у Сонцесяйну Медину була вісником початку нової епохи і до того небаченої сторінки історії. Учасники розташували банери на тему: «Хіджра — встановлення держави та підсилення Умми, адже хіджра — це втілення у життя наступних слів Аллаха:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно одарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку» (24:55)».

Окрім цього, студенти розташували в аудиторіях афіші: «Хіджра — це не печера, павук та голуб, а перемога, сила Умми та встановлення держави релігії», «Хіджра Пророка ﷺ — це перехід від принижень та страждань до державності та величі» та ін. Поруч з цим спільнота «Аль-Вай» встановила у Політехнічному Університеті інформаційний стенд, де студентам розповіли про важливість хіджри для Ісламської Умми . Організатори також звернулись з відповідними проповідями у молебних кімнатах університету та провели низку студентських зустрічей, де обговорили значущість цієї великої події та закликали слухачів мобілізувати усі сили та підсилити діяльність, направлену на те, щоб знов побудувати ту «будівлю», яку побудував Посланець Аллаха ﷺ.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню