Чавушоглу: відносини з єврейським утворенням триватимуть через спільні інтереси

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про те, що відносини між Туреччиною та єврейським утворенням, незважаючи на атмосферу напруженості відносно палестинського питання,триватимуть з причини спільних інтересів.

Про це він сказав 6 січня кореспонденту радіо «Коль Ісраель» у кулуарах візиту президента Туреччини Ердогана у Париж.

Чавушоглу підкреслив, що його країна не є антисемитською, проте Анкара не погодиться з антипалестинською політикою єврейського утворення у Газі та Аль-Кудсі.

«Єдине рішення полягає у принципі двох держав для двох народів», — підкреслив міністр, вказавши, що Туреччина готова до посередництву між обома сторонами.

«Ар-Рая»: очевидно, що відносини турецького режиму Ердогана з єврейським утворенням, що окупувало благословенні землі, триватимуть. Це пов’язано з користю, з точки зору якої турецький режим будує відносини з іншими державами, не враховуючи їх положення та закони Шаріату по взаємостосункам з ними. Відносини Туреччини з єврейським утворенням, Росією та Америкою відкриті, Анкара не приховує їх, незважаючи на те, що ці держави — вороги Ісламу, з якими будь-які відносини категорично заборонені. Вбивства мусульман у Сирії та Палестині — явний доказ їх лютої ворожнечі, проте у Ердогана з цими вбивцями — найміцніші зв’язки.

Що стосується відповідей Ердогана на їх злочини проти мусульман, відчуваючи прилив почуття власної гідності від його промов, то ці відповіді — просто порожня балаканина та гучномовні заяви, які не зупинять вбивств і не припинять агресії. Сумно, що, незважаючи на усі акти зрадництва, які коїть Ердоган, досі існують обмануті мусульмани, які вважають, що він допоможе їм!

Газета «Ар-Рая»
10.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню