Протести проти заходів, скерованих на нормалізацію відносин з єврейським утворенням у Південній Африці

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Сайт «AlqudsAlarabi» у четвер 15.03.2018 опублікував новину:

«Заходи, організовані у Південній Африці урядом єврейської освіти для позбавлення від тавра расизму, стикаються з масовими протестами у багатьох університетах країни, які вважають це спробою нормалізувати відносини з чорним континентом.

У четвер єврейська газета «TheJerusalemPost» повідомила, що багато студентів університетів в африканській країні виразили протест проти єврейських заходів, скерованих на позбавлення від тавра расизму та апартеїду. Студенти розвішували антисемітські плакати та забруднені прапори єврейського утворення.

Газета опублікувала фотографію великого єврейського прапору, вивішеного біля входу у головний корпус Кейптаунського університету, з написом червоною фарбою: «Ізраїль» — країна апартеїду, його руки забагнені кров’ю».

Також у місті Йоханнесбург у кампусі Вітватерсрандського університету, який вважається третім за величиною університетом країни, з’явились написи проти єврейської освіти нормалізації відносин з ним та на підтримку бойкоту, ізоляції та санкцій проти «Ізраїлю», відомих як «BDS».

Серед гасел, піднятих на території кампусу, були: «Ізраїль» — сіонізм», «Ізраїль» проти чорних» та «Сіонізм — це расизм».

У контексті протестів більшість університетів Південної Африки в останні дні стали свідками словесних перепалок між єврейськими студентами та їх антиєврейськими однолітками, але ніякого фізичного насильства не спостерігалось, як це було у минулому році».


Газета «Ар-Рая»
28.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню