Огляд новин Газета «Ар-Рая» 09.02.2022

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В місяці Раджаб 1443 р.х./2022 р. з нагоди річниці руйнування держави Ісламу і скасування ісламської системи Халіфату 28 Раджаба 1342 р.х., що відповідає 3 березня 1924 р., Хізб ут-Тахрір проводить громадські заходи в усіх країнах , де веде свою діяльність.

Зі свого боку, Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір буде висвітлювати усі заходи на офіційному сайті. Просимо Аллаха наблизити день встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Повідомляється , що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

تَكُونُ النُّبُوَّةُ فِيكُمْ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً عَاضّاً، فَيَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً جَبْرِيَّةً، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ثُمَّ سَكَتَ

«Пророцтво в ваш час триватиме стільки,скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, воно припиниться. Потім прийде період Халіфату, заснованого на методі пророцтва. Він так само триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім прийде період злої монархії, яка так само триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім прийде період деспотичного правління, яке триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. А потім знов прийде період Халіфату, заснованого на методі пророцтва», — а потім він ﷺ замовчав» (Ахмад).

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Кампанія, присвячена 101-ій річниці скасування Халіфату

В поточному місяці Раджаб жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір почав міжнародну кампанію, скеровану на пошук відповідей і усунення сумнівів щодо положення жінок під владою Ісламу. Кампанія під назвою «Халіфат — захист честі, безпеки і законних прав жінок» скерована на забезпечення чіткого розуміння і бачення того, яким буде життя жінок у державі Халіфат, які у них будуть права, роль і яке звернення буде до них згідно з тим, що говориться в ісламських текстах, і тим, що спостерігалось в історії ісламського правління. Особливо правдива інформація потрібна в потоці брехні і вигадок з боку колоніальних сходознавців. В заяві голови Жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Назрін Наваз говориться: «Ми постараємось пояснити, як принципи, закони, інститути, структури і системи Халіфату вирішать багато політичних, економічних, судових, освітніх , медичних і соціальних проблем, з якими сьогодні стикаються жінки і які не вдалось вирішити системам, розробленим людьми, в тому числі — східної і західної демократії».

План дій проти расизму: Як датський уряд намагається приховати свою ненависть до Ісламу

Уряд Данії об’явив, що розробив план дій проти расизму і ксенофобії. Коментуючи це, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Данії опублікував заяву, в якій говориться: «Перш ніж радіти цій політичній угоді, як це наївно роблять багато хто, ми задаємо дуже просте і важливе питання: в чому причина поширенні ксенофобії і ненависті до мусульман в суспільстві, а точніше, хто винуватий в цьому?».

Також в заяві вказується: «Неможливо приховати, що мусульманська община останні два десятиріччя є об’єктом ненависті з боку датських політиків і провідних ЗМІ. Жорстка лінія у відношенні іммігрантів і біженців, особливо мусульман, стала сталою політичною думкою, незважаючи на зміну парламентської більшості і уряду».

Далі підкреслюється: «На тлі того, що уряд Данії винуватий в заохоченні расизму і дискримінації у відношенні мусульман, що є основою їх політики, запропонований план дій уряду є нічим іншим, як спробою приховати свою вину і піти від відповідальності. Розпалюючи нетерплячість до мусульман, уряд намагається знайти собі виправдання. Отож, ця ініціатива не викликає ані найменшої довіри. Уряд Данії сам винуватий в розповсюдженні ненависті до мусульман, а також в їх систематичній дискримінації в суспільстві. Цей план дій — ніщо інше, як політична димова завіса, знущання над мусульманами і усіма, хто дійсно занепокоєний ростом поляризації і нетерпимості в суспільстві».

Повільна смерть насувається на південні провінції Ємену, а уряд Адену нічого не робить

У зв’язку з погіршенням економічної ситуації , падінням курсу місцевої валюти і високою вартістю товарів і послуг інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені опублікував 29 січня 2022 року заяву, в якій задаються питання: «Чого іще можна чекати від уряду, живучого в розкоші за межами країни, будь то в Ер-Ріяді, Каїрі чи Туреччині, у той час як єменський народ страждає від позбавлень і зубожіння?!».

Також в заяві вказується: «Повільна смерть насувається на країну, де трапився конфлікт між сильними державами. Люди тихо помирають без криків і стенань від катастрофічних умов, в яких вони опинились. А перебої з видачею зарплат, падіння валюти і відсутність турботи з боку урядів Сани і Адена лише збільшують страждання людей. Куди ні глянь,скрізь розлад , оскільки на землях мусульман була зруйнована влада Ісламу, а замість нього увесь світ охопила розроблена людиною система. Необхідно працювати над відновленням тієї системи, яка захистить права людини та її працю, так що ніхто не зможе відняти майно народа, окрім як по праву. Проте ця система здійсненна тільки у Другому Праведному Халіфаті».

Умови єврейського утворення і покірність Палестинської адміністрації

Міністр оборони єврейського утворення Бені Ганц об’явив, що його країна не буде наполягати на політичному врегулюванні з Палестинською адміністрацією, але буде «захищати свої інтереси, пов’язані з безпекою» через відносини з Рамаллахом. А для розширення співпраці Ганц поставив умови: припинити виплати родинам шахідів і ув’язнених, а також відкликати усі позови із Міжнародного кримінального суду проти окупуючої влади.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині опублікував заяву, в якій зазначається: «Лідери єврейського утворення не упускають можливості викрити Палестинську адміністрацію і нагадати про її роль в Палестині, яка полягає в захисті єврейського утворення і поселенців, а також в запобіганні будь-яких загроз на їх адресу. Реальність Палестинської адміністрації давно ясна. Вона більше не зможе обманювати палестинський народ, який повністю усвідомлює, як ПА виконує функцію захисної стіни для єврейського утворення. Настав той час, коли палестинцям треба підняти свої голоси перед лицем Палестинської адміністрації і зупинити зрадництво. Умма ж повинна зробити усе, що в її силах, щоб зупинити окупацію Палестини, зруйнувавши єврейське утворення, яке пускає свою отруту в усі мусульманські країни за допомогою так званої «нормалізації» і «координації».

Правителі Пакистану близькі до нормалізації відносин з єврейським утворенням

Пакистан направив в єврейське утворення свої військово-морські сили для проведення спільних військових навчань, які завершаться 17 лютого. У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані опублікував заяву, в якій вказується: «Правителі Пакистану ідуть по шляху союзу і нормалізації з тим, хто окупував мусульманську країну. Замість того, щоб вжити серйозні кроки для припинення єврейської окупації, правителі Пакистану знайомлять ворога з нашою зброєю, можливостями і військовою тактикою».

Хізб ут-Тахрір звернувся до пакистанському народу: «Іслам зобов’язує нас дати військову відсіч окупації будь-якої мусульманської землі. Що ж говорити про ті землі, які священні в нашій релігії?!».

Також в заяві зазначається: «Мечеть аль-Акса чекає свого Салахуддіна! Чи не час встановити Халіфат, після чого офіцери отримають можливість чинити так, як велить Іслам?! Аль-Акса чекає на свого Абдульхаміда! Чи не настав час встановити державу, яка не віддасть ворогу і п’яді мусульманської землі?!».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню