Розклад мусульманської родини і знищення релігії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Повідомляється від Аіші (р.а.):

أَنَّ النَّبِيَّ ﷺ قَالَ: إِذَا ظَهَرَ السُّوءُ فِي الْأَرْضِ أَنْزَلَ اللَّهُ بِأَهْلِ الْأَرْضِ بَأْسَهُ قَالَتْ: وَفِيهِمْ أَهْلُ طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ؟ قَالَ: نَعَمْ، ثُمَّ يَصِيرُونَ إِلَى رَحْمَةِ اللَّهِ تَعَالَى

«Одного разу Пророк сказав: «Якщо на землі пошириться зло, Аллах ниспошле Своє покарання на жителів цієї землі». Я спитала: «Навіть якщо серед них будуть ті, хто підкоряються Аллаху?». Він відповів: «Так, а потім вони повернуться до милості Аллаха» (Ахмад).

Написати цю статтю мене спонукали масштаби лютих нападок на мусульманських синів і доньок, на наші родини і суспільство, на високі цінності і мораль. Група злочинців із числа політиків і лідерів у прискореному режимі і послідовно працює над програмами, скерованими проти Ісламу, його народу і усього, що виходить із цієї релігії, як цнота, чистота, честь. Їх мета — утопить нас в пороках і аморальності. Аллах говорить:

وَدُّواْ لَوۡ تَكۡفُرُونَ كَمَا كَفَرُواْ فَتَكُونُونَ سَوَآءٗۖ فَلَا تَتَّخِذُواْ مِنۡهُمۡ أَوۡلِيَآءَ

«Вони хочуть, щоб ви стали невіруючими, подібно їм, і щоб ви були рівні. Тому не беріть їх собі в помічники і друзі» (4:89).

Ці програми напряму працюють з ООН під видом поширення «просвіти, культури і цивільного права». А інструментом реалізації цього є маріонеткові правителі мусульманських країн, яких Пророк ﷺ назвав рувайбідат,тобто дурнями, які міркують про справи народу. Вони пишаються своїми гріхами і тим, що відстоюють гидоту, і це привело їх до приниження, яке не покидає їх серця. Вони особисто керують кожним процесом, який прищеплює людям непристойні якості. Вони заборонили батьку і брату ревно ставитись до честі доньки чи сестри, а чоловіку — до чести дружини. Вони приймають закони проти так званого «домашнього насильства» з боку батька чи чоловіка, відкрито порушуючи норми Корану і Сунни. Врешті решт, вони звинуватили в насильстві і тероризмі саму релігію, сказавши, що її законодавство непридатне для застосування в наш час і не відповідає західній культурі і сучасному громадському порядку. Аллах же говорить:

وَٱلَّٰتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَٱهۡجُرُوهُنَّ فِي ٱلۡمَضَاجِعِ وَٱضۡرِبُوهُنَّۖ فَإِنۡ أَطَعۡنَكُمۡ فَلَا تَبۡغُواْ عَلَيۡهِنَّ سَبِيلًاۗ

«А тих жінок, непокори яких ви побоюєтесь, увещевайте, уникайте на подружньому ложі і побивайте. Якщо ж вони будуть покірні вам, то не шукайте шляху проти них» (4:34).

Посланець Аллаха ﷺ зазначив деякі дії, які необхідні для збереження родини, в тому числі сказавши:

مُرُوا أَبْنَاءَكُمْ بِالصَّلَاةِ لِسَبْعٍ، وَاضْرِبُوهُمْ عَلَيْهَا لِعَشْرٍ، وَفَرِّقُوا بَيْنَهُمْ فِي المَضَاجِعِ

«Веліть дітям своїм робити намаз, починаючи з семирічного віку, і бийте їх (за нездійснення намазу), починаючи по досягненню десяти років, і вкладайте їх спати окремо» (Абу Дауд).

Відсутність ревності — їх мазхаб, розпуста — їх релігія. Аллах зробив заборонним для них Рай, вони навіть не відчують запаху райських садів. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثَلَاثٌ لَا يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يَنْظُرُ اللَّهُ إِلَيْهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ: الْعَاقُّ وَالِدَيْهِ، وَالْمَرْأَةُ الْمُتَرَجِّلَةُ الْمُتَشَبِّهَةُ بِالرِّجَالِ، وَالدَّيُّوثُ

«Троє не увійдуть до Раю, і Аллах не подивиться на них в день Воскресіння: нешанобливий до своїх батьків, жінка,яка уподібнюється чоловікам, і даюс (чоловік, який знає чи припускає скоєння його жінками нечестя, але не реагує на це належним чином)» (Ахмад).

Також Пророк ﷺ сказав:

إِنَّ اللَّهَ يَغَارُ، وَإِنَّ الْمُؤْمِنَ يَغَارُ، وَغَيْرَةُ اللَّهِ أَنْ يَأْتِيَ الْمُؤْمِنُ مَا حَرَّمَ عَلَيْهِ

«Воістину, Всевишній Аллах ревнивий, і, воістину, ревнивий так само віруючий, а ревність Аллаха проявляється в тому випадку, коли віруючий робить те, що Аллах заборонив йому (робити)» (Бухарі, Муслім).

При уважному погляді на ці два хадіси стає ясно, що ця люта атака скерована на Одкровення Аллаха, Господа світів. Звідси і спостерігається активність жіночих об’єднань, літніх таборів, виїздів за кордон без махрама, плавання в змішаних басейнах і тих проявів, які ми бачимо в чоловікоподібних, нескромних і безрозсудних дівчатах, бажаючих звільнитись від батьківського, братського чи подружнього контролю, але не контролю тих, хто прагне знищити і розбестити їх. В даному випадку мова йде про правлячі режими і усілякі організації, які заохочують подібну поведінку. Те ж саме можна сказати і про молодих чоловіків, які носять штани з розрізами, золоті чи срібні ланцюжки на шиях, сережки у вухах і носах, вважаючи, що в цьому немає нічого поганого. У цьому і є замахування на релігію Господа світів, оскільки порушуються кордони дозволеного, не дотримуються положення Ісламу, анулюються і видаляються його закони під приводом свободи, цивілізованості і демократії. Аллах відносно усіх цих прикрас і задоволень говорить:

وَإِن كُلُّ ذَٰلِكَ لَمَّا مَتَٰعُ ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَاۚ وَٱلۡأٓخِرَةُ عِندَ رَبِّكَ لِلۡمُتَّقِينَ ٣٥ وَمَن يَعۡشُ عَن ذِكۡرِ ٱلرَّحۡمَٰنِ نُقَيِّضۡ لَهُۥ شَيۡطَٰنٗا فَهُوَ لَهُۥ قَرِينٞ ٣٦ وَإِنَّهُمۡ لَيَصُدُّونَهُمۡ عَنِ ٱلسَّبِيلِ وَيَحۡسَبُونَ أَنَّهُم مُّهۡتَدُونَ

«Усе це — усього лише мінливі блага мирського життя, а Останнє життя у твого Господа уготоване для богобоязливих. До тих, хто відвертається від поминання Милостивого (або хто сліпий до Нього), Ми приставимо диявола, і він стане його товаришем. Вони не будуть пускати їх на шлях Аллаха, а ті будуть вважати, що вони слідують прямим шляхом» (43:35–37).

Дорогий читач! Чи подумав ти про Судний день; день повернення, коли ти предстанеш перед Всемогутнім Аллахом; дні, коли ти будеш шукати хоч щось, що врятує від твоїх справ в земному житті, де ти зруйнував свою релігію, зіпсував своє життя, брав участь з дияволами та їх партією в усіх брудних справах; дні, коли каяття чи взаємне звинувачення нічим не допоможе? Аллах говорить:

حَتَّىٰٓ إِذَا جَآءَنَا قَالَ يَٰلَيۡتَ بَيۡنِي وَبَيۡنَكَ بُعۡدَ ٱلۡمَشۡرِقَيۡنِ فَبِئۡسَ ٱلۡقَرِينُ ٣٨ وَلَن يَنفَعَكُمُ ٱلۡيَوۡمَ إِذ ظَّلَمۡتُمۡ أَنَّكُمۡ فِي ٱلۡعَذَابِ مُشۡتَرِكُونَ

«Коли ж невіруючий явиться до Нас, він скаже дияволу: «Краще б між мною і тобою була відстань від заходу до сходу! Який же ти поганий товариш!». Їм буде сказано: «Ви вчиняли несправедливо, і сьогодні вам не допоможе те, що ви розділяєте муки» (43:38,39).

Для того, щоб протистояти усім цим порокам, не дати їм знищити нашу релігію і Шаріат нашого Господа і не дати стерти Сунни Пророка Мухаммада ﷺ, необхідно викривати плани ворогів, викривати їх методи, прямо і відкрито протистояти їм. Адже вони більше не ведуть боротьбу таємно. Швидше, вони відкрито атакують нашу релігію, нашу велич, нашу гідність, наші цінності і нашу піднесеність. Всевишній Аллах велів нам наступне:

فَٱسۡتَمۡسِكۡ بِٱلَّذِيٓ أُوحِيَ إِلَيۡكَۖ إِنَّكَ عَلَىٰ صِرَٰطٖ مُّسۡتَقِيمٖ ٤٣ وَإِنَّهُۥ لَذِكۡرٞ لَّكَ وَلِقَوۡمِكَۖ وَسَوۡفَ تُسۡ‍َٔلُونَ

«Дотримуйся того, що внушено тобі в Одкровенні. Воістину, ти — на прямому шляху. Це — Нагадування про тебе і твій народ (чи для тебе і твого народу), і ви будете запитані» (43:43,44).

Таким є веління Аллаха для Пророка ﷺ і для нас. Наш обов’язок — дотримуватись Одкровення, підкорятись Аллаху і Його Посланцю ﷺ, взаємодіяти з цією релігією з любов’ю, вдячністю і повагою, щоб наша віра зростала і щоб ми виділялись як істинно віруючі. Аллах говорить:

وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥٓ إِن كُنتُم مُّؤۡمِنِينَ ١ إِنَّمَا ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ ٱللَّهُ وَجِلَتۡ قُلُوبُهُمۡ وَإِذَا تُلِيَتۡ عَلَيۡهِمۡ ءَايَٰتُهُۥ زَادَتۡهُمۡ إِيمَٰنٗا وَعَلَىٰ رَبِّهِمۡ يَتَوَكَّلُونَ ٢ ٱلَّذِينَ يُقِيمُونَ ٱلصَّلَوٰةَ وَمِمَّا رَزَقۡنَٰهُمۡ يُنفِقُونَ ٣ أُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ حَقّٗاۚ لَّهُمۡ دَرَجَٰتٌ عِندَ رَبِّهِمۡ وَمَغۡفِرَةٞ وَرِزۡقٞ كَرِيمٞ

«Підкоряйтесь Аллаху і Його Посланцю, якщо ви є віруючими. Віруючими є тільки ті, серця яких відчувають страх при згадуванні Аллаха, віра яких підсилюється, коли їм читають Його аяти, які уповають на свого Господа, які роблять намаз і витрачають із того, чим Ми їх наділили. Вони є істинно віруючими. Їм уготовані високе положення у їх Господа, прощення і щедрий прожиток» (8:1–4).

Сьогодні вони атакують природу, якою Аллах наділив людину. Вони — дияволи в людському обличчі. Аллах велів нам не слідувати по стопам диявола:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِي ٱلۡأَرۡضِ حَلَٰلٗا طَيِّبٗا وَلَا تَتَّبِعُواْ خُطُوَٰتِ ٱلشَّيۡطَٰنِۚ إِنَّهُۥ لَكُمۡ عَدُوّٞ مُّبِينٌ ١٦٨ إِنَّمَا يَأۡمُرُكُم بِٱلسُّوٓءِ وَٱلۡفَحۡشَآءِ وَأَن تَقُولُواْ عَلَى ٱللَّهِ مَا لَا تَعۡلَمُونَ

«О,люди! Вкушайте на землі те, що дозволено і чисто, і не слідуйте по стопам диявола. Воістину, він для вас — явний ворог. Воістину, він велить вам коїти зло і гидоту, і намовляти на Аллаха те, чого ви не знаєте» (2:168,169).

Усе, що вони роблять в ході цих нападок на Іслам, — це «намовляння на Аллаха того, чого ви не знаєте». Вони нарекли себе богами, щоб знищити цей світ. Повідомляється від Джабіра (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ إِبْلِيسَ يَضَعُ عَرْشَهُ عَلَى الْمَاءِ ثُمَّ يَبْعَثُ سَرَايَاهُ، فَأَدْنَاهُمْ مِنْهُ مَنْزِلَةً أَعْظَمُهُمْ فِتْنَةً، يَجِيءُ أَحَدُهُمْ فَيَقُولُ: فَعَلْتُ كَذَا وَكَذَا، فَيَقُولُ: مَا صَنَعْتَ شَيْئاً! قَالَ: ثُمَّ يَجِيءُ أَحَدُهُمْ فَيَقُولُ: مَا تَرَكْتُهُ حَتَّى فَرَّقْتُ بَيْنَهُ وَبَيْنَ امْرَأَتِهِ. قَالَ: فَيُدْنِيهِ مِنْهُ وَيَقُولُ: نِعْمَ أَنْتَ

«Воістину. Ібліс встановив свій трон над водою, а потім почав посилати своє військо. І найбільш наближений (із його війська) до ньому — сіючий найбільшу смуту. Приходить хтось із них і говорить: «Я зробив те-то і те». (Ібліс) відповідає: «Ти нічого не зробив!». Потім приходить інший і говорить: «Я не залишив чоловіка до тих пір, поки не розлучив його з його дружиною». Тоді (Ібліс) наближає його до себе і говорить: «Ти (вчинив) чудово!» (Муслім).

О, мій брат-мусульманин! Однією із найбільших смут є руйнування родини, розділення між подружжям, відокремлення від дітей і руйнування цінностей, чесноти, цноти і чистоти.

Дорогі мусульмани! Цим лютим нападкам може протистояти тільки Держава Халіфат та її армія, яка несе заклик Ісламу і захищає єдність мусульман. Кожен мусульманин повинен взяти на себе відповідальність виконувати те, що покладено на нього Ісламом. «Кожен із вас — пастир, і кожен із вас несе відповідальність за свою паству». Мусульманин повинен протистояти цим злощасним програмам, які руйнують і знищують релігію. Адже це протистояння є обов’язком усієї Умми — як чоловіків, так і жінок. Кожен повинен встати перед правителями-рувайбідат, які не знають святості релігії і не цінують честі. Вони і є зло і загроза, яка нависла над нами. Якщо ми відмовимось від протистояння, тоді нам загрожує покарання Аллаха. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَا مِنْ قَوْمٍ يُعْمَلُ فِيهِمْ بِالْمَعَاصِي هُمْ أَعَزُّ مِنْهُمْ وَأَمْنَعُ لَا يُغَيِّرُونَ إِلَّا عَمَّهُمْ اللَّهُ بِعِقَابٍ

«Якщо в якомусь народі робляться гріхи, і є люди, які сильніше і численніше тих, хто робить ці гріхи, але вони не змінюють положення, тоді покарання Аллаха охопить їх усіх» (Ібн Маджа).

 

Газета «Ар-Рая»
Саід аль-Карамі
16 Рабі аль-аваль 1444 р.х.
12.10.2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню