Правителі родини Саудів скерувались до гніву Аллаха

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Мусульманські правителі сьогодні не правлять тим, що ниспослав Аллах, на додаток до цьому змагаючись в безумній гонитві по досягненню гніву Аллаха після набуття їх попередниками влади з миті руйнування Османської Держави Халіфат.

Вони є або невірними, або тиранами, або нечестивцями, або одночасно володіють усіма цими якостями, відкинувши Книгу Аллаха за свої спини. Доказом цьому є слова Аллаха:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

«Ті ж, які не правлять згідно з тим, що ниспослав Аллах, є невіруючими» (5:44).

А також слова Всевишнього:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

«Ті, ж, які не правлять згідно з тим, що ниспослав Аллах, є несправедливими» (5:45).

А також слова:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Ті ж, які не правлять згідно з тим, що ниспослав е Аллах, є грішниками» (5:47).

Правителі родини Саудів відрізнились від собі подібних правителів тим, що є найбільш квапливими до гніву Аллаха, особливо після того, як Мухаммад ібн Сальман став найвпливовішою людиною серед членів цієї правлячої родини в управлінні країною двох Святинь. Досить вказати, що він поквапився здійснити фундаментальні змінення в правлінні саудівської родини, як на родинному, так і національному рівні.

Що стосується родинного рівня, то два-три роки назад він провів затримання великої кількості принців в готелі «Ritz-Carlton», позбавивши їх посад і конфіскувавши частину їх майна, а потім пригрозив їм новими покараннями, якщо ті чинитимуть опір його владі. Що стосується національного рівня, то він заарештував низку вчених, які прямо чи косвенно виражали невдоволення його мірами по скасуванню «Комітету по заохоченню доброчинства і утриманню від пороку» і створенню замість нього органу під назвою «Головне управління розваг» в межах своєї відомої програми «Бачення Саудівської Аравії 2030», за допомогою якої він прагне інтегрувати жителів Хіджазу в західну модель суспільства і посіяти розпусту, відірвавши їх від глибокого ісламського коріння. Він прийняв відкриті заходи по наданню туристичних віз так званим «людям мистецтва» і сприянню проведення для них розпусних вечірок. Також були відкриті декілька пляжів на Червоному морі для відпочинку в західному стилі і створені туристичні комплекси і спа-готелі по усій країні. Останнім проектом став спа-готель, який повинен бути побудований на частині гори Ухуд — тієї гори, на території якої відбулась битва при Ухуді. Пророк ﷺ відносно цієї гори сказав:

أُحُدٌ جَبَلٌ يُحِبُّنَا وَنُحِبُّهُ

«Ухуд — гора, яка любить нас, і яку любимо ми»!

І це іще крім контрактів деяких клубів королівства з відомими футболістами на величезні суми і намірів провести крупне спортивне змагання, вартість якого більше аніж в два рази перевищує вартість чемпіонату світу по футболу в Катарі!

Виникає питання: чи будуть мусульмани в країні Неджда і Хіджазу бездіяти перед лицем удару цієї стрімкої хвилі по решті ісламських цінностей, які залишились у них, тим самим послаблюючи їх прив’язаність до релігії і історії, а також підштовхуючи підростаюче покоління до західному образу життя, щоб Саудівська Аравія стала на кшталт Іраку, Тунісу, Єгипту, Туреччини та інших мусульманських країн?!

Відповідь на це полягає в тому, що народи Аравійського півострову є частиною Ісламської Умми, і невірні не зможуть позбавити їх та інші ісламські народи релігії, спадщини і віри. Усі спроби невірних в цій справі виявились провальними. Всевишній Аллах збереже Іслам в Коране, Сунні, історії, праві (фікх) і ідеї від знищенні і забуття. Всевишній сказав:

إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ

«Воістину, Ми ниспослали Нагадування, і Ми оберігаємо його» (15:9).

Ісламська Умма сьогодні на своєму шляху спотикнулась, але згодом вона підніметься знов з іще більшими силами і притягне до відповідальності усіх без винятку, хто завдав зло їй, її релігії і спадщині. Після того, як ісламський велетень, з дозволу Аллаха, встане в найближчому майбутньому на ноги в лиці Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, він помститься тим, хто вбив і вигнав із своїх домів її синів, посягнув на їх честь і святині. Те, що відбувається в Палестині і мечеті аль-Акса є для нас прикладом, незважаючи на те, що минуло сто років з миті її окупації, проведення неодноразових штурмів, а також розкопок, якими прагнути зруйнувати мечеть до підґрунтя. Статус мечеті аль-Акса в серцях мусульман, як і раніше, великий, і кожна подія, яка відбувається в ній, будоражить Ісламську Умму в усіх куточках земної кулі. Навіть можна сказати, що це стало шкалою, по якій вимірюється напруження Ісламської Умми. Це примушує мусульман прагнути зберегти статус мечеті, яку називають «історичною», застерігаючи євреїв щодо будь-якої ескалації, яка стане їх кінцем.

Є іще один момент, на який слід звернути увагу і підвищити обізнаність про його деталі і показники. Ісламська Умма перейшла від стадії захисту до нападу, а сьогодні вона бореться за скинення злочинних режимів в своїй країні і встановленню на їх руїнах Праведного Халіфату. Це нова фаза, яка примушує правителів відчувати постійний страх після того, як вони вичерпали свої зусилля по тому, щоб паралізувати будь-який активний політичний рух на основі Ісламу, зробивши усе можливе, щоб запобігти чи відстрочити відродження мусульман. Вони вдались до допомоги демонів із числа дослідників, мислителів, сходознавців і західників. Вони набрали армію націоналістичних і патріотичних рухів, деяких ісламських рухів і жіночих асоціацій, витратили на них мільярди і навстіж розкрили перед ними двері засобів масової інформації. Вони втрутились в змінення шкільних і університетських програм, виключивши із них усе, що пов’язано з пануванням Умми, її спадщиною, джихадом, славною історією, значним сьогоденням і світлим майбутнім. Проте усе це не допомогло їм в досягненні запланованих цілей. Які ж правдиві слова Всевишнього Аллаха у відношенні таких людей:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّـهِ ۚ فَسَيُنفِقُونهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَىٰ جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ

«Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха. Вони будуть витрачати його, а потім будуть жалкувати про це, а услід за тим вони будуть повержені. Невіруючі будуть зібрані у Пеклі» (8:36)!

Імам Табарі в тафсірі на цей аят сказав: «В цьому аяті виражено найбільше горе і жалкування живих і загиблих! Що стосується живих, то їх майно було розтрачено і пропало дарма, не принісши ніякої користі, і в ітозі вони залишились переможеними, позбавленими і знедоленими. Що ж стосується загиблого, то він був вбитий, а його майно стало трофеєм, що в ітозі прискорило його шлях до вічному вогню, приготованому йому Аллахом. Вдаємось до захисту Аллаха від Його гніву».

Ісламська Умма сьогодні старанно стукає в двері Праведного Халіфату, і як тільки, з дозволу Аллаха, вони відкриються, правління тиранів, найлютішими із яких є правителі родини Саудів, рухне. Невірні ж хазяї цих тиранів, зазнавши поразки, підуть з ісламських земель назавжди, а армії мусульман будуть переслідувати рештки їх розбитого війська. Рим і та решта столиць невір’я будуть підкорені під вигуки такбірів і натиск ісламських армій. На землі не залишиться ані міста, ані села, куди б Аллах не ввів Іслам, або з величчю, або з приниженням. Це підтверджено обіцянкою Посланця ﷺ, згідно переданому від Таміма ад-Дарі (р.а.), де він сказав: «Я чув, як Посланець Аллаха говорив:

لَيَبْلُغَنَّ هَذَا الْأَمْرُ مَا بَلَغَ اللَّيْلُ وَالنَّهَارُ، وَلَا يَتْرُكُ اللَّهُ بَيْتَ مَدَرٍ وَلَا وَبَرٍ إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ هَذَا الدِّينَ، بِعِزِّ عَزِيزٍ أَوْ بِذُلِّ ذَلِيلٍ، عِزّاً يُعِزُّ اللَّهُ بِهِ الْإِسْلَامَ، وَذُلّاً يُذِلُّ اللَّهُ بِهِ الْكُفْرَ

«Воістину, ця справа обов’язково досягне усілякої місцевості, куди досягають день і ніч, і Аллах не залишить житла, будь воно із глини чи шкури, в яке Він не введе цю релігію за допомогою величі могутнього чи приниженням низького — величчю, з якою Аллах звеличить Іслам, і приниженням, з яким Аллах принизить невір’я».

Тамім ад-Дарі сказав: «Я побачив це у своїй родині. Хто прийняв із них Іслам, досяг блага і пошани, а хто не увірував, був принижений і виплачував джизью».

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, проте більшість людей не відає про це» (12:21).

 

Газета «Ар-Рая»
Ісам Аміра — Єрусалим
17 Раджаба 1444 р.х.
08.02.2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню