Наркотики — це війна, і ми переможемо в ній зі встановленням Халіфату

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Деякі читачі можуть бути здивовані назвою цієї статі і сказати: «Як наркотики можуть бути війною і як ми можемо перемогти в ній зі встановленням Халіфату?». Перш ніж відповісти на це питання, хотілось би трохи поговорити про проблему наркотиків в Судані.

Проблема наркотиків не з’явилась раптово, а існує вже давно. Наприклад, гашиш (або конопля) давно вирощується в регіоні Дарфур, хоча і вживається у вузькому середовищі. Суспільство зневажає тих, хто вживає наркотики, тому ті, хто їх вживають, бояться сміливо заявити про своє захоплення. Проте в останній час з’явились нові види хімічних наркотиків промислового характеру, і найнебезпечніший із них — той, що називається диявольський наркотик, метамфетамін, кристалічний мет, шабу та інші назви. Цей препарат класифікується як сильнодіючий, він випускається у виді порошку чи кристалів, його вдихають чи вводять внутрішньовенно.

З 2013 року трапились сильніші змінення, тому що наркотики почали надходити в країну у величезних контейнерах через порти, аеропорти, наземні переходи, особливо враховуючи протяжність кордонів Судану і багато сусідів. Наркотики стали ледве не дешевше буханця хліба, а уряд не вживає ніяких серйозних дій . У липні 2022 року із єврейської країни прибула партія препарату «Трамадол», призначена озброєному угрупуванню. Але партія препарату була заарештована в аеропорті Хартума,і угрупування без усілякого сорому почало вимагати видачі препарату, стверджуючи, що ці наркотики «використовуються у навчанні». Більше того, вимога була у виді офіційного листа. Незважаючи на це, державні органи не вжили ніяких дій проти цього озброєного угрупування. А що іще гірше, той, хто заарештував вантаж в аеропорту, був звільнений з роботи як покарання за зроблене.

Через поточний стан безпеки в країні торговці наркотиками навіть не посоромились завести в країну «станок» для виробництва наркотиків. На початку січня 2023 року поліція Блакитного Нилу об’явила, що «накрила» в столиці штату місті Дамазін фабрику по виробництву наркотичних таблеток «Каптагон». В прес-службі регіональної поліції заявили, що фабрика виробляла біля 7200 таблеток на годину, а ціна однієї таблетки складає 4000 суданських фунтів.

Люди усе частіше почали обговорювати проблему наркотиків і навіть говорити про причетність чи співучасть в цьому влади. У спробі відкинути звинувачення Суверенна рада Судану організувала 3 січня 2023 року зібрання, в якому взяли участь міністри юстиції, внутрішніх справ і освіти, а також генеральний прокурор і керівники служб безпеки. На зібранні голова Суверенної ради Судану аль-Бурхан об’явив про початок антинаркотичної кампанії, яка триватиме рік, після чого звинуватив деякі сторони, які він не назвав, у поширенні наркотиків при підтримці деяких молодіжних груп під видом підтримки демократії.

З того часу, як аль-Бурхан почав цю кампанію, служби безпеки почали активно арештовувати дрібних дилерів і деяких споживачів наркотиків. Досі ми не чули про арешт хоча б одного із крупних гравців, які наводнюють країну тоннами наркотиків. Уряд навіть зберігає мовчання і не вживає ніяких дій проти наркоторговців, які об’єднались для протидії кампанії. На сайті «Дарфур24» 18.01.2023 повідомляється, що в Східному Дарфурі пройшло зібрання проти урядової кампанії по боротьбі з наркоторговцями, в якому взяло участь біля 100 людей із числа дилерів і виробників коноплі.

Тепер відповімо на питання, з яких ми почали цю статтю: як наркотики можуть бути війною? Як ми можемо перемогти в ній зі встановленням Халіфату?

Боротьба між істиною і брехнею існує з того часу, як Аллах створив людину на землі, і буде тривати до того часу, поки Аллах не успадкує землю і тих, хто на ній. Невірні різними засобами і методами борються з Ісламом — релігією істини — з того часу, як Аллах послав нашого господина Мухаммада ﷺ, і по сей день. Хоча невірний зміг зруйнувати державу Халіфат, але він не зміг зруйнувати Іслам, і ніколи не зможе. Через свою переконаність у тому, що держава Ісламу Халіфат неминуче повернеться, він з усією своє хитрістю і підлістю працює над тим, щоб запобігти його встановленню. Невірні просувають свої брехливі ідеї і неспроможні системи через велетенський медіамеханізм, щоб перетворити мусульман в у збочених виродків. Колишній президент США Барак Обама, говорячи про війну проти Ісламу, яку вони називають «війною з тероризмом», заявив: «Війна з тероризмом повинна вестись у розумах і серцях так само, як вона ведеться на землі і в повітрі». А його попередник Джордж Буш-молодший прямо сказав: «Ми ведемо хрестовий похід». Це іще раз підтверджує правильність слів Аллаха:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَٰتِلُونَكُمۡ حَتَّىٰ يَرُدُّوكُمۡ عَن دِينِكُمۡ إِنِ ٱسۡتَطَٰعُواْۚ

«Вони не перестануть битись з вами, поки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217).

Але що б вони не робили, усе обертається проти них самих. Вони вражені тим, що Умма підняла революції «Арабської весни» і скинула тиранів-маріонеток невірних.

У зв’язку з неодноразовими провалами плани і методи боротьби невірних з Ісламом змінились . Цього разу метою є молодь, двигун революції і носій стягу змін. Ворог Ісламу хоче зруйнувати розум молодих мусульман наркотиками і отруїти їх тіла, щоб не залишилось серед них активних людей. Ось чому ми називаємо наркотики війною. Так ведуться війни п’ятого покоління — це навмисне наводнення країни наркотиками, навіть якщо для цього доведеться співпрацювати з наркокартелями. Саме це і відбувається в Судані. Ми переконані у тому, що цей маріонетковий уряд, який отримав у володіння квазідержаву, створену невірним колонізатором для збереження свого впливу, не зможе протистояти ворогу у цій війні. Більше того, він сам може допомагати у здійснення брудної змови проти молоді Умми.

Тоді хто здатен принести перемогу мусульманам в цій війні? Це ідеологічна держава, заснована на великій ісламській акиді, а саме — Праведний Халіфат за методом пророцтва. Тільки Халіфат здатен захистити країну і народ від наркотичної та іншої загрози . Більше того, Ісламська Держава буде докладати усіх зусиль, щоб покласти край цій проблемі в усьому світі. Хізб ут-Тахрір в Судані об’явив про початок кампанії, в ході якої буде показано радикальне рішення проблеми, яке полягає у встановленні Халіфату. Кампанія буде тривати на протязі священного місяця Раджаб, і у першу чергу вона скерована на молодих людей на усіляких можливих майданчиках, громадських місцях і в мечетях.

Молимо Аллаха про допомогу і підтримку у нашій справі, щоб наші зусилля увінчались розгромом змови і встановленням Праведного Халіфату за методом пророцтва.

 

Газета «Ар-Рая»
Ібрахім Усман (Абу Халіль)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані
17 Раджаба 1444 р.х.
08.02.2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню