Чому загострення у відносинах між Туреччиною і єврейським утворенням відбувається саме зараз?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

9 квітня 2024 року турецький уряд на чолі з Ердоганом об’явив про припинення експорту приблизно 54 видів товарів, які вони раніше постачали за заниженими цінами в єврейське утворення, на загальну суму в 7 мільярдів доларі на рік.

Якщо б ці товари постачались за європейськими чи американськими цінами, то сума річного оберту була б значно вища. Це підтверджує, що турецький режим підтримував ворога різноманітними товарами протягом останніх шести місяців, включаючи авіаційне паливо, арматуру, листовий метал, стальні проводи, алюміній, металеві опори і хімічні речовини, необхідні єврейському утворенню для виробництва зброї і ведення руйнівної війни проти Гази, в результаті якої вже вбито і поранено понад 100 тисяч мусульман. Таким чином, турецький режим Ердогана розкрив свою підтримку військової промисловості єврейського утворення, яку він надавав протягом 22 років свого правління, продовжуючи поставки навіть під час єврейської агресії проти Гази.

Ердоган і його уряд залишались співучасниками цих злочинів і несуть за це відповідальність перед Аллахом. Увесь цей час вони обманювали людей, брехали, приховуючи правду.

Слід зазначити, що це тимчасове рішення було прийнято у відповідь на відмову єврейського утворення вдовольнити запит Туреччини про проведення театральної вистави доставки допомоги в Газу по повітрю, подібно тій, яку влаштували режими Йорданії і Єгипту спільно з Америкою. Міністерство торгівлі Туреччини заявило: «Це рішення буде діяти доти, доки «Ізраїль» не об’явить про негайне припинення вогню і не дозволить належним чином ввозити гуманітарну допомогу в Газу». Це означає, що Туреччина відновить експорт цих матеріалів, якщо їй дозволять доставляти гуманітарну допомогу в Газу, що дозволить Ердогану зіграти свою роль в цій театральній постановці. Люди знов почнуть аплодувати Ердогану через надаваєму ним допомогу Газі після падіння його популярності з причини нездатності допомогти Газі і продовження поставок ворогу різних товарів, що давало можливість євреям продовжувати вести агресію.

В єврейському утворенні заявили, що «Туреччина в однобічному порядку порушує торгові домовленості з «Ізраїлем» і ми вживемо необхідні заходи проти цього, включаючи подачу скарги в Сполучені Штати».

Єврейське утворення у першу чергу залежить від Америки в своєму існуванні, в скоєнні масових вбивств, нейтралізуючи одних і заручаючись підтримкою інших. Єврейське утворення скаржиться Америці на Туреччину, яка обертається в її орбіті, щоб Америка покарала Туреччину і примусили до продовженню поставок. Як нібито єврейське утворення на чолі з Нетаньяху розуміє, що за рішенням Туреччини стоїть Америка, яка використовує це як спосіб тиску, щоб зупинити війну, інакше Ердоган не наважився б на такий крок.

Увесь цей час ворог скоював жахливі злочини в Газі, а Ердоган і пальцем не поворухнув, щоб зупинити зло. Народ Гази і усієї Палестини дивився на Ердогана як на майбутнього османського султана, який прийде і врятує їх, але він підвів народ, як і багато інших зрадників із числа арабів і персів.

Окрім того, Ердоган не припиняє поставки багатьох інших товарів, як продовольство і вода, якими забезпечують армію євреїв, допомагаючи їй продовжувати вбивства і тортури жителів Гази. У той час як євреї позбавляють палестинців навіть шматка хліба і ковтка води, прирікаючи на голодну смерть тих, хто вижив під авіанальотами.

До того ж Ердоган продовжує підтримувати дипломатичні відносини і офіційно визнає єврейське утворення, не анулювавши цього рішення протягом усього часу свого правління. Ердоган підтримує рішення про дві держави, ініційоване Америкою, хоча усвідомлює, що це рішення неможливо реалізувати. Навіть якщо б воно було реалізовано, воно не забезпечило б палестинцям елементарних прав. Більше того, цей проект є визнанням окупації євреями біля 80% території Палестини, землі усіх мусульман, із якої навіть п’ядь халіф Абдул-Хамід, нехай помилує Аллах, відмовився уступити в обмін на погашення боргів держав і значної фінансової винагороди.

До сьогоднішнього дня Ердоган і не розглядав можливість припинення цих поставок, тому що не міг піти на таке без згоди Америки, яка зараз вирішила підсилити тиск на уряд Нетаньяху, який відкрито протистояв адміністрації Байдена. Це рішення послідувало після того, як Ердоган зазнав руйнівної поразки на місцевих виборах, не зумівши повернути собі Стамбул і втративши Анкару та інші крупні міста, що стало наслідком його нерішучої позиції у відношенні єврейської агресії проти Гази і невдач у покращенні економічної ситуації, незважаючи на підтримку з боку США. Америка, побоюючись його повного падіння, дозволила йому вжити цей крок, а інакше зміцняться позиції проєвропейських партій, особливо проанглійських, таких як Республіканська народна партія та інші.

Навіть якщо єврейське утворення і дозволить Ердогану скидати гуманітарну допомогу в Газу з повітря, навряд чи це покращить його положення і положення його партії в осяжному майбутньому. Люди вже не довіряють Ердогану і його партійним соратникам, які, подібно своєму лідеру, використовують брехню для прикриття своїх невдач і заради збереження свої інтересів. Участь народу в цих виборах знизилась з попередніх 84,6% до 78%. Здається, що частина виборців, яка не прийшла на вибори, раніше підтримувала партію Ердогана. Окрім того, багато із його колишніх прибічників залишили свої виборчі бюлетені порожніми або з антагоністичними гаслами, такими як «Ти забув про Газу — ми забудемо про тебе». Таким чином, війна в Газі стала ганьбою і дискредитувала Ердогана і ключових фігур його партії, чиї долі опинились під загрозою разом з їх лідером. Усі вони залежать від зовнішньої підтримки, а точніше від Америки, яка повинна їх врятувати.

Нещодавно така допомога прийшла через Всесвітній банк, який знаходиться під контролем США. 10 квітня 2024 року міністр фінансів Туреччини Мехмет Шимшек об’явив про укладання нової угоди з Всесвітнім банком, яка передбачає надання Туреччині лихварського займу у розмірі 18 мільярдів доларів на три роки. Раніше, 29 березня 2024 року він повідомив, що зовнішній борг Туреччини на 31 грудня 2023 року досяг 499,9 мільярда доларів, із яких сума, взята в кредит, складає 261,4 мільярда доларів. Таким чином, майже половина боргу складається із відсотків і страховок. Також було об’явлено, що термінові борги, які Туреччина повинна погасити протягом року, складають 225,4 мільярд доларів і це може призвести до її краху, якщо кредитори не дадуть відстрочки.

Таким чином, Ердоган і керівництво його партії повністю стали підкореними волі і рішенням Америки, будучи не в змозі вживати які-небудь дії без її згоди. Ось чому їх позиція по Газі виявилась такою нерішучою: Сполучені Штати не дозволили їм розірвати торгові відносини з євреями, за винятком тимчасових заходів, і не дозволили розірвати відносини з єврейським утворенням, навпаки Ердоган і лідери його партії зобов’язались охороняти це утворення в обмін на своє перебування при владі.

Політичні лідери Туреччини не володіли і не володіють незалежністю, вони не слідують велінням Аллаха, щоб об’явити джихад, мобілізувати армію і народ, щоб завдати поразки ворогу, як у часи османів, і надати урок сіоністам, який вони ніколи не забудуть, викоренивши це штучне утворення і звільнивши Палестину від нечисті з її союзниками-хрестоносцями — сучасними колонізаторами на чолі з Америкою.

 

Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
17.04.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню