Відкритий лист мешканцям Шаму, зокрема сирійському війську, у благодатний переможний місяць Рамадан

Сирія
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا أَنصَارَ اللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوَارِيِّينَ مَنْ أَنصَارِي إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنصَارُ اللَّهِ ۖ فَآمَنَت طَّائِفَةٌ مِّن بَنِي إِسْرَائِيلَ وَكَفَرَت طَّائِفَةٌ ۖ فَأَيَّدْنَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَىٰ عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِينَ

«О ті, які увірували! Будьте помічниками Аллаха. Іса (Іісус), син Марьям (Марії), сказав апостолам «Хто буде моїм помічником на шляху до Аллаха?» Апостоли відповіли: « Ми –помічники Аллаха». Частина синів Ісраіла (Ізраїля) увірувала, а інша частина не увірувала. Ми підтримали тих, хто увірував, у боротьбі з їх ворогами, і вони вийшли переможцями» (61:14). 

 

Смерть продовжує тяжіти над Сирією, не залишаючи ані старця, ані жінку, ані дитину. Тиран та злочинець з’явився у дуже бридкому вигляді. У міста, села Сирії вводяться танки та бронетехніка, блокуються військовими, не залишаючи у спокої мешканців ані вдень, ані вночі, без страху про звіт, або побоювань бути засудженими. Злочинний сирійський режим, і брехливий Захід під керівництвом Америки, що стоїть за ним, не рахуються ані з чим, вдираються до будинків, проливають кров. Вони із забвінням йдуть по дорозі терору та злочинів. Їх основна мета - прихилити перед собою ісламську Умму, знищити її прагнення, змусивши її жити у приниженні. І тут нема нічого дивного, тому що Башар Асад і всі хто при владі, захопили цю владу у країні на основі ворожнечі з її мешканцями, та активної дружби з Америкою. Коли ж люди стали цьому на заваді, вони дали їм скуштувати усю жорстокість покарання. Про таких Всевишній каже у Корані:

 

قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ  النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ  إِذْ هُمْ عَلَيْهَا قُعُودٌ  وَهُمْ عَلَىٰ مَا يَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِينَ شُهُودٌ  وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

 « Нехай будуть знищені ті, хто зібрався у рва вогняного, що підтримується розпалкою. Ось вони посідали коло нього, будучи свідками того, що чинять з віруючими. Вони карали їх тільки за те, що ті повірили в Аллаха Могутнього, Достохвального» (85:4-8). 

Ми, Хізб-ут-Тахрір, дуже переживаємо увесь той біль, який доводиться нашим братам та сестрам у Сирії переносити від рук злочинного угруповання. Ми іще раз підтверджуємо:

По-перше, звертаючись до молоді на площах, до батьків та матерів, ми хочемо сказати:

Воістину, ваша революція проти злочинного режиму благословенна. Це лише підтвердження чесності ваших душ та сили віри. Нам залишається лише згадати слова Всевишнього:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

 «О ті, які увірували! Будьте терплячими, набирайтеся терплячки, несіть службу на заставах та бійтеся Аллаха,- можливо, ви матимете успіх» (3:200). 

Наше звернення до щирих офіцерів у сирійському війську, які є не інакше як вашими синами та братами, це допомога вам і вашій революції. О ви, революційна молодь! О ті, хто каже, що їх революція заради Аллаха! Ми закликаємо до вас, щоб ви, при ані при жодних умовах, не зійшли зі шляху Аллаха, і закликали разом з нами до війська, щоб воно зіграло ту роль, яка йому визначена Аллахом, а саме приборкати цей режим та встановити державу справедливості та безпеки, державу Халіфат за методом Пророка (с.а.в).

Революціонери, керівництво у координаційних радах, бійтеся Аллаха! Будьте прикладом для людей у богобоязливості, а не у  гріхах! Зміцніть у серцях людей віру та сміливість, усуньте одиничні інтереси, страх. Нехай ані Схід, та ані Захід, не буде вашим критерієм. Не зволікайте з вимогою встановлення праведного Халіфату, для встановлення справедливості, шаріату Аллаха, та несіння послання Ісламу усьому світові. Будьте з ХТ, який встав, коли інші віддали перевагу відсиджуванню, який казав правду, коли люди віддавали перевагу брехні, і в’язниці Башара Асада є тому свідками.

Молоді люди, офіцери і солдати!

Воістину, ми благословляємо вашу революцію проти несправедливості та тиранії. Ми високо цінуємо ваші величезні жертви, які ви віддали, щоб справедливість, честь, та гідне життя знову повернулися до вас. Ми закликаємо до нашого безстрашного війська, щоб вони відповіли на заклики того, хто  закликає до Аллаха. Ми, ваші брати в ХТ, закликаємо вас продовжити шлях спільно, доки не паде несправедливий тиранічний режим, з його інститутами, конституцією, законами, людьми, перетворившись на попіл. І займе його місце держава Ісламський Халіфат, у якій зі згоди усієї Умми буде вибиратися Халіф, який, у свою чергу, захистить своїх підданих і країну. Люди дадуть присягу на виконання їм положень шаріату в усіх сферах життя, а самі будуть чітко дотримуватися його наказів, доки вони будуть іти згідно з шаріатськими положеннями, у іншому випадку, його «кривизна» буде виправлятися згідно з шаріатом. Як сказав Омар ібн Хаттаб: «Немає добра в вас, якщо ви не будете казати (про відхилення від Шаріату), і нема добра в нас, доки ми не будемо цього слухати».Пророк (с.а.в), сказав: «Імам - це щит, яким захищаються і за яким б’ються». Так встаньте на шлях величі, вибачення та задоволення у цей благословенний місяць Рамадан, і хай ніщо не відверне вас з цього шляху. Будьте ж, як сказав Всевишній Аллах:

الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ  فَانقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَّمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ

 «Люди сказали їм: « Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Але це лише збільшило їх віру, і вони сказали: «Нам достатньо Аллаха, і який прекрасний цей Опікун та Хранитель!». Вони повернулися з милістю від Аллаха та щедротами. Зло не торкнулося їх, і вони послідували за задоволенням Аллаха. Воістину, Аллах має велику милість» (3:173,174).


О мусульмани ісконно ісламських земель –Шаму!

Бійтеся Аллаха! Відділяйте ваших ворогів від друзів ваших. Знайте, Захід під керівництвом Америки, Франції та Англії - це ваш ворог і причина усіх бід та негараздів. Саме Захід стоїть за тиранічними режимами, які тим і займаються, що усіляко намагаються ускладнити ваше життя. Вони зневажають вашу релігію, допомагають вашим ворогам іудеям та   іншим окрім їх, вони чинять завади над виконанням наказів Аллаха, Його Пророка, і Його Книги під приводом боротьби з тероризмом. І доки ви прагнете до Заходу, ви не зможете піти від цих проблем та бід.

О мусульмани Шаму!

Знайте, що вирішенням ваших проблем є Ісламська держава. Ваша честь, життя, майно будуть захищені тільки за допомогою Халіфату. Знайте, що ваша міць та велич, і задоволення вашого Господа можливо лише при наявності Халіфату. Так дійте ж для його нового приходу, і тоді, з волі вашого Господа, ви здобудете успіх.

По-друге, ми хочемо сказати нашим братам, нашим батькам, офіцерам та солдатам:

Воістину, кожна розумна та щира людина задається питанням: чи не прийшов час з’явитися світанку після довгої ночі?Чи не прийшов час звільнитися від пут? Чи не прийшов час щирим офіцерам армії правильно віднестися до свого обов’язку та встати на захист ваших же родин, зупинивши тирана за руки та перешкодивши його подальшим злочинам. Пророк (с.а.в), сказав: «Клянусь тим, у Чиїх руках душа Мухаммада, ви будете наказувати дозволене та утримувати від забороненого, схоплювати за руку несправедливого та зобов’язувати до слідування шляхом істини, або ж Аллах розбратає ваші серця, а потім прокляне вас,як прокляв їх».

Офіцери та солдати! Умма докладає величезних зусиль, і робить великі жертви на шляху до визволення від маріонеткових правителів. А саме вони привели вас  до того принизливого стану, у якому ви зараз перебуваєте. Зовсім нещодавно, ваші брати у Газі,Лівані та Іраку підпали під бійню, блокаду та обстріл, але ці правителі не дали вам можливості надати їм допомогу. Більше того, повітряні судна ворогів кружляли над вашими головами, та обстрілювали усе, що їм заманеться. Але ваша зброя так і залишилась без відповіді. Чи не цей режим чинить над вами приниження та зрадництво?!

Один із поетів  сказав:

سئمت جيوش المسلمين خنوعها ومضت الى ظلل الظلام تُبدد
 

Втомилися війська мусульман
від приниженості вони продовжують іти у пітьмі,
розтрачуючи свої сили

كانت رهينة ظــــــالم متعجــــــــــرف يسعى بها نحو الهلاك ويفسد

Вони були заручниками тирана, який веде їх до загибелі та порчі

Ми у ХТ, взяли на себе відповідальність по поверненню Ісламу у наше життя, шляхом встановлення ісламської держави. Сьогодні ми звертаємося  до нашого війська та офіцерів, щоб нагадати, що в вас тече кров величі. Нагадати, що ви сини благородної Умми, і ,навіть, наші запеклі вороги іудеї не скоїли нам стільки принижень, скільки скоїв вам цей брудний режим. Саме цей режим, відсунув вас від виконання наказів Господа, Який наказав вам визволити окуповану землю та повернути її мусульманам, замість цього, цей режим направив вас вбивати ваших братів у Шамі, що є для вас забороненим. Ми закликаємо вас повернути загублене положення, закликаємо вас до вигідної торгівлі, і до підкорення словам Всевишнього:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ  يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ  

«О ті, хто увірував! Чи вказати вам на торгівлю , яка врятує вас від мук та страждань? Віруйте в Аллаха та Його Посланця і бийтеся на шляху Аллаха своїм майном та своїми душами. Так буде краще для вас, якщо б ви тільки знали. Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас у Райські сади, у яких течуть річки, і в прекрасні домівки у садах Едему. Це –великий успіх» (61:10-12).

Офіцери та солдати!

Воістину, те, що відбувається, стосується усіх нас без виключення, і цей день ваш  день. Так віддайте ж себе цьому дню і скажіть: «Аллаху Акбар!», воістину, тим самим ви отримаєте успіх. Місяць Рамадан, місяць перемог, осінить вас своєю тінню. Нехай ваше розговіння у Рамадан пройде у досягненні перемоги на шляху Аллаха. Всевишній своєю перемогою допомагає своїм друзям, і дає приниження своїм ворогам. Так нехай же Аллах дасть вам допомогу, мужність, гідність. Нехай Аллах дасть допомогу усій Уммі, яка випередила вас у жертовності. І нехай буде вона найкращим помічником вам, якщо ви щиро віддастеся своєму Господу. Всевишній сказав:

إِن يَنصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ ۖ وَإِن يَخْذُلْكُمْ فَمَن ذَا الَّذِي يَنصُرُكُم مِّن بَعْدِهِ ۗ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

 « Якщо Аллах надасть вам підтримку, то ніхто не здолає вас. Якщо ж він лишить вас підтримки, то хто допоможе вам замість нього? Нехай же на Аллаха сподіваються віруючі» (3:160).

Офіцери і солдати!

Не зраджуйте Умму і ті зобов’язання, які ви на себе взяли. Не скеровуйте вашу зброю на ваші ж родини, дочок, дітей, батьків та матерів. Будьте обережні! Не пов’язуйте себе з павшим режимом, який тільки й може, що наводити страх на вулицях, і «лаяти» у брехливих ЗМІ. Бійтеся зустріти вашого Господа з кров’ю мусульман на руках. Стережіться загубити своє наступне життя заради цього тимчасового світу! Допоможіть вашій Уммі, взявши владу у злочинних угруповань, за правом Умми, вашого Господа та релігії. Встановіть правління Аллаха на землі шляхом встановлення праведного Халіфату за пророцьким методом. І якщо ви досягнете перемоги, тоді зрадієте ви та Умма. Якщо  ж ви досягнете шахади, то це краще з того, що можна досягнути у цьому світі. Всевишній сказав:

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ  فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

 «Ніяким чином не вважай померлими тих, які були вбиті на шляху Аллаха. Ні, вони живі і отримують долю у свого Господа, радіючи цьому, що Аллах надав їм по Своїй милості,та радіючи від того, що їх послідовники, які іще не приєдналися до них, не пізнають страху і не будуть засмучені» (3:169-170). 

По-третє: Ми, не впускаючи можливості, хочемо також звернутися у цей священний місяць до вчених та імамів у мечетях:

Побійтеся Аллаха, не приховуйте істину, знаючи про неї. І нехай не буде ваше знання та вистоювання намазу способом для надбання цього дунья. Не продавайте аяти Аллаха за мізерну ціну. Знайте, що вогнище Пекла  сильне. Знайте, що сила та міць належать Аллаху, але ніяк ні Башару та його соратникам. Скажіть істину, і будьте міцні у ній, знайте, що нагорода за працю у Рамадан, перевищує нагороди в інші місяці. Бійтеся Аллаха та кажіть слово істини! Бережіться брехні і того, що диктує вам ця брехлива держава, для п’ятничних проповідей!

ХТ, закликає до усіх мешканців Шаму, щоб визволити вас від поклоніння рабам до поклоніння Господу рабів, вивести з пригноблення режимів і несправедливості правителів до справедливості Ісламу та його світлу, від вузькості цього світу до просторів наступного. Будьте щирі до Аллаха, і дійте з ХТ для встановлення ісламського способу життя, і ви отримаєте успіх як у цьому світі, так і в наступному.

ХТ, закликає вас, о воїни сирійського війська! О ви, ті, хто має віру та терплячість! Місяць Рамадан, місяць благодаті, перемог. Бадр відбувся 17 Рамадану. Покладіться на Аллаха, підведіться,щоб змінити світ. Надавши допомогу ХТ та проголосивши Халіфат, ви закарбуєте себе на світлих сторінках історії. Ставши новими ансарами, яких Аллах піднесе так, як підніс перших. Всевишній Аллах сказав:

وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

 «Аллах обов’язково допомагає тому,хто допомагає йому. Воістину, Аллах – Всесильний, Могутній» (22:40).

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того що дарує вам життя. Знайте, що Аллах стає між людиною та її серцем (може завадити людині домогтися того, що їй треба) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Хізб ут-Тахрiр Сирія                                
17 Рамадан 1432 р.х.
17/08/2011