Укладення перемир’я зі злочинним режимом означає його зміцнення і послаблення революції благословенного Шаму

Сирія
Друкарня

Деспотичний режим Башара здійснив низку спроб, за допомоги яких йому вдалося шляхом проведення перемир’їв та договорів нейтралізувати деякі конфліктні райони, які непокоїли його, виснажували його сили і створювали тривогу. Дані дії дозволили йому зробити ці райони греблями укриття, щоб присвятити себе мобілізації сил на інших фронтах, проти яких він готує. Ці перемир’я привели до наступних недопустимих факторів:

- Дане перемир’я означає непряме визнання режиму, що надає йому легітимності, у той час як революція ставить за мету усунення цього режиму;
- Розрізненість моджахедів і їх розсіяність між прибічниками і супротивниками цих перемир’їв, що приводить до послаблення їх рядів;
- Визволення сил злочинного режиму для інших районів, щоб контролювати їх і домогтися у них легкої перемоги;
- Послаблення бойового духу у решті регіонів, а також підготування настроїв для прийняття подібних договорів про вихід з бою.

Проголошення деякими загонами та батальйонами узбережжя і міста Кесаб про вихід з бою було не інакше як кульмінацією цих маніпуляцій, які здивували мусульман і навіть приголомшили їх. Було заявлено, що причиною відклику є припинення підтримки та постачання грошей і зброї. Це саме те, про що ми попереджали неодноразово: про небезпеку мати зв'язок з брудними політичними грошима, які постачаються і припиняються у потрібні моменти і в потрібних місцях на користь рушійних інтересів, а не в інтересах загонів та революції благословенного Шаму.

Ми застерігаємо наших братів моджахедів від потрапляння у цю смертельну пастку, нагадуючи їм слова Всевишнього Аллаха:

وَلا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ

«Не схиляйтеся на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді жоден вам не надасть підтримки» (11:113).

Ми закликаємо їх до терпіння і стійкості, нагадуючи їм слова нашого благородного Посланця ﷺ: «Воістину, перемога приходить у момент терпіння». Ми також нагадуємо, що з тираном не може бути жодних договорів і не варто чекати від нього безпеки. Він неодмінно повернеться до контролю над заспокоєними районами, після того як звільниться для них і тоді усім доведеться заплатити ціну. Всевишній сказав:

كَيْفَ وَإِنْ يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لا يَرْقُبُوا فِيكُمْ إِلا وَلا ذِمَّةً يُرْضُونَكُمْ بِأَفْوَاهِهِمْ وَتَأْبَى قُلُوبُهُمْ وَأَكْثَرُهُمْ فَاسِقُونَ

«Який там (який договір може бути з багатобожниками)? Якщо вони подолають вас, то не стануть дотримуватися перед вами ані родинних, ані договірних зобов’язань. На словах вони намагаються догодити вам, але в серцях вони почувають до вас відразу, адже більшість їх є нечестивцями» (9:8).

О мусульмани у землях Шаму, центру Ісламу! Будьте стійкими і терпіть, адже ви ті, хто заявив: «Смерть, але не приниження», «Не приклонимося ні перед ким, окрім Аллаха!». Всевишній каже:

وَلا تَهِنُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Не слабшайте і не сумуйте, у той час як ви будете на висоті, якщо ви дійсно є віруючими» (3:139).

Ви народ революції і народу Ісламу, навіть більше того – ви спадкоємці благородних сподвижників, які відкрили ці країни, залишивши їх на вашу відповідальність (аманатом). Ваш Господь обіцяв вам допомогу і перемогу, якщо ви допоможете Йому, а допомога Йому не може бути через підкорення злочинцю і приниженість перед ним після усіх цих жертв і руйнувань. Навпаки, допомога Йому може бути через усунення цього злочинця і встановлення Праведного Халіфату, який був обіцяний нам Аллахом через радісну звістку Посланця Аллаха ﷺ коли він сказав: «Потім буде Халіфат за методом пророкування». Халіфат настане після цього тиранічного правління, у якому ми живемо сьогодні. Сьогодні ми стоїмо на порозі позбавлення від його зла. Всевишній сказав:

وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ

«Скажи: «Працюйте і побачать ваші діяння Аллах, Його Посланець і віруючі. Ви постанете перед Знаючим приховане і явне, і Він повідає вам про те, що ви робили» (9:105).


Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Сирія
Хішам аль-Баба
27 Шабан 1435 р.х.
25/06/2014
№ I-SY-199-12-028

Головне меню