Черговий раз Америка викинула використаного агента

Судан
Друкарня

У середу 14.08.2019 Держдепартамент США ввів санкції проти екс-голови Національної служби безпеки і розвідки Судану Салаха Абдуллаха Коша, заборонивши йому в’їзд на територію Сполучених Штатів.

У заяві держсекретаря США Майка Помпео, розташованій на сайті Держдепартаменту, говориться, що Америка прийняла таке рішення через причетність Коша до «грубих порушень прав людини». Услід за цією заявою на сайті «SudanTribune» було опубліковано: «Примітно, що держсекретар США Майк Помпео був директором ЦРУ під час перебування Коша на посту голови Національної служби безпеки і розвідки Судану у 2018 році, але це йому не допомогло, оскільки у держсекретаря США є право робити виняток, якщо він вважає, що це відповідає національним інтересам Америки».

Такою є реальність Америки, від якої Хізб ут-Тахрір застерігає мусульман. Кош надав Америці величезні послуги у боротьбі з «тероризмом», але це не допомогло йому і не зіграло ролі у його долі. Варто відзначити, що 18 травня 2016 року газета «TheWashingtonTimes» опублікувала статтю під заголовком «Судан підлещується перед Америкою, борючись з «тероризмом». У статті приводились слова посла Судану у Сполучених Штатах Муавії Усмана Халіда про те, що його країна надала службам безпеки США важливу інформацію. По його словам, приведеним у статі, суданські розвідники координували антитерористичні операції по усій Африці зі своїми французькими, італійськими та американськими колегами. Окрім того, Судан вважається близьким союзником Америки у боротьбі з «тероризмом» в усьому світі («AlJazeera»).

Незважаючи на усе це, Америка викидає своїх агентів на звалище як непотрібне сміття. Потім ніхто не оплакує і не захищає їх, незважаючи на те, що вони вручили Америці свою країну, зрадивши Аллаха, Його Посланця ﷺ та усю Умму. Це не перший подібний випадок. Режим аль-Башира вже визнав злочини, які він скоїв в інтересах Америки, як і визнав те, що вона вимагала більшого, незважаючи на зростання невдоволення людей своїм режимом через скоєні ним злочини. Але Америка вимагала більше і більше, поки режим не пав і не був замінений іншим.

В інтерв’ю агентству «France 24» 21.11.2018 міністр закордонних справ Судану ад-Дардірі заявив, що його країна «допомогла Америці вирішити найбільшу дилему у регіоні — проблему Південного Судану». 13 квітня 2017 року міністр закордонних справ Судану Ібрагім Гандур заявив, що «відокремлення Півдня було змовою, з якою ми погодились». В інтерв’ю агентству новин «Sputnik», опублікованому 25 листопада 2017 року, президент аль-Башир заявив, що «США спричиняє сильний тиск на Судан» і що «проблеми Дарфуру і Південного Судану знайшли підтримку з боку Америки, і під її тиском відокремився Південний Судан», а також що «це відокремлення трапилось за допомогою тиску і змови».

Хізб ут-Тахрір у Судані застерігає від слідування вказівкам США і здійснення американського порядку денного, що обернеться лихом для країни. Окрім того, виконання вказівок Америки суперечить Ісламу. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ الْكَافِرِينَ كَانُواْ لَكُمْ عَدُوّاً مُّبِيناً

«Воістину, невіруючі є вашими явними ворогами» (4:101).

Невже наші політики, які зв’язуються з невірним колонізатором, Америкою, Європою та Росією, не вилучать урок?! Хіба вони не відмовляться від дружби з ними?! Чи не повернуться вони на прямий шлях?! Чому б їм не підтримати тих, хто працює над встановленням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який викорінить вплив невірних у країнах мусульман і звільнить Умму від їх панування?! Халіфат — це обіцянка Аллаха і блага звістка Посланця Аллаха ﷺ! Всевишній Аллах говорить:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку» (24:55).

 


Ібрахім Усман Абу Халіль
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
№ H/T/S/ 65 / 1440
П’ятниця, 15 Зуль-хіджа 1440 р.х.
16.08.2019 р.

Головне меню