Заключення з конференції «Рішення Ісламу економічної кризи у 10 пунктах»

Статті
Друкарня

Ми пояснили причини економічної кризи, яка є практично єдиним порядком денним країни, і попунктно перерахували у статтях наші пропозиції по її рішенню.

Основною причиною цієї кризи є запроваджувана республікою капіталістична система. Тому для цієї порочної системи, яка живиться кризами по своїй природі, подобного роду криза не буде останньою. Велика депресія 1929 року, Берлінська криза 1948 року, яка виникла після Другої світової війни, Криза 1974 року, яка виникла внаслідок рішення США друкувати непідкріплені долари, Мексиканська криза 1994 року, Криза Південно-Східної Азії 1997 року, Російська криза 1998 року, Турецька криза 2001 року, Іпотечна криза в США 2008 року, а тепер і нинішня криза в Туреччині — лише деякі із них.

Капіталістична економічна система стала тією системою, яка постійно породжує проблеми. З цієї причини ця капіталістична система, яка є джерелом проблеми, не здатна виробляти рішення. Не варто забувати, що кардинальне рішення проблеми можливе тільки при усуненні чинників, які утворюють цю проблему. В такому випадку радикальне рішення, якого ми усі бажаємо, треба шукати в іншій ідеї, системі і ідеології. Як можна зрозуміти із наших пропозицій по рішенню, які складаються із 10 пунктів, цією думкою, порядком ідеологією є Іслам.

Іслам, всупереч ствердженням деяких людей, не є релігією, яка повинна обмежуватись мечеттю! Іслам — це не тільки духовний зв’язок між людиною і Творцем! Навпаки, Іслам — це ідеологія, звідки виходять системи для життя. Подібно тому, як Іслам має нори і закони по таким питанням, як віра, поклоніння, мораль і так далі, він так само має рішення для економічних, політичних і соціальних проблем. Неможливо уявити, що Іслам, який висунув багато хукмів про людину, не дав хукмів в такій важливій області, як економіка. Коли ми подивимось на чотирнадцятисторічну ісламську історію, то побачимо мир, безпеку, процвітання і багатство, до яких ми так прагнемо сьогодні.

В цій брошурі з нашими пропозиціями по рішенню із 10 пунктів ми вказали кроки, які уряд повинен вжити без зволікання. Наші пропозиції по рішенню, які ми висунули в цих 10 статтях, були підготовлені з урахуванням ісламської економічної моделі. І того ж, усі ці рішення є нормами Шаріату. Іслам представляє собою неділиме ціле, і ісламська економічна система є частиною цього цілого. Тому застосування рішень економічних криз само по собі не буде постійним і стабільним рішенням, якщо воно не буде реалізовано цілком і повністю.

Світський режим в Туреччині має свої реалії. Жоден уряд не може дати зелене світло ісламському рішенню. Секуляризм і ворожість по відношенню до Ісламу настільки укорінились у розумах деяких людей, що з’явились так звані «інтелектуали» (!), які сліпо критикують нещодавню заяву президента Ердогана про те, що «застосування ісламського хукму є злочином», незважаючи на те, що це його ствердження насправді суперечить точці зору Шаріату! Реалізація цих рішень неможлива ані для Туреччини, ані для будь-якої іншої інтегрованої у світову систему країни. Глобальний капіталістичний економічний порядок і світські режими, запроваджувані у світі і в Туреччині, не дадуть можливості і шансу реалізувати ці ісламські рішення.

З цієї причини тільки держава, заснована на ісламських принципах, може запровадити хукми Шаріату, які містять ці рішення.

Використовуючи модель, засновану на Ісламі, мусульмани були першопрохідцями в процвітанні і розвитку протягом усієї своєї історії. Тут же ми пропонуємо нинішнім правителям запровадити надану нами економічну модель як вихід із порочного кола криз. Проте ми також усвідомлюємо і той факт, що Держава Праведного Халіфату є єдиною державою, яка запровадить ісламську економічну систему в усіх її аспектах без страху перед колоніальними державами.

Тому бажана економічна стабільність і благополучний рівень життя ніколи не будуть досягнуті, якщо економічна політика безбожних колонізаторів, яка заснована на капіталізмі, не буде викорінена з наших земель, і замість неї не буде запроваджена ісламська економічна система, яка буде реалізована Державою Праведного Халіфату, заснованого на методі пророцтва.

Ось вона, ісламська економічна система… Вона знаходиться перед нами з усією своєю універсальністю, і вона усе іще жива. Вона просто очкує, коли її перенесуть в область запровадження. Отож, що необхідно зробити, так це спільними зусиллями встановити Державу Праведного Халіфату, форму правління Ісламу, яка звільнить світ у цілому, і землі, в яких ми живемо, — зокрема, від лещат капіталізму і встановить стабільність і безпеку.

Давайте не забувати про те, що «хвора людина» сьогоднішнього дня — це капіталізм, а той, хто готується прийти на світ завтра, щоб втілити в життя справедливість і економічну стабільність, — це Іслам!

لِمِثۡلِ هَٰذَا فَلۡيَعۡمَلِ ٱلۡعَٰمِلُونَ

«Заради такого нехай працюють трудівники!» (37:61).

 

Köklü Değişim
Турецкою мовою

Головне меню