Терапія за допомогою біоенергії

Відповіді Аміра
Друкарня

Питання: Мир Вам! Я - студентка Хевронського університету медичного факультету. Викладач, який навчає нас, відвідує курси в області лікування енергією, і вона має намір з даної тематики захистити диплом в магістратурі.

Але наш колега, дослідивши тему, стверджує, що це заборонено в Ісламі. Професор зажадала від нього шаріатського доказу щодо заборони, оскільки має намір закінчити курси з даної тематики, але студент не зміг привести ясні докази з Корану і Сунни з цього питання. Чи можете Ви привести ясні докази і допомогти своєю думкою в даній ситуації? Заздалегідь Вам вдячна. (Від Iman Thawabteh)

Відповідь: Не зовсім ясно, що мається на увазі під лікуванням за допомогою енергії? Було б краще, якби Ви роз'яснили детальніше, і ми змогли б відповісти...

Проте, розбіжність щодо заборони в темі, як я розумію, обертається не довкола матеріальної і відчутної енергії, наприклад, лазерної та променевої терапії. Променева терапія використовується при лікуванні ракових захворювань за допомогою високоенергетичних променів, або, наприклад, МРТ (магнітно-резонансна томографія) - все подібне є дозволеним в лікуванні. Я вважаю, що питання пов'язане з так званою «біоенергією». Якщо мається на увазі лікування за допомогою подібної енергії, то відповідь, за допомогою Аллаха, буде наступною:

Згідно з інформацією, наявною щодо теми біоенергетичного лікування, з'ясувалося, що принцип лікування заснований на філософії буддизму. Прихильники цієї філософії вважають: «Лікування спрямовано на досягнення фізичного здоров'я. Енергетичне лікування надає особливого значення емоційного і духовного добробуту. Принцип лікування заснований на свідомості впливу метафізики на людину, яка виявлена древніми філософами Сходу. Основні принципи цієї філософії полягають в існуванні діючої сили у всесвіті, яка називається «кі», або «ци», або «прана», за допомогою якої людина може досягти проблиску невидимої енергії і вилікувати різні захворювання органів людини, а також психічні розлади і депресії. Більш того, можна за допомогою подібної енергії розвинути здібності, що впливають на свідомість інших людей, що дозволить лікувати їх душевний і фізичний стан». Деякі методи цього лікування - не що інше, як обман і шарлатанство...

Немає ніяких сумнівів, що таке лікування є забороненим, оскільки бере свій початок з філософії буддизму, яка в корені суперечить Ісламу, і так як подібне лікування засноване на шарлатанстві і обмані...

Тут немає необхідності приводити тексти з Корану і Сунни щодо заборони на подібне лікування. Досить того, що лікування бере свій початок і засноване на філософії буддизму і язичництва.

Якщо саме таке лікування малося на увазі в питанні, то відповідь згадана вище, якщо ж щось інше, то розпишіть питання докладніше, і ми, за допомогою Аллаха, відповімо на нього.

 

Ваш брат Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта
8 джумада аль-уля 1437
17.02.2016

Серія відповідей шейха вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, аміра Хізб ут-Тахрір, на питання, поставлені йому на його сторінці у соцмережі «Фейсбук»

Головне меню