Тільки один Іслам може забезпечити стабільність валюти в Казахстані!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Казахський інформаційний центр другого червня розповсюдив інформацію про те, що голова Національного банку Кайрат Келімбєтов спростував чутки про можливість девальвації казахстанського «Тенге». Відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції, він сказав: «Ціни на нафту сьогодні високі. Рубль зміцнюється, але навіть якщо впаде у деякому степені, ці не лякає нас». Також він сказав: «Я думаю, що у нас є солідний запас готівки».

Кайрат також сказав, що «загальні запаси сьогодні у Казахстані складають 28 млрд. доларів, і немає жодних передумов для девальвації національної валюти». «Нафта займає близько 60% від загального обсягу експорту Казахстану, що є основним джерелом державних прибутків у іноземній валюті. За останні шість місяців вартість нафти понизилася більше ніж на третину», як говориться у прес-релізі Національного банку.

Першого разу була девальвація у Казахстані 4 лютого 2009 року, одразу після початку світової економічної кризи у 2008 році, коли казахстанська валюта послабшала у відношенні до долару США на 23,8%. Удруге – 11 лютого 2014, коли валюта знецінилася приблизно на 20%.

Ця система грошово-кредитної політики Назарбаєва не поставить економіку країни на шлях росту і процвітання за кількома причинами:

Перша: те, що «тенге» (казахська валюта) пов’язана із доларом США, а це означає, що тенге завжди буде залежати від курсу долару, найнижча частота обмінного курсу долару буде безпосередньо впливати на тенге.

Друга: те, що тенге залежить від цін на енергоносії, такі як нафта, які встановлюються у доларах США, а ця ціна схильна до нестабільності.

Третя: і найголовніша, те, що країна керується злочинною групою на чолі з президентом Нурсултаном Назарбаєвим, який править країною законами невір’я. Вони роблять усе заради своїх особистих інтересів не надаючи жодної уваги інтересам країни.

Бідність, від якої страждає народ Казахстану та інші народи світу, пов’язана з капіталістичною системою. Казахстан багатий на природні ресурси, але система Назарбаєва у змові з Росією та західними країнами, продає багатство та ресурси Казахстану їм і зберігає у них ресурси золота.

Проблему знецінювання казахської валюти вирішить лише система Ісламу, яка замінить нинішній режим у Казахстані, оскільки Ісламська економічна система відрізняється від інших економічних систем. Валюта в ісламській економічній системі ґрунтується на запасах золота і срібла, що робить її незалежною від обмінних курсів у інших країнах. Це, у свою чергу, дає незалежність країни від економічної політики інших країн.

Ісламська економічна система основана на справедливості і чесності, вона дійсно вирішує проблеми людей, тому що це система від Творця. Нафта та інші природні ресурси розглядаються в Ісламі як суспільна власність, тому що Посланець Аллаха, хай благословить його Аллах і привітає, сказав: «Люди – співвласники у трьох речах: у воді, вогні та пасовиськах». Харам продавати ресурси суспільного майна і зберігати прибуток у зарубіжних банках. Також забороняє продавати ці ресурси невірним, які виголошують свою ворожість до Ісламу і мусульман, зневажають пророка Мухаммада, хай благословить його Аллах і привітає, і спаплюжують Коран.

О мусульмани! Зліт і падіння валюти й усі кризи нинішньої економіки, які принесли втрати і руйнування людям, усі ці лиха лише через нинішню капіталістичну систему. Ми у Хізб ут-Тахрір закликаємо і розуміємо, що немає жодного порятунку для народів від цих криз і лих, окрім як у системі Халіфату, тому ми закликаємо вас працювати з нами для того, щоб повернути Халіфат у максимально стислий і швидкий термін…


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
15 Шабан 1435 р.х.
13/06/2014
№ 044/1435h

Головне меню