Зіткнення між різноманітними сирійськими угрупуваннями слугують лише американському порядку

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Немає сумнівів у тому, що продовження зіткнень між сирійськими угрупованнями служить лише американському порядку денному, причому воно надає послуги в геометричній прогресії, тобто набагато більше того, що може зробити американська дипломатія. І тому ми бачимо, що політика США в Сирії, в одному з важливих її розділів, ґрунтується на сприянні виникненню подібних зіткнень. Ми бачимо, як часто США підбурюють угруповання одне проти одного під приводом боротьби проти тероризму, в той час як фінансування угруповань, які підтримуються адміністрацією США, відразу припиняється, якщо вони брали участь, навіть хоч один раз, в боротьбі проти тиранічного режиму Башара.

Навіть угруповання, відкрито підтримувані різними американськими організаціями, коли вступають в криваві битви один з одним, що призводять до трагічних наслідків, не шкодять американській адміністрації. Протягом останніх двох місяців відбувалися запеклі зіткнення між так званими «демократичними силами», підтримуваними військами міністерства оборони США (Пентагон), і між так званими «лицарями правої справи», або батальйоном «Яструби гір», яких підтримує ЦРУ, в місті Мари, який знаходиться у 32 кілометрах на північ від міста Алеппо. Сирійські «демократичні сили» в цих зіткненнях завдали важких поразок «лицарям правої справи» і «Яструбам гір», згідно з доповіддю американської газети «Лос-Анджелес Таймс». Ці зіткнення прокоментував конгресмен Адам Шифф, член Демократичної партії в парламентському комітеті розвідки на засіданні палати представників США, сказавши, що «ці зіткнення становлять собою велику проблему і зовсім нове явище». Але чи дійсно ці зіткнення представляють для адміністрації США велику проблему і виклик? Ми не думаємо, що це так. Насправді, ці зіткнення не представляють ніякої проблеми для американської адміністрації, тому що якби це було так, то Америка з перших же днів цих зіткнень зупинила б їх. Більш того, Америка протягом двох місяців залишила їх без будь-якого втручання і не думала про те, що їх потрібно зупинити, а це вказує на те, що адміністрація США повністю задоволена тим, що вони відбулися, або, можливо, вона і підбурювала їх на ці зіткнення.

А якщо зіткнення відбуваються між іншими загонами, які не мають підтримки США, то немає сумнівів в тому, що адміністрація США рада цьому і це відбувається, безсумнівно, в її інтересах, подібно до зіткнень, які вибухнули в місті Салькін - місто на північному заході Сирії , розташоване на території мухафази Ідліб - між «Джабхат ан-Нусра» і «Ахрар аш-Шам» в минулому місяці. Або бойові дії, що відбулися між групами, на чолі яких стоять «Джейш уль-Іслям» і «Ліва Шухада Ярмук» проти руху «Мусанна». А також майже щоденні зіткнення між «ІД» та іншими загонами. Всі ці зіткнення (і подібні до них), безсумнівно, слугують інтересам США і б'ють по інтересах цих угруповань, як і продовжують термін життя режиму тирана - агента американців Башара, а також підсилюють світську опозицію за рахунок ісламських угруповань.

Революціонери зобов'язані послабити можливості Америки і її агентів у Сирії, повністю уникаючи зіткнень між собою, і повинні направити свою зброю тільки в сторону режиму, не звертаючи уваги на матеріальні інтереси і мирські цілі. А це можливо тільки об'єднанням всіх цих загонів на основі проекту політичного Іслама - проекту встановлення держави Халіфат на основі методу пророцтва на руїнах держави баасистів, ворожих до Ісламу і мусульман. Тільки цей проект є проектом порятунку їх від цієї ворожої роз'єднаності, яка погубить їх, і тільки цей проект захистить їх від страждань в загробному житті. Якщо вони приєднаються до цього проекту ісламської культури, то тоді вони зароблять нагороди обох світів, але якщо вони не приймуть цей проект, то неодмінно потраплять у сітки Америки і її агентів, а отже - потраплять в смуту і втратять своїх шахідів, а всі їхні зусилля зійдуть нанівець.

Ми просимо Всевишнього Аллаха про порятунок, звільнення, перемогу, зміцнення і про благо надалі для них і для нас.

Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хутваній
6 Раджаб 1437
13.04.2016

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню