Звернення до мусульман на Заході

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На тлі підсиленні інформаційної війни проти мусульман на Заході та різноманітних утискань ви не повинні прогинатися під тиском і не повинні дозволити розірвати вашу прив’язаність до своєї релігії та Умми.

Вони бажають, щоб ви відмовились від своєї релігії, Шаріату та Умми, і не приховують своїх намірів. Вони ведуть війну не проти певних рухів, терористів або екстремістів, а безпосередньо проти вашої великої релігії, яку вони описують як релігію «тероризму» та зла.

Ви не можете замикатися в собі та ізолюватись від суспільства, тому що це означає слабкість, безсилля та страх. Проте адже ці якості не повинні бути присутніми у серцях, у яких поселилась віра, які уповають на свого Господа та пізнали світло ясної акиди.

Такі якості не мали місця у серцях пророків, праведників та щирих вчених, які відкрито об’являли істину серед народів-невігласів і твердо переносили усі тяготи.

لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِيهِمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَمَن يَتَوَلَّ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيد

«Вони були чудовим прикладом для вас — для тих, хто сподівається на Аллаха і на Останній день. А якщо хто-небудь відвернеться, то адже Аллах — Багатий, Достохвальний» (60:6).

Обов’язок, покладений на вас релігією, та історична можливість, яку ви отримали,— це ідейне протистояння західним думкам, використовуючи при цьому ясні докази.

وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ

«Чия мова прекрасніша, аніж мова того, хто закликає до Аллаха, вчиняє праведно та говорить: «Воістину, я — один із мусульман»?» (41:33).

Ми повинні взаємодіяти з нашим оточенням, несучи ісламський заклик без страху та сорому. Ми повинні взяти на себе ініціативу та рухатись свідомим та методологічним шляхом, подалі від спонтанності та імпровізації. Ми повинні рухатися,відчуваючи реальність, яка кипить, та відчуваючи виклики, які стоять перед нашим розумом та штовхають нас розмірковувати глибоко, ґрунтуючись на нашій акиді та посланні. Нам варто на основі своєї акиди визначити цілі та впевнено рухатися до них. Ми повинні використати усі свої можливості, щоб змінити положення на користь нашої релігії та її майбутнього у цих країнах. Це вимагає того, щоб ми несли Іслам ідейним та політичним способом, пропонуючи його як заміну капіталістичному строю , як це робить Хізб ут-Тахрір.

Неприпустимо мусульманам у західних державах використовувати логіку меншості (проект, розроблений деякими вченими для мусульман, які проживають на Заході, з метою ізолювати їх від суспільства і тим самим зберегти їх ідентичність), керуючись інстинктами та особистими інтересами. Ми є частиною великої Умми, яка володіє посланням для усього світу, і ми повинні працювати у межах ісламського проекту, який скерований на встановлення влади Ісламу за допомогою Халіфату за методом пророцтва. Ми ведемо ідейну та політичну боротьбу проти зіпсованих думок Заходу і не боїмось докорів на цьому шляху.

الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

«Люди сказали їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Проте це лише примножило їх віру, і вони сказали: «Нам досить Аллаха, і який чудовий цей Попечитель та Хранитель!»» (3:173).

Ми не перші, хто стикається з невіглаством та невіруючим суспільством. Більшість пророків (а.с.) стикалась з цим, і навіть наш господин Мухаммад ﷺ протистояв думкам невір’я у мекканський період, і його не зупинили труднощі та переслідування. Не повертайтесь у бік правової логіки мусульманських меншостей (фікх, спеціально розроблений для мусульман на Заході), адже це буде слідуванням своїм інтересам та пристрастям, а це — ніщо інше, як намовляння шайтана.

وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلاَّ غُرُورًا

«Шайтан дає їм обіцянки та збуджує в них надії» (4:120).

Слідуйте по стопам вашого Пророка ﷺ, в якому був чудовий для вас. Так ви набудете успіху у цьому та наступному житті.

لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا

«У Посланці Аллаха був чудовий приклад для вас, для тих, хто сподівається на Аллаха та Останній день і пребагато поминає Аллаха» (33:21).


Газета «Ар-Рая»
Мунзір Абдуллах
18 Джумада аль-уля 1438 р.х.
15.02.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню