Гоніння — передвісник перемоги

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Так вирішив Аллах, що часи змінюються і жоден народ не залишається навічно, змінюючи один одного друг друга до Судного дня. Один народ відроджується, а другий деградує. Одна частина людей панує у певну епоху, а друга зазнає поразки.

Це стосується народів та держав. Що стосується істини та заклику до неї, то Аллах вирішив, що повинні бути ті, хто несуть істину та закликають до неї. Вони пов’язують свою долю з цією істиною і стають разом з нею єдиним цілим. Вони поширюють істину серед людей. Істина, яку вони несуть, дорожче для них, аніж власне життя.

Ця віра прийшла до нас чистою та незаплямованою, щоб зайняти місце у серцях богобоязливих та благочестивих, які понесуть її, як поніс кращий із людей та господин людства Мухаммад ﷺ. Потім цю віру понесли його благородні сподвижники та ті, хто послідував за ними. Вони жертвували своїми життями, майном та дітьми, щоб усе людство почуло релігію Аллаха та підкорилось Йому.

Роки та десятиріччя минули після Пророка Аллаха ﷺ та його сподвижників. Після них та після руйнування Халіфату змінилось положення мусульман від величі — до приниження, від головування та керівництва над народами — до підкореності та залежності. Найгірші із людей зруйнували державу мусульман своїми підступами та інтригами, щоб віддалити його від керівництва та головування. У цьому їм допомагали зрадники Аллаха, Його Посланця ﷺ та усіх віруючих доти, доки не настав час, коли вони об’явили про скасування Халіфату. Намагаючись зберегти мусульман у такому положенні, вороги розчленували Халіфат на багато дрібних частин і на чолі кожної із них поставили правителя, який відрізнявся своє покорою та лояльністю, що дало Заходу велику гарантію у запобіганні повернення Халіфату або тих, хто працює заради цієї мети.

З того часу, як почався світанок Хізб ут-Тахрір, який прагне повернути велич та гідність мусульман, Захід та його послідовники створюють медіаблокаду на тлі арештів репресій та тортур проти тих, хто говорить, що він — із Хізб ут-Тахрір або підтримує Хізб словом або думкою.

Ми не стверджуємо, що невірний Захід та його агенти у мусульманських країнах проводять боротьбу лише з активістами Хізб ут-Тахрір, вони борються та атакують усіх,хто закликає до релігії Аллаха. Вони борються навіть з тими, кого лише підозрюють у цьому, через страх перед ними та тим, до чого вони закликають. Серця невірних наповнюються ненавистю, тривогою та страхом перед відновленням втілення релігії Аллаха, як це було в епоху тих, кому ми подражаємо — Праведного Халіфату та праведних халіфів.

Минули роки, і Аллах побажав, щоб заклик Хізб ут-Тахрір почав проникати в оточення різноманітних груп мусульман. І світ був здивований голосами тих, хто закликає до Халіфату за методом пророцтва в усіх куточках землі. Навіть у самому серці західного миру люди побачили та почули тих, хто закликає до Халіфату.

І підняли свої погляди щирі раби Аллаха, прагнучи надати допомогу Шаріату та втіленню Сунни Посланця Аллаха ﷺ. Вони представились у виді чистої партії і стали для Умми яскравою зіркою у небі. Їх турбує втрата Шаріату Аллаха, серця їх амірів та членів бентежить нехтування людей законами Аллаха. Невір’я та його послідовники збільшили спроби забруднити честь мусульман та пограбувати їх багатство. Невірні прагнуть зробити кожного правителя своїм помічником проти мусульман після того, як ті вже стали маріонетками невірних, які плетуть підступи проти Ісламської Умми та її релігії.

Захід та ті, хто з ним, стріляють в нас із однієї зброї. Вони вбивають, попирають права, позбавляють крову та принижують кожного щирого мусульманина. Вони б’ються з усіма, хто вірний Аллаху та Його Посланцю ﷺ, і укладають угоди з тими, хто вірний тагуту та невір’ю.

Кожен розумний прийде до одного висновку: війна сьогодні іде між доктринами. Це — хрестовий похід проти Ісламу та мусульман з метою запобігти поверненню релігії Аллаха у якості керівника та лідера.

Підсилились гоніння, переслідування, арешти, вбивства та утискання членів Хізб ут-Тахрір у більшості мусульманських країн, а також на Заході, де, з одного боку, члени Хізба арештовуються та переслідуються, а з іншого — накладається заборона на роботу партії, а сама вона включається у список «терористичних» організацій. І ми чудово знаємо, що сталося у Німеччині, Британії, Данії та інших країнах Заходу.

Зрадницькі правителі та захисники режимів невір’я у нашому ісламському світі отримали наказ арештовувати та переслідувати членів Хізба, а також тих, хто висловлює свою думку або підтримує те, до чого іде Хізб. Багато в’язниць були заповнені активістами Хізб ут-Тахрір, а багато інших загинули внаслідок масових вбивств в Узбекистані, Сирії, Йорданії, Іраку та Лівії. Куди б не подивились очі, вони бачать вбивства та репресії по відношенню до тих, хто закликає до Аллаху; вони бачать переслідуваних членів Хізба. У той же час збільшила активність Хізба, і він кидає великий виклик невірним, надихаючись обіцянкою Аллаха.

Сильна кампанія проти Хізб ут-Тахрір та його членів у виді вбивств, тортур та тюремних ув’язнень, іноді називаючи партію «терористичною», а іноді — «ідейною підтримкою терористичних організацій» — усе це є найбільшим показником того, що сталося з Хізбом за останні роки. Небезпеку Хізб ут-Тахрір в очах Заходу та його приспішників неможливо проігнорувати. Величезна кількість гонінь у різноманітних куточках світу неможливо приховати, а мовчання ЗМІ на тлі вбивств та таємних арештів більше не допомагає.

З одного боку, Хізб ут-Тахрір укорінився в усіх частинах землі і зайняв місце у багатьох розумах та серцях. З іншого боку, багато країн у західному світі накинулись на Хізб, співпрацюючи з тиранічними режимами у мусульманському. Вони діють узгоджено, практикуючи найвитонченіші методи репресій, вбивств та вигнань. Вони виливають свій гнів усіма засобами, щоб утиснути та припинити поширення Хізб ут-Тахрір. Проте очевидно, що вони не змогли обмежити поширення Хізба серед мусульман, які працюють разом з ним для піднесення стяга «немає божества окрім Аллаха, і Мухаммад — Посланець Аллаха».

Вони вдалися до використання сил, руйнування, тюремним ув’язненням та тортурам. Усе це є ознакою того, що вони не змогли зупинити масове поширення Хізб ут-Тахрір у мусульманських країнах.

Захід та усі режими мусульманських країн протистоять Хізбут-Тахрір, який прагне до повернення Шаріату Аллаха та відновленню ісламського образу життя шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва — усе це є початком кінця цих режимів та початком перемоги Ісламу, з дозволу Аллаха.

Наш господин Ібрахім (а.с.) переміг лише після того, як народ піддав його вогню.

І той хлопчик, який вірив в Аллаха та відкинув релігію свого короля та народу — він переміг і народ послідував за ним лише після того, як король наказав випустити у нього стрілу, сказавши: «Заради Господа цього хлопчика». Тоді підступи короля обернулись проти нього самого, і хлопчик отримав перемогу за допомогою свого Господа, навіть якщо обійшлось це йому ціною власного життя. Це не стало перемогою однієї людини, а було перемогою ідеї та переконань.

Краще створіння Аллаха — Мухаммад ﷺ терпів те, що робили курайшити, які були вкрай ворожі до нього та до тих, хто повірив йому. Мухаммад ﷺ та його заклик отримав перемогу лише після того, як з його ступнів текла кров, на нього кидали нечистоти, а його послідовникам курай шити завдавали жорстокі страждання, катуючи та вбиваючи, у той час як вони зберігали непохитність, терплячість та проявляли вдоволеність долею.

Всевишній Аллах говорить:

أَحَسِبَ النَّاسُ أَن يُتْرَكُوا أَن يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ * وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ

«Невже люди думають, що їх залишать і не піддадуть спокусі лише за те, що вони скажуть: «Ми увірували»? Ми вже піддали спокусі тих, хто був до них. Аллах неодмінно впізнає тих, які говорять правду, і неодмінно впізнає брехунів» (29:2,3).


Газета «Ар-Рая»
Рола Ібрахім, Шам
07.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню