Зрадництво династії Саудитів у відношенні мусульман та проблеми Палестини ніколи не припинялось

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

2 квітня 2018 року наслідний принц Саудівської Аравії заявив американському журналу «TheAtlantic»:

«Єврейський народ має право на національну державу, або принаймні, на частину батьківщини предків. Я вважаю, що кожна людна, де б вона не знаходилась, має право на шматок землі у цьому світі».

Він так також заявив:

«Я вважаю, що палестинці та «ізраїльтяни» мають право володіти своєю землею. Проте нам необхідна справедлива мирна угода для забезпечення стабільності та миру між народами».

Ця заява не є чимось новим, завжди побідні настрої приховувались у їх грудях. Родина Сауда ніколи не ворогувала з ворогами Умми, навпаки, вона завжди воювала на боці ворога. Незважаючи на те, що правителі коливались між Америкою та Британією, вони завжди зраджували Умму та служили інтересам своїх хазяїв, виконуючи їх доручення навіть ціною життя та майна мусульман.

Ця позиція не є новою, навпаки, зрадництво — це основа їх влади. До того, як родина Сауда створила своє королівство, вони у змові з англійцями вели війну проти Османського Халіфату. Потім, прикриваючись релігією, вони почали вводити Умму в оману. З іншого боку, вони навіть не вчиняють на свій розсуд, усі їх дії — це наказ хазяїв. Мухаммад ібн Сальман у своїй заяві газеті «TheWashingtonPost» сказав:

«Поширення ідей ваххабізму, будування мечетей та релігійних шкіл по усьому світу сходять до часів Холодної війни, коли союзники почали вимагати від Саудівської Аравії використати своє багатство, щоб перешкодити успіхам СРСР в ісламському світі».

Упало останнє фігове листя з правителів Саудівської Аравії,і їх змова проти Умми стала явною для володарів розуму.

Вони допомогли зберегти режим Асада, підкупивши крупні угрупування у Гуті, і на протязі усіх цих років революції вони перешкоджали загрозам у бік режиму. Вони — як смертельна отрута, проявляючи «турботу» про народ Сирії, служили та продовжують служити інтересам Америки, працюючи заради збереження її впливу у даному регіоні.

Що стосується ситуації навколо Ємену, то уряд Саудівської Аравії — усього лише пішак у руках Америки. Америка веде боротьбу з Британією на протязі десятиріч за вплив у цьому регіоні. Заява Саудівської Аравії про те, що вона захищає народ Ємену або сунітів, є прикриттям для реалізації змов.

Що стосується Палестини, то зрадництво родини Саудів тут предосить; із їх числа:

— тайна угода з Британією, яка зміцнила єврейське утворення та дозволило окупувати Палестину;

— відмова підтримати палестинців;

— ініціатива короля Абдуллаха, більш відома як «арабська ініціатива», згідно якій окупація більшої частини Палестини була узаконена; також у ній говорилось про створення суверенної палестинської держави в обмін на укладання миру з «Ізраїлем»;

— надання дозволу індійському національному авіаперевізнику «AirIndia» на використання свого повітряного простору для здійснення прямих рейсів в «Ізраїль».

Заяви Мухаммада ібн Сальмана походять на «декларацію Бальфура» та підтримують набуття євреями національної батьківщини на благословенній землі, які відкрив Умар ібн аль-Хаттаб і яку звільнив Салахуддін; на протязі усієї історії сподвижники та ті, хто був після них, захищали цю благословенну землю своє кров’ю.

Зрадницькі заяви Мухаммада ібн Сальмана будуть тривати, як і триватиме їх служіння американським інтересам у регіоні. Америка працює над тим, щоб створити сунітсько-єврейський союз проти шиїтського, щоб занурити їх у сектантську війну. Таким чином, Америка досягає своїх цілей у регіоні; за допомогою цієї війни вона виснажує багатство мусульман, зміцнює свій контроль над ними тат перешкоджає звільненню від колоніалізму та встановленню Праведного Халіфату.

Наслідний принц запропонував себе Америці у якості нового залаштункового гаранта по досягненню миру. У своїх заявах він намагається «обілити» своє обличчя перед Трампом є єврейським утворенням; він бажає, щоб угода Трампа була успішною. «Alkhaleejonline» передає від єгипетського чиновника, що Саудівська Аравія та Єгипет прагне зупинити «марш повернення », побоюючись, що він може вплинути на хід «угоди сторіччя». Можливо, це буде служити доказом, що Мухаммад ібн Сальман вірно служить Америці та її проектам.

Наслідний принц та уряд Саудівської Аравії розглядає проблему Палестини не як проблему Умми або проблему своєї релігії, навпаки, вони розглядають Палестину як перешкоду до повної лояльності по відношенню до Америки та єврейському окупанту. З причини високого статусу Хіджазу у мусульман Саудівська Аравія не може відкрито встановлювати і військові союзи з «Ізраїлем» — окупантом благородної землі. Тому Саудівська Аравія прагне позбутися від палестинської проблеми, яка поруш їх спокій і не дає відкрито перейти на сторону ворогів Умми.

Розкриття зрадництва саудівського уряду вимагає, щоб вчені Неджда та Хіджазу прийняли сторону істини та стояли перед обличчям тих, хто взяв невіруючих собі у покровителі замість віруючих. Перед тими, хто витрачає багатство мусульман та зробив Палестину — місце піднесення нашого Пророка ﷺ — національною батьківщиною для найгірших ворогів віруючих. Ці вчені повинні публічно вимагати від політиків звіту за свою поведінку. Решта усіх інших же кроків варто розцінювати як їх виправдання. Насправді, не залишилось і людини, яка іще обговорювала б питання цих «правителів», кому вони служать. Отож, усе очевидно: вони — агенти колонізатора та інструменти для реалізації його планів.

Реальність показує, що правителі-агенти — співучасники змови проти Умми. Змінення можуть відбутись лише на руїнах їх тронів, і Умма повинна скинути їх, звільнитись від колонізаторів та повернути свою владу в особі Праведного Халіфату, правління у кому буде здійснюватись за методом пророцтва. І тоді буде звільнена Палестина та усі окуповані землі мусульман.

Газета «Ар-Рая»
Аля Абу Саліх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
11.04.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню