Хізб ут-Тахрір у Палестині відмінив марш Халіфату у Рамаллі

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Палестині об’явив про відміну маршу, який повинен був відбутись у Рамаллі у суботу 21.04.2018 під гаслом «Халіфат відновить велич Умми та статус аль-Кудса» з приводу 97-ї річниці знищення Османського Халіфату. Як очікувалось, марш повинен був послідувати із мечеті аль-Біра аль-Кабір до скверу аль-Манара.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині у суботу розташував на своєму сайті прес-реліз, у якому вказувалось, що причиною відміни маршу стали варварські та насильницькі заходи, вжиті владою у той день з раннього ранку для придушення та запобігання початку маршу. На головних та вторинних входах у Рамаллу, на виходах із селищ Рамалли та головних міст на західному березі, таких як аль-Халіль, Бейт-Ляхм, Калькілія та Дженін, були встановлені перешкоди також, як у селищі  аль-Убейдія та іан-Нар, щоб відокремити південь Західного берегу від Рамалли. Окрім того, деяка кількість перешкод була встановлена всередині міст аль-Халіль, Дженін, Рамалла та аль-Біра. У містах оглядались машини у пошуках тих, хто прибув взяти участь у марші. Усе це призвело до проблем на дорогах і причиняло шкоду інтересам та потребам людей, не говорячи вже про натовпи військових та у в масках, які створювали атмосферу «тероризму» у центрі Рамалли, перетворивши території мечеті та скверу аль-Манара у військову казарму.

Відповідно, Хізб вирішив відмінити марш та заявив наступне:

1 — Влада досягла апогею своєї ворожості по відношенню до Ісламу та мусульманам. Вона врегулювала питання з єврейським утворенням та супротивниками Ісламу у спробі погасити голос Ісламу та заклику до армій із окупованої Палестини, щоб здійснилось повне звільнення країни.

2 — Залежність влади від ворогів Ісламу примушує її порушувати права людей та громадян країни. Вона більше не піклується про старших та молодших, про старих та жінок. Це загрожує серйозними наслідками для неї. Її очікує кінець народів Аду та Самуду, кінець Каддафі, Мубарака та Бен Алі. Нехай влада Палестини чекає гніву Ісламської Умми та громадян своєї країни. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ اللهَ عَزَّ وَجَلَّ يُمْلِي لِلظَّالِمِ، فَإِذَا أَخَذَهُ لَمْ يُفْلِتْهُ، ثُمَّ قَرَأَ وَكَذَلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ إِذَا أَخَذَ الْقُرَى وَهِيَ ظَالِمَةٌ إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَدِيدٌ

«Воістину, Аллах дає тирану довге життя, але коли Творець схопить пригноблювача, то йому не буде порятунку». Потім він зачитав аят: «Такою була Хватка твого Господа, коли Він схопив селища жителі яких були несправедливі. Воістину, Хватка Його болісна, сувора» (Бухарі, Муслім).

3 — Незважаючи на законність маршу, влада, слідуючи вказівкам своїх хазяїв, топче закони країни своїми ногами та чоботами своїх служб безпеки. Тому нехай вона знає, що ми, не вагаючись, випередимо її у цьому.

4 — І, нарешті, нехай влада знає, що ми не будемо умовчувати цю несправедливість і не погодимось з утисканням нашого права, як і не відмовимось від обов’язку нести заклик. Ми залишимось тими, хто не боїться нікого, окрім Аллаха. І нехай вона знає, що наближається час розплати …

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

Газета «Ар-Рая»
25.04.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню