Конференція «Халіфат — сила, яка насувається»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Туніс

У суботу 28.04.2018 Хізб ут-Тахрір/Туніс успішно провів щорічну конференцію, присвячену Халіфату, під назвою «Халіфат — сила, яка насувається».

Конференція почалась з читання Священного Корану та вшанованої промови брата Ібрахіма ан-Набхані, який привітав аудиторію (і народ Тунісу — у цілому), а потім звернувся з мольбою до Аллаха, щоб ця конференція стала останньою перед створенням Халіфату, який відновить велич Умми.

Конференція включала вісім виступів:

Першою була вступна промова, надана головою політбюро г-ном Абдуррауфом аль-Амірі. Він зазначив, що ця конференція закликана спонукати усіх мусульман, і зокрема — володарів сили, працювати над звільненням від гегемонії колоніалізму та відновленням ісламського образу життя.

Друга промова була озаглавлена «Людство шукає альтернативу і знайде її лише в Ісламі». Цю промову надав представник інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Британії Яхья Нісбет, який пояснив, що ісламські закони здатні вивести людство із пітьми та поневолення капіталізму.

Третя промова була озаглавлена «Демократія протистоїть зміненню політичної системи». Її представив голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі д-р Мухаммад Макідіш, який підкреслив, що мета політичних дій Хізб ут-Тахрір полягає не у тому, щоб розділити трофеї демократичної влади з рештою політичних сторін, а у тому, щоб змінити політичну, ідейну та культурну сторони правління.

У четвертому виступі д-р Юсуф аль-Хадж Юсуф підкреслив, що при встановленні Халіфату за методом пророцтва, над створення якого працює Хізб ут-Тахрір, Ісламська Умма зможе добитись прогресу та перемоги, незважаючи на існування таких великих держав, як Америка та країни Заходу.

У п’ятому виступі д-р Мухаммад аль-Малькаві розкрив причину погіршення положення мусульман і те, що втрата самостійності у прийнятті рішень та втрата багатств пов’язані з відсутністю застосування ісламської системи.

Шоста промова була відеозаписом Ісмаіла аль-Вахваха, у якому влада Тунісу заборонила в’їзд у країну та повернула назад із аеропорту. Він зазначив, що вороги Ісламської Умми побоюються появи Халіфату і б’ються скрізь, щоб запобігти його поверненню. Це — доказ їх краху та нездатності протистояти зростаючій свідомості Умми. Навіть якщо мусульмани знаходяться у кайданах, то ці кайдани — лише на руках. Ісламська Умма разом з Хізб ут-Тахрір усвідомила шлях порятунку та встановлення Халіфату — це лише питання часу.

На сьомому виступі г-н Муназзір Абдуллах розповів про те, як Хізб ут-Тахрір збирається привести Іслам до влади, і що шаріатські та історичні факти підтверджують необхідність діяльності, щоб набути сили у суспільстві для досягнення змінень, і що діяльність, що проводиться Хізб ут-Тахрір сьогодні, полягає у талаб ан-нусра (прошення допомоги). У цьому Хізб слідує шляху Посланця Аллаха ﷺ, і ця діяльність вважається шаріатським хукмом, якому мусульмани повинні слідувати.

З заключною промовою виступив член апарату управління Хізб ут-Тахрір у Тунісі д-р Мухаммад Алі ібн Хусейн, який роз’яснив, що вороги Умми не хочуть, щоб Іслам досяг влади, і що їх методи у цьому різноманітні. Проте Хізб ут-Тахрір має досвід, який дозволить йому продовжувати вести свій заклик.


Газета «Ар-Рая»
08.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню