Франція — це колоніальна держава, від якої не варто очікувати користі для мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У неділю 27.05.2018 на сайті «Al-ArabyAl-Jadeed» була опублікована новина:

«Президент Франції Емануель Макрон на тіл провалу усіх зусиль по стабілізації ситуації у Лівії закликав вищі лівійські посадові особи взяти у вівторок участь у міжнародній конференції під покровительством ООН для підготовки до виборів, які повинні мають відбутись у середині 2018 року.

Уряд Франції заявив у неділю, що метою цього безпрецедентного дипломатичного заходу є «створення умов для припинення кризи» у Лівії шляхом «інформування усіх національних та міжнародних учасників про їх відповідальність».

У спробі досягти цієї мети у вівторок президент Франції на протязі трьох годин буде проводити зустріч з найбільш помітними конкуруючими силами у Лівії, а саме: з прем’єр-міністром уряду національної єдності Фазіом Сараджем, відставним генералом Халіфой Хафтаром, президентом Палати представників Агілой Салахом Ісой та головою держради Халідом аль-Машрі.

Усі четверо погодились підписати декларацію, «яка визначає межі політичного процесу», який передбачає проведення законодавчих та президентських виборів, якщо це можливо, до кінця 2018 року, як цього бажає уряд Франції.

Частина цієї угоди буде підписана у присутності представників із 19 зацікавлених країн, із низ сусідні: Туніс, Алжир, Єгипет, Чад; регіональні: Марокко, Кувейт, ОАЕ, Катар та Туреччина; колишня колоніальна Італія та п’ять постійних членів Ради Безпеки ООН: Росія, Китай, Франція, США та Британія».

«Ар-Рая»: Франція є колоніальною державою — заклятим ворогом Ісламу та мусульман. Вона ніколи не була і не стане другом мусульман. Рішення та дії Франції доводять ступінь її змови проти Ісламу та мусульман. Вона насмілилась виступити проти Ісламу та Посланця Аллаха ﷺ. Франція окупувала країни мусульман і довгі роки принижувала їх народи. Вона була одним із перших окупантів Сирії, Алжиру, Марокко та багатьох інших мусульманських країн. Ці країни досі страждають від окупації за допомогою її приспішників. Африка не забула злочини Франції. Ніхто не зможе стерти або змінити історію, яка закарбувала мільйони шахідів, які пали від рук французьких солдатів в Алжирі.

Істинне обличчя Франції, всупереч усім «принципам французької революції» та «гуманним цінностям», які освячуються світською Францією, — це жорсткість, порок та експлуатація, а також ворожнеча до Ісламу та мусульманам. Так обстоять справи з усіма колоніальними державами, і Америка і те, що вона робить сьогодні у мусульманських країнах, є кращим прикладом тому. Як така держава вирішить проблеми мусульман у Лівії?

Огляд новин «Ар-Рая»
30.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню