Халіфат — гарантія перемоги істини над брехнею, що відбувалось в усі часи і з усіма пророками

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Сьогодні в усьому світі втілюються вигадані людьми закони, невігластво обрушилось на світ, більша частина законів Шаріату не функціонує, була зруйнована держава істини, держава несправедливості взяла верх, і покрилась земля голодом на довгі роки.

Нечестя та тиранія поширились на землі, зникла істина, кров тече річками, відкрито попирається честь, зіпсувався нрав. Невіруючі нападають на нас з усіх боків як хижак на жертву, вони встановили над нами правителів та їх помічників, поліцію, суддів, спецслужби. Вони поневолюють нас та грабують наші багатства. Краща Умма стала подібна морській піні, що не має ніякої сили.

У ці тяжкі часи людина бачить порятунок лише у Халіфаті, адже це — щит Умми та її меч, який стримує ворогів, і відсутність Халіфату — це головна проблема мусульман. Посланець Аллаха ﷺ описав халіфа суддею, щ вказує на його важливість у цьому житті. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

Що ж робити, коли зламаний щит, а меч схований у ножни?Хіба ведення діяльності по їх поверненню не є верхівкою усіх фардів?

Потім людина звертає свій погляд на Книгу Аллаха і знаходить, що Халіфат уособлює собою втілення Ісламу та встановлення справедливої системи на землі, а це — головна мета, заради якої Всевишній Аллах ниспослав Коран та Посланця ﷺ. Сказав Всевишній Аллах:

لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ

«Ми вже відправили Наших посланців з ясними знаменнями та ниспослали з ними Писання та Ваги, щоб люди дотримувались справедливості» (57:25).

У даному аяті говориться про причину ниспослання Священних Писань — «щоб люди дотримувались справедливості». Одна із головних цілей ниспослання Книг та посланців було те, що люди жили згідно з тими законами, які були ниспослані пророкам та посланцям. Доказом цьому — слова Всевишнього Аллаха:

كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ وَأَنزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُواْ فِيهِ

«Люди були однією общиною, і Аллах відправив пророків добрими вісниками та застергіаючими увещевателями, ниспослав з ними Писання з істиною, що розсудити людей у тому, у чому вони розійшлись у думках» (2:213).

У даному аяті «щоб розсудити людей» також вказує на причину. Таким чином, головню задачею посланців є заклик до єдинобожжя та встановлення істини у втіленні справедливості серед людей, даючи рішення справам цього та Наступного життя. Заради цього пророки протистояли своєму народу. Всевишній Аллах завжди давав перемогу істині над брехнею, адже брехня приречена на загибель. Посланців принижували, катували, вбивали, вважали брехунами. Боротьба між істиною, за якою стоять пророки, та брехнею, яка поширює нечестя, триватиме доти, доки Аллах не дозволить істині отримати верх, як це було раніше з пророками, коли вони керували справами людей, коли помирав один із них і приходив на зміну інший. Потім Всевишній Аллах надав милість у виді ісламської системи, яка була реалізована у життя у першій Ісламській Державі, встановленій Пророком Мухаммадом ﷺ у Медині.

Шаріат Аллаха втілювався у життя та здійснювалась мета ниспослання, тобто справи людей вирішувались по справедливості. Ісламська Держава розширювалась та поширювала справедливість по усьому світу, досягнувши половини земної кулі. Ісламська держава була гарантом перемоги істини над брехнею. Жертви пророків та тих,хто увірував, принесли плоди у встановленні справедливості на землі, і тоді несправедлива держава зникала. Потім ослабла хватка мусульман у прихильності до своєї релігії та ослабла їх держава, і, з волі Аллаха, вона припинила своє існування. Всевишній Аллах обіцяв повернення цієї держави, Він обіцяв, що зробить віруючих намісниками на землі, більше того, не залишиться жодного дому, куди не увійде Іслам. Ісламське правління досягне усього світу за умовою, що ви будете діяти для його повернення, що ви приймете відсутність Ісламу у правлінні як головну проблему, яку треба вирішувати, адже за цим полягає ваше існування, ваша велич та розвиток, які, звичайно ж, вдоволення вашого Господа.

О мусульмани, ми закликаємо вас до цього! Станьте стрілою, яка уразить брехню та посприяє поверненню халіфа — щита та меча мусульман, адже халіф захистить Умму та поширить світло справедливості та милість божественних законів по усій землі від сходу до заходу. О, мусульмани, якщо перемога над брехнею буде досягнута вашими руками, то хіба є честь більше цієї?!


Газета «Ар-Рая»
Саір Саляма
30.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню