Чи здатен Ердоган повернути Туреччину до величі та міці?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Девід Баршард, журналіст, консультант та колишній професор університету у Туреччині, написав, що прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган став першим турецьким лідером, який примусив турок з нетерпінням чекати кардинальних змін у Туреччині з миті розпаду Османського Халіфату та проголошення Турецької республіки у 1923 році.

Метою Ердогана було створити адміністративний механізм, який швидко розвивається, що дозволив би президенту особисто забезпечити Туреччину статусом великої та могутньої.

У статті, опублікованій на веб-сайті «MiddleEastEye», автор задається питанням про можливість Ердогана повернути Туреччині велич та міць. На думку журналіста, те, що провернув Ердоган — справжня революція та найбільш важлива подія за останні 16 років з миті приходу «Партії справедливості та розвитку» до влади. Наслідки цього будуть проявлятись на протязі декількох років, але відчувати їх народ почне одразу та в усіх областях.

«Ар-Рая»: так, Ердоган може відновити велич та міць Туреччини, але тільки якщо буде слідувати шляху наближення до Аллаху, не буде противитись Шаріату Творця та ув’язнювати віруючих, які ведуть діяльність для встановлення Халіфату з методом пророцтва та повернення Туреччині слави, величі та міці. За дюжину з половиною років їх засудили на строк, який у сукупній кількості складає 1621 років позбавлення волі!

Можна відновити велич та міць Туреччини, якщо замінити капіталістичну економічну систему на ісламську. Надлишок у системі, далекої від ісламу та такої, що будується на лихварстві, зовнішньому та внутрішньому борзі, легалізації проституції та алкоголю, торгових угодах з окупантом земель аль-Ісрава аль-Мірадж не становить для мусульман ніякої цінності.

Так, Ердоган міг би повернути велич та міць Туреччині, якщо б скерував свій погляд у бік мусульманського світу, щоб стати ядром об’єднання та єдності і знов зібрати країну, яка розсипається. У такому випадку міць Туреччини буде черпатись із ісламського джерела, а система буде ґрунтуватись на божественному одкровенні. Тоді міць Ісламської Умми буде колосальною, а багатства — безкраїми. Таким чином, Захід втратить усі засоби для розкрадання мусульманських країн та їх багатства, а Умма знов набуде величі та панування.

Тим не менш, ясно, що компас Ердогана, на жаль, показує напрям у бік імперського безбожного Заходу, світськості та капіталізму, зміцнення відносин з Америкою, Європою та сіоністським утворенням. І усе це робиться для того, щоб потопити Туреччину у слабкості та залежності системи, а ніяк не у величі та міці, але як тільки спаде пил обману з очей турецького народу, він зречеться від усіх, хто бореться проти його релігії.


Огляд новин «Ар-Рая»
18.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню