Як мусульмани повинні поставитись до перемоги двох мусульманок на виборах у Конгрес США?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У цьому місяці Рашид Тлаіб (американка палестинського походження) та Ільхен Омар (американка сомалійського походження) зуміли пройти у Конгрес від штатів Мічиган та Міннесота; так уперше  мусульманки арабського походження стали членами Конгресу. У чому ж суть цієї перемоги?

Деякі мусульмани переконані, що ця перемога є ляпасом Трампу за його висловлювання про Іслам та мусульман,у той час як правда полягає у тому, що Трампу зовсім байдужа ця подія, адже він продовжує реалізовувати плани по висмоктуванню багатств мусульман та їх вбивству в усьому світі. Америка головує над режимами у мусульманських країнах, і що їй зроблять ці дві мусульманки, як також знаходяться у її розпорядженні?! До усього іншого, вони не будуть робити те, що суперечить американській політиці, тому що вони мають американське громадянство, керуються конституцією США, а тепер стали частиною Конгресу, який є основою законодавства США. Тому їх перемога буде служити лише інтересам Америки.

Деякі вважають це явище спростуванням американської ворожості проти мусульман, що Америка перестала бути ворогом, адже вона дозволила двом мусульманкам увійти у Палату представників. У черговий раз вони упустили, що ці жінки змогли увійти у Палату представників, лише прийнявши її умови, присягнувши її присягою, щоб бути вірними Америці та її конституції. Америка дозволила їм стати членами Палати представників з метою зміцнити вигідний для себе образ Ісламу у розумах людей. Адже їй потрібен Іслам, який не буде суперечити її колоніальним інтересам, іншими словами, їй потрібен модифікований, поміркований псевдоіслам. Американці пішли на такий крок, щоб:

— спробувати приховати під маскою своє потворне обличчя,

— обдурити мусульман в Америці,

— знизити їх гнів після того, як напади та ісламофобські злочини проти них збільшились через расистські заяви Трампа.

Як можна говорити, що Америка не відчуває ворожнечі до мусульманам? Адже вона вбиває їх у Сирії, Палестині, Іраку, Афганістані, Узбекистан та Судані та в інших мусульманських країнах!

Викликає жалкування той факт, що обидві мусульманки упустили із виду роль Америки у громадянській війні у Сомалі, адже вона стоїть в авангарді тих, хто почав цю війну і вимусив її жителів стати біженцями, хто підтримує євреїв у Палестині. Перемога на виборах не означає, що західна система є демократичною та ліберальною, яка нібито може представляти малі етнічні групи і допускати свободу вираження думок. Навпаки, цей режим є злочинним та кровожерливим, він примушує жертву шукати притулку у її ката. Америка — це вершина обману та лицемірства ! Якщо та звана «цивілізована», «розвинена» Америка бажає вчинити справедливо з жінками, тоді нехай попіклується про ті тисячі американських жінок, які гинуть від насильства, наркотиків, зубожіння та хвороб всередині неї!

Мусульмани повинні дослухатися до застереження Всевишнього Аллаха, у якому він забороняє:

— бути дружніми до невір’я, його послідовників,

— працювати у його законодавчих системах.

Причина цього полягає у тому, що мусульманам велено підкорятись наказам Одного лише Аллаха, і лише у Його праві заходиться видання законів. Сказав Всевишній:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡۗ قُلۡ إِنَّ هُدَى ٱللَّهِ هُوَ ٱلۡهُدَىٰۗ وَلَئِنِ ٱتَّبَعۡتَ أَهۡوَآءَهُم بَعۡدَ ٱلَّذِي جَآءَكَ مِنَ ٱلۡعِلۡمِ مَا لَكَ مِنَ ٱللَّهِ مِن وَلِيّٖ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти будеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120),

إِنِ ٱلۡحُكۡمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعۡبُدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ

«Рішення приймає лише Аллах. Він повелів, щоб ви не поклонялись нікому, окрім Нього. Це і є права віра, але більша часина людей не знає цього» (12:40).

Тому перемога на виборах не є якоюсь радістю, адже це не перемога Ісламу та мусульман над Америкою, тому що те, що трапилось, було з волі Конгресу. Не говорячи вже про те, що вони були кандидатками від Демократичної партії США, яка представляє собою явне невір’я. Участь в американській демократичній системі веде до втрати ісламської ідентичності. Якщо ж вони сподіваються покращити положення мусульман всередині Америки, змінити ставлення невірних до Ісламу, тобто щоб Конгрес проявив співчуття до проблем мусульман, почав боротися з ісламофобією, то нехай знають, що подобного не відбудеться ніколи.

Причина цього полягає у тому, що у самій сутності американського режиму закладена ненависть до ідеології Ісламу, тому що це є частиною доктрини секуляризму. Адже усі ми знаємо, що секуляризм передбачає відокремлення релігії від життя та політики, він не сприймає головування Всевишнього Аллаха у справах людей. Також режим розуміє, що Іслам як світогляд та система є єдиним, хто здатен знищити капіталізм, тому внутрішня та зовнішня політика Америки не зміниться ніколи. Що ж стосується політики, скерованої на розграбування багатств мусульман, то вона буде тривати, тому що немає у них опікуна в особі держави. Сказав Всевишній:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ بِطَانَةٗ مِّن دُونِكُمۡ لَا يَأۡلُونَكُمۡ خَبَالٗا وَدُّواْ مَا عَنِتُّمۡ قَدۡ بَدَتِ ٱلۡبَغۡضَآءُ مِنۡ أَفۡوَٰهِهِمۡ وَمَا تُخۡفِي صُدُورُهُمۡ أَكۡبَرُۚ قَدۡ بَيَّنَّا لَكُمُ ٱلۡأٓيَٰتِۖ إِن كُنتُمۡ تَعۡقِلُونَ

«О ті, які увірували! Не беріть своїми помічниками тих, хто не із вас. Вони не упускають нагоди нашкодити вам і радіють вашим труднощам. Ненависть вже проявилась у них на вустах, але у їх серцях прихована іще більша [ненависть]. Ми вже роз’яснили вам знамення, якщо ви тільки розумієте!» (3:118).

Перемога мусульманок на виборах у Конгрес — це політична та медійна тактика, щоб закріпити поняття «поміркований Іслам», який дозволить Америці просувати свої внутрішні та зовнішні інтереси. Реальність Америки у відношенні Ісламу та мусульман незмінна. Перемога на виборах — не перемога Ісламу, не перемога мусульманки, навпаки, це занурення у болото капіталізму. Мусульманка повинна вести діяльність для перемоги політичного Ісламу, його приходу до влади, обрання халіфа мусульман — ось це і буде справжньою перемогою! Адже лише у Халіфаті будуть втілюватись закони Всевишнього, лише він здатен здолати Америку та її послідовників, лише він понесе заклик Ісламу решті іншого світу за допомогою джихаду. Немає різниці, чи знаходиться мусульманка у країнах Заходу або у країнах мусульман, вона повинна слідувати методу Посланця Аллаха ﷺ у зміненні згубної реальності Ісламської Умми, яка існує сьогодні через гегемонію Америки. Мусульманка не повинна бути інструментом у кривавих руках Заходу, навпаки, вона повинна:

— невідступно слідувати методу Посланця ﷺ,

— наказувати схвалене та забороняти,

— дратувати Захід своїм підкоренням Аллаху — Господу світів,

— вести діяльність по втіленню ісламської Конституції.

Ось такою є політична діяльність мусульманки в Ісламі. Треба пам’ятати, що мусульмани непричетні до ідей та справі невір’я, вони підкоряються лише Одному Аллаху, Його Посланцю ﷺ та шаріатській присязі. Сказав Всевишній:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّبِىُّ إِذَا جَآءَكَ ٱلْمُؤْمِنَٰتُ يُبَايِعْنَكَ عَلَىٰٓ أَن لَّا يُشْرِكْنَ بِٱللَّهِ شَيْـًٔا وَلَا يَسْرِقْنَ وَلَا يَزْنِينَ وَلَا يَقْتُلْنَ أَوْلَٰدَهُنَّ وَلَا يَأْتِينَ بِبُهْتَٰنٍۢ يَفْتَرِينَهُۥ بَيْنَ أَيْدِيهِنَّ وَأَرْجُلِهِنَّ وَلَا يَعْصِينَكَ فِى مَعْرُوفٍۢ ۙ فَبَايِعْهُنَّ

«О Пророк! Якщо до тебе прийдуть віруючі жінки, щоб присягнути у тому, що вони не будуть долучати співтоваришів до Аллаха, красти, перелюбствувати, вбивати своїх дітей, покривати наклепом те, що між їх руками та ногами, і ослухуватись тебе у благих справах, то прими у них присягу» (60:12).

 


Газета «Ар-Рая»
Гадат Мухаммад Хамді
6 Рабі уль-авваль 1440 р.х.
14.11.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню