Кашмір між могутністю Індії і безхребетністю правителів Пакистану

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Рано вранці 26.02.2019 ВПС Індії проникли у повітряний простір Пакистану у трьох місцях. За даними служби по зв’язкам з громадськістю озброєних сил Пакистану, ескадрильї індійських літаків змогли скинути бомби, а потім втекти.

Ця новина поширилась з неймовірною швидкістю, у результаті чого мусульман Пакистану охопила злість через те, що політичне і військове керівництво дозволило індійським літакам повернутись до себе на аеродроми. Тиск з боку народу був настільки сильним, що політичне і військове керівництво об’явило про відповідну реакцію на агресію Індії, але при слушній нагоді. Проте 27.02.2019 індійські літаки знов спробували порушити простір з боку окупованого Кашміру, і ВПС Пакистану змогли збити два із них. Один із літаків упав на пакистанській стороні, а місцеві жителі у стані гніву схопили льотчика. Ця новина поширилась з неймовірною швидкістю і радості не було краю.

Політичне і військове керівництво Пакистану зайняло оборонну позицію, воно виразило здивування з приводу ескалації напруженості (хоча зачинщик — Індія), нібито Пакистан є винуватою стороною. Пакистан заявив, що обмежиться захистом свого повітряного простору. І це було зроблено замість того, щоб зайняти тверду позицію проти Індії, яка почала жорстку війну проти Кашміру іще 70 років назад, і на протязі цих 70 років продовжує вбивати, катувати і ґвалтувати. І замість того, щоб влада Пакистану визнала героями тих, хто нещодавно скоїв напад на індійські війська у штаті Джамму і Кашмір, замість цього вони вчинили так, нібито окупація Кашміру була законною, а ось опір Індії — незаконним. Ця слабка позиція уряду і військових Пакистану допомогла прем’єр-міністру Індії Нарендр Моді надати індійську владу у виді жертви, а опір окупації — у якості злочинця.

І це відбувається після того, як мусульмани Кашміру змогли послабити індійську окупацію, і якщо Пакистан нанесе удар по індійським військам, то зможе звільнити Кашмір,адже немає іншого рішення по звільненню Кашміру. Доказом тому служить те, як у 1947/48 рр. був звільнений Азад Кашмір, адже тоді мусульмани не боялись нікого, окрім Аллаха. Так, навесні 1947 р. спалахнуло повстання проти індійського правителя у Кашмірі у відповідь на його утискання, і у результаті частина цієї землі була звільнена. Тоді опір підтримали бійці з усього Пакистану; вони доблесно бились і змогли вигнати окупанта і об’явити про тимчасовий уряд для Азад Джамму і Кашмір у місті Равалпінді 03.10.1947. З того часу вони живуть у безпеці. Але потім була підписана угода про припинення вогню (під контролем ООН) між Пакистаном та Індією у 1949 р., і решта частини окупованого Кашміру через це живе у відсутності безпеки. А що стосується окупанта, то він розуміє лише язик сили, а не діалог, стриманість або нормалізацію відносин.

Хвала Аллаху, мусульманські озброєні сили Пакистану повністю здатні і готові пожертвувати своїм життям заради звільнення Кашміру. Проте вони скуті безхребетним політичним і військовим керівництвом, для якого важливо схвалення Америки, а не Всевишнього. Тому немає сумнівів у тому, що звільнення Кашміру призупинено через слабкість політичного і військового керівництва Пакистану. Тому положення окупованих мусульман зміниться лише після того, як у Пакистані буде встановлений Другий Праведний Халіфат. Адже лише він здатний відповісти на волання мусульман Кашміру, лише він здатен відправити левів Умми на битву з шакалами. І у той день радість охопить усіх мусульман. Сказав Всевишній:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ  ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

 

Газета «Ар-Рая»
Шахзад Шейх
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Пакистані
29 Джумада аль-ахіра 1440 р.х.
06.03.2019.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню