По спливанню 71 року після трагедії окупації Палестини ця благословення земля усе іще чекає звільнення!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Кожен рік 15 травня Ісламська Умма відмічає трагічну дату окупації Палестини євреями і встановлення їх утворення на її чистій землі.

У свою чергу, євреї відмічають день окупації як день незалежності, згідно їх календарю, а голова сіоністського утворення вітає євреїв усього світу з їх «святом».

У зв’язку з цією траурною датою ми хочемо вказати на наступні факти, пов’язані з благословенною землею Палестини і змовами, які навколо неї сьогодні — змовами, метою яких є бажання покінчити з проблемою Палестини і остаточно утвердити сіоністське утворення з подачі хрестоносців на Заході і при підтримці нинішніх правителів мусульман.

1. В усіх сучасних лихах мусульман по суті один корінь: у мусульман немає свого захисника і опікуна, своїх багатств, своєї землі і честі через те, що у них немає державності, яка практикувала б Іслам і поширювала б його послання усьому людству, яка захищала б Умму як фізично, так і морально. Палестина та інші землі мусульман були втрачені остаточно лише після того, як пала Ісламська Держава.

2. Змова проти Палестини іще не завершена, більше того, плетуться нові змови, а отож, на нас чекають нові лиха вже дуже скоро. З Палестиною подібні змови плетуться послідовно одна за другою, як, наприклад, угода Кемп-Девід, угода Осло і угода Ваді-Араба, які були укладені після угоди Сайкс–Піко і декларації Бальфура — після того, як англійці окупували Палестину і впустили у неї євреїв, заздалегідь готуючи т.з. «угоду сторіччя». І ось нещодавно головний радник Білого Дому Кушнер сказав про те, що «угода сторіччя» буде проголошена після місяця Рамадан. У пресу вже просочились деякі деталі цієї змови. Інформаційне агентство «Маан», з посиланням на деякі єврейські газети, пов’язані з урядом, 07.05.2019 опублікувало низку пунктів «угоди сторіччя», як, наприклад:

Крупні єврейські поселення будуть розширені і приєднані до решти частини «Ізраїлю», бо у їх склад будуть включені широкі території із сектора «C».

Єврейська армія продовжить свою присутність у долині річки Йордан, тобто кордон будуть контролювати євреї.

Єгипет роззброїть сили опору у Газі в обмін на створення на Синайському півострові поруч з Газою промислових і торгових районів, морського і аеропорту.

Внутрішню і зовнішню безпеку решток Палестини будуть забезпечувати євреї, за що новий палестинський уряд буде платити їм гроші.

Також існують і інші пункти, пов’язані зі старими кварталами Єрусалиму і способом контролю над ними.

3. Окупація Палестини не змінює її статусу згідно Шаріату. Усі угоди, які підписують євреї під міжнародною опікою, вони підписують з правителями мусульман, які не виражають волі самих мусульман, відкидаємих мусульманами, проти яких самі мусульмани неодноразово піднімали і піднімають повстання, щоб позбутися від їх зла... зла, яке привело, зокрема, до втрати Палестини. Про це ясним чином заявив прем’єр-міністр єврейського утворення, виступаючи перед Кнесетом 22.11.2017 з нагоди сорокаріччя підписання угоди Кемп-Девід у 1978 р.: «Величезною перешкодою на шляху до миру є не лідери держав навколо нас, а громадська думка, яка головує на арабських вулицях... Арабські вулиці на протязі десятиріч піддавалися промиванню мозків, у результаті чого склалось помилкове і неправильне уявлення про державу «Ізраїль». Насправді, важко позбутися від цього образу і показати їм, яким є «Ізраїль» насправді».

Якщо б Умма повела джихад для звільнення Палестини, то ми б побачили, як мільйони мусульман вступають на цю благословенну землю визволителями, прославляючи і звеличуючи Аллаха. У 2011 р. один із головних раввінів, зустрічаючись зі студентами єврейських релігійних шкіл Тель-Авіва та Єрусалиму, сказав: «Хто із вас пам’ятає, про що я одного разу спитав: «Що ми зробимо, якщо мільйони людей вирішать наблизитись до «Ізраїлю»?! Відомо, що біля півмільярда мусульман живуть навколо нас лише в арабському регіоні. Ви бачили, що «ізраїльська» армія не здатна справитись і з половиною. Що нам у такому випадку робити?».

4. Захід вирішив створити єврейське утворення у самому серці в ісламського світу, щоб воно стало його передовою лінією оборони/наступу у випадку війни з ісламським світом. Для цієї мети, одразу після скасування Халіфату, Захід взявся готувати підходящі умови, і у 1948 р. він об’явив про встановлення «Ізраїлю».

5. Окупація аль-Акси та усіх благословенних земель навколо неї стала перемогою над Ісламською Уммою і знищенням усього, чого вона добилась у Палестині. Хрестоносці повернулись і знов осквернили цю землю, до цього окупувавши більшу частину ісламських земель. Проте коли була захоплена аль-Акса і Палестина, Ісламська Умма почала приходити у себе і почала шукати причини усьому цьому. Тоді щирі ісламські вчені вказали їй на ці причини, вказали їй шлях виходу із лих. Мусульмани зрозуміли, що причинами лих і поразок є їх роздробленість, віддалення від релігії і зрадництво правителів (сучасних подоб Фатімідів) у відношенні аль-Акси. Коли хрестоносці уперше окупували аль-Аксу і Палестину у Середні віки, то тим самим спонукали Умму знов піднятися. Умма прийшла у себе і повернулась до своєї величі і благородної історичної традиції: прийшли Імад ед-Дін Зенкі, його син Нур ед-Дін Зенкі і Салахуддін аль-Айюбі, об’єднуючи частину за частиною усю Ісламську Умму у Шамі та Єгипті під одним стягом, готуючись до днів вирішальних зіткнень з хрестоносцями. Потім трапилась битва при Хаттіні, яка поклала початок кінця сторічної окупації значної частини Шаму і аль-Акси, у якій не лунало після окупації жодного азану і не робилось жодного намазу. Те ж саме повторилось у части навали монгол: коли вони окупували Палестину, мусульмани під керівництвом мамлюків прибули звільняти її і покінчили з окупацією.

6. Ісламська Умма — жива Умма, а не така, якою її вважають нинішні правителі на кшталт Сісі, Себсі, Саудів та емірів Перської затоки. Ісламська Умма перемагала хрестоносців і монгол, вона перемагала хрестові походи в Анладусії під керівництвом великого полководця Юсуфа ібн Ташфіна, постала проти перших колонізаторів після розпаду Халіфату і вигнала їх. Вона знов і знов підіймала повстання проти своїх правителів через їх віддалення від Ісламу і здачі Палестини ворогам, що сталися з причини їх союзу з американськими хрестоносцями у їх війні проти Іраку та Афганістану. По сей день Умма піднімає повстання проти своїх правителів, бажаючи позбутися від тиранії, принижень, залежності від колонізатора, від бідності і відсталості, тобто Ісламська Умма поводить себе так, як її описав Всевишній:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّـهِ ۗوَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَّهُم ۚمِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, утримуючи віз засуджуваного і віруючи в Аллаха. Якщо б люди Писання увірували, то це було б краще для них. Серед них є віруючі, але них — нечестивці» (3:110).

Також сказав Посланець Аллаха ﷺ:

مِثْل أُمَّتِي كَمَثَلِ الْغَيْث لَا يَدْرِي أَوَّله خَيْر أَوْ آخِره

«Моя Умма подібна дощу: не знаєш, де його благо — на початку або у кінці» (вивів Ахмад у «Муснаді»).

На завершення, у зв’язку з цією трагічною датою, ми говоримо: окупація аль-Акси призводить до того, що Умма починає повертатись до своєї величі так, як це відбувалось раніше в історії у часи загарбань хрестоносців і монгол. Це означає, що минулі події повторяться знов. З дозволу Аллаха, окупація аль-Акси стане причиною підйому усієї Умми проти своїх правителів аж до їх скинення — так само, як вона скинула усіх правителів, які зрадили аль-Аксу у часи Фатімідів. З дозволу Аллаха Всемогутнього, підступ Заходу проти Умми, і зокрема — проти аль-Акси, обернуться проти нього самого, а Ісламська Умма відродиться і покінчить зі зрадниками, які здали Палестину ворогам. Окупація Палестини обернеться для ворогів відродженням Ісламської Умми та її поверненням назад до величі і слави.

У цей благословенний місяць ми просимо Аллаха вшанувати почтить нас об’єднанням під стягом Ісламу у затишку Ісламського Халіфату, як і про те, щоб цей Рамадан став початком блага для нас, початком повернення величі і перемог. Амінь!

 

 

Газета «Ар-Рая»
Хамд Табіб — Єрусалим
10 Рамадану 1440 р.х.
15.05.2019 р.

 

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню