«Угода сторіччя» — про що говориться відкрито, а що відбувається за лаштунками

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром сіоністського утворення Біньяміном Нетаньяху у Білому домі обнародував свій мирний план по Близькому Сходу, відомий як «Угода сторіччя».

При виді цих двох злочинців поруч один з одним розумієш, що не варто очікувати від цього нічого хорошого для Ісламу і мусульман. Читаючи пункти запропонованої Трампом угоди, можна подумати, що між Палестинською адміністрацією та окупаційним сіоністським утворенням існує конфлікт. І ось «хрещений батьком миру» — а насправді вбивця дітей і жінок у Сирії, Ємені,Іраку, Лівії, Афганістані, Судані та інших конфліктних зонах ісламських земель — прийшов, щоб висунути умови і навіть запропонувати капітуляцію не лише ганебній владі Палестини, але й усім подібним правителям.

Коли мусульманин стежить за рішеннями своїх правителів щодо питання Палестини, він розуміє, що вони представляють собою лише опис гіркої реальності палестинців з миті окупації їх земель і святинь сіоністами.

Нічого нового… Палестинцям пообіцяли демілітаризовану державу, хоча Палестина до сьогоднішнього дня так і не має зброї, яка становила б реальну загрозу для єврейського утворення. Навіть якщо і є якась зброя, то вона використовується лише для придушення самих палестинців та у конфліктах між палестинськими угрупуваннями.

Нічого нового… Згідно угоди євреї повинні обмежити зведення нових поселень на Західному березі. Проте усі попередні міжнародні закони та угоди були порушені. Євреї звели сотні нових поселень без якого-небудь стримування ані з боку Америки, яка стоїть за цим фальшивим миром, ані з боку палестинської влади, яка несе стяг приниження і прислуговування. Варто відзначити, що в «Угоді сторіччя» згадується слово «обмежити», але жодного разу не згадується «заборонити». Хіба може Америка заборонити своїй дитині те, що вона хоче?!

Нічого нового… Йорданія залишається відповідальною за мечеть аль-Акса, оскільки немає нікого, хто міг би краще виконувати цю задачу. Йорданський режим — глухий, сліпий і німий, коли відбуваються порушення у мечеті аль-Акса з боку окупанта.

«Угода сторіччя» дала міжнародну гарантію продовження окупації і панування євреїв над усіма територіями Палестини. Більше того, треба звернути увагу на строки об’явлення угоди, що, безперечно, стало частиною виборчих кампаній Трампа і Нетаньяху, які готуються до попередніх виборів у поточному році.

Трамп прагнув об’явити цю угоду у виді політичного досягнення, тим більше, що існує безкінечний список основних політичних проблем, які залежать від того, чи буде гасло Трампа «Америка перш за усе» тривати іще чотири роки. Його проголошення про «Угоду сторіччя» трапилось за декілька днів до початку первинних виборів по відбору кандидатів, який пройдуть в усіх американських штатах, починаючи з 3 лютого 2020 року. По результатам цих виборів два кандидата, які перемогли від республіканців і демократів, будуть балотуватись на президентських виборах, призначених на 3 листопада 2020 року.

Виступаючи перед своїми прибічниками на мітингу в Орландо у штаті Флорида, президент Трамп під гаслом «Зробимо Америку знов великою» офіційно об’явив про початок своєї кампанії за переобрання на другий строк.

Примітно, що Палестинській адміністрації було виділено чотири роки на те. щоб прийняти рішення і вступити у переговори з єврейським утворенням для реалізації плану. Це період, який співпадає зі строком другого президентства Трампа, якщо він переможе на виборах у кінці 2020 року.

Що стосується прем’єр-міністра єврейського утворення Біньяміна Нетаньяху, який раніше вирушив в американську адміністрацію, щоб отримати її схвалення перед об’явленням анексії Йорданської долини і півночі Мертвого моря, то «Угода сторіччя» була об’явлена:

після того, як Нетаньяху двічі — у квітні та вересні 2019 року — не вдалось сформувати коаліційний уряд з партіями, що суперничають, що отримати принаймні 61 місце у парламенті.

перед виборами у Кнесет, які відбудуться 2 березня 2020 року. Анексія Йорданської долини та інших районів на Західному березі стала головною темою розбратів у виборчих кампаніях партій єврейського утворення, відволікаючи усіх від корупційних скандалів, які оточували останні роки Нетаньяху, і від питання його недоторканості.

«Угода сторіччя» відповідає прагненням партії «Лікуд», які Нетаньяху виражав у ході передвиборчої кампанії. Він пообіцяв анексувати єврейські поселення на Західному березі (які вважаються незаконними по міжнародному праву, оскільки вони побудовані на окупованій землі), потім нав’язав єврейський суверенітет над Йорданською долиною та північчю Мертвого моря поруч з категоричним неприйняттям створення суверенної палестинської держави з військовими силами і владою, як у будь-якої іншої держави у світі. Мета усіх цих дій полягає у тому, щоб привабити голоси поселенців і ультраправих євреїв.

Проте угода зазнала фіаско, як і усі передвиборчі програми. І ми знаємо, що їх дії засновані на колоніалізмі, окупації, кровопролитті, тиранії і розграбуванні, хоча вони роблять це під приводом поширення справедливості і миру.

Вступна промова пихатого Трампа була зустрінута аплодисментами окупанта Нетаньяху. А правителі мусульман нібито сліпі і німі. Вони не можуть заперечити своїм хазяям і навіть хвалять їх, щоб зберегти свої престоли. Заради цього вони готові продати аль-Аксу і аль-Кудс.

Знайте, вороги Ісламу і мусульман, що дні змінюються. Як Трамп дозволив єврейському утворенню наповнити усю Палестину злом, так само і для мусульман одного разу збудеться пророцтво Мухаммада ﷺ про повернення Праведного Халіфату, армії якого зітруть з обличчя землі незаконне утворення і очистять священні землі від бруду євреїв, як раніше Салахуддін очистив Палестину від хрестоносців.

لِمِثلِ هَذَا فَليَعمَلِ العَامِلُون

«Заради такого нехай трудяться трудівники!» (37:61).

 

 

Газета «Ар-Рая»
Рана Мустафа
18 Джумадаас-сані 1441 р.х.
12.02.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню