Поразка Заходу у спробах стримати ісламський прилив 1 ч.

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Більше за усе в ці дні Захід заклопотаний пошуком способів і побудовою планів по стримуванню ісламського заклику так само ж, як він був заклопотаний в кінці дев’ятнадцятого сторіччя і початку двадцятого руйнуванням держави Халіфат, діленням його політичної спадщини і запобіганням повторного повернення до життя.

Для досягнення своїх планів Захід використав злощасні держави, головними із них були європейські країни і Росія, а також використав міжнародні організації, такі як ООН, а до цього — Ліга Націй.

Захід вдався до багатої кількості різноманітних засобів і шляхів, щоб завадити Уммі в досягненні своєї мети, а саме — приходу до влади, щоб відродити Іслам шляхом правління тим, що ниспослав Аллах. Витончено жорстка політика Заходу, скерована на Ісламську Умму, не змогла обдурити і залякати її. Ісламська Умма, завдяки своїй прихильності до Ісламу і своїм ісламським почуттям не зупинилась перед усіма цими перешкодами, незважаючи на їх суворість і жорстокість у відношенні Умми як тортури, вбивства, арешти і т.п., що кояться Заходом і продажними заблудшими правителями.

Колоніалізм з тріском провалився, встановлюючи дамбу проти ісламського заклику в виді підміни понять про свободу і емансипацію, як і раніше він зазнав невдачі у приборканні Умми, коли військовим шляхом намагався окупувати наші країни; так само поразкою обернулись спроби сформувати брехливу громадську думку через національні, патріотичні та інші рухи.

Невірні на чолі з Америкою і Європою не впадали у відчай у пошуках шляхів і можливостей, здатних утримати ісламський заклик від досягнення своєї щирої і високої цілі, або ж збити його з вірного шляху. Їх брехливість і підступність були застосовані двома способами: перший — прихід деяких ісламських рухів до влади, управляємої невірними, другий — участь певних ісламських груп в маріонеткових урядах на певних умовах і з вказаними інструкціями. Отож, чи добився Захід реального і впливового успіху у спробі збити Умму з її шляху, застосувавши ці два способи, чи він тільки додав нову невдачу в свій список невдач?!

Правда полягає в тому, що Захід застосував великий обман і підміну понять, використавши ці два способи, в результаті чого йому вдалось трохи збити зі шляху деяких мусульман, але з Уммою у цілому це не спрацювало. Умма стала іще більш кмітливою у розпізнаванні хитрості і вивертів невірних і стала твердо переконаною в тому, що участь в подібному маріонеткову правлінні з позначеними умовами і встановленими обмеженнями не призведе ні до чого, окрім руйнування і занепаду.

Перша оманлива ідея була застосована Заходом багато років назад, і досі вона практикується в декількох країнах; це приведення до влади деяких ісламських рухів на умовах і критеріях Заходу, які відповідають його інтересам. Захід привів до влади в Ірані тих, хто протистояв шаху і світським рухам. Так само він привів до влади деяких правителів Судану, привів до влади «Мусульманську лігу» в Пакистані, дозволив Ердогану прийти до влади в Туреччині,а потім співпрацював з ним як політично, так і економічно, а також через НАТО. Захід не обмежився тільки політичними групами, подібне він зробив і з військовими групами, як це трапилось в Афганістані після звільнення країни від Радянського Союзу, так само це трапилось з «ІДІЛ» Мосулі, і сьогодні це відбувається з «Талібаном», використовуючи своїх агентів в Катарі, ОАЕ, Туреччині і Пакистані, а також міжнародні організації, такі як ООН, МВФ та інші установи.

Ця оманлива ідея відняла у Умми багато зусиль, енергії, життів і засобів. В Ірані Америка змогла скинути непокірний для себе режим; по спливанню багатьох років режим отримав вплив серед різноманітних політичних кіл в Ірані. Ми не забудемо висловлювання шаха, коли він перебував в літаку, прощаючись з Іраном; він з гіркотою промовив: «Америка витягнула мене із Ірану подібно тому,як витягують мишу із пастки». Потім Америка продовжила свій обман в жорстокій війні з іракським режимом, знищивши усе живе в цих двох країнах. Врешті решт, Америка змогла вирвати з корінням увесь політичний електорат Іраку і встановити замість нього своїх лакеїв, не говорячи вже про відкриття крупного ринку по збуту зброї на протязі восьми безперервних років.

В Судані Америка та її союзники в регіоні змогли консолідувати свій політичний вплив через аль-Башіра при підтримці деяких ісламських груп, а також змогли відокремити Південь Судану від Півночі зі схвалення аль-Башіра і його уряду. Це трапилось на додаток до економічному руйнуванню Судану в війні, яка тривала роками між Північчю і Півднем.

Що стосується «Пакистанської мусульманської ліги», то в Пакистані Америка змогла з її допомогою усунути європейський вплив в уряді і в деяких впливових політичних колах. Вона усунула цей вплив з «Пакистанською народною партією», і це допомогло їй усунути європейський вплив із Індії, а також із партії «Індійський Національний Конгрес», маючий глибоке коріння в Індії, що трапилось за допомогою партії «Бахаратія джаната». Також вона змогла долучити Пакистанську «Мусульманську лігу» та її правителів в злісну війну в регіонах Вазірістану, а також використати для окупації Афганістану.

В Туреччині Ердоган служить політиці Америки, співпрацюючи з її союзниками в регіоні, в якому жодна політична сила Туреччині, в тому числі — і світські партії, не може цього зробити. Він надав великі послуги у приборканні військових рухів в Шамі, і він усе іще займається питаннями політичного врегулювання режиму Башара. Ердоган також надав величезні послуги Америці в окупації Афганістану і прийняв на себе керівництво НАТО в Афганістані від Франції в 2009 році, де турецькі війська вели війну проти мусульман разом з невірними. Також Туреччина виконує брудну роботу в Лівії та в інших місцях...

Далі буде …

 

Газета «Ар-Рая»
Хамд Табіб/Палестина
06.10.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню