Наша мета — побудувати державу, а не отримати владу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір — це партія, яка прагне відродити ісламський образ життя. Наявність даної партії серед Умми вказує, що її почуття втілились в ідею, незважаючи на усі потрясіння.

Ця ідея виникла у свідомої групи людей, потім вона кристалізувалась і на її основі була утворена партія. Потім ця партія вдалась до поширення своєї ідеї серед мусульман. Іслам — це ідеологія, це внутрішнє почуття Умми. Хізб виражає це почуття, і він повинен залишатись таким. Правильним буде сказати, що в основі цих почуттів лежить правильне розуміння ідеології, тобто ідея і дії, скеровані на її досягнення.

Хізб в своїй основі опирається на ідею, зокрема — на ідеологію Ісламу, його думки і закони. Хізб не покладається на індивіда , якими б великими не були його знання, влада і положення серед людей; він не покладається на підтримку людей, будь вона велика чи мала; він не покладається на те, що надає йому можливість вести свою діяльність, якою б привабливою вона не була. Хізб не ґрунтується на тому, що наближає його до влади чи полегшує шлях до неї, навпаки, він ґрунтується тільки лише на ідеї. Одне із найвідоміших висловлювань партії: «Наша ціль — побудувати державу, а не отримати владу». Ідейне піднесення призводить до розвитку. Розвиток не має на увазі під собою отримання влади. Розвиток — це об’єднання Ісламської Умми навколо ісламської ідеї і життя на її основі, що неминуче призведе до влади. Звідси слідує, що само досягнення влади не може вважатись метою, влада — це результат ідейного відродження.

 

20 Джумада аль-уля 1444 р.х.
14 грудня 2022 р.х.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню