Таємниця зв’язку Саудівської Аравії з грою в гольф

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Саудівська Аравія нещодавно організувала новий спортивний чемпіонат, маловідомий у суспільстві і непопулярний в регіоні — чемпіонат по гольфу. Саудівська Аравія зобов’язалась повністю підтримувати цю гру і періодично виплачувати 100 мільйонів доларів з метою її фінансування.

Вивчивши цю дивну новину, стає зрозуміло, що таємниця цього зв’язку приховується за колишнім президентом США Дональдом Трампом, який визнав відкрито, що його гольф-організація потребувала мільйонів саудівських доларів в обмін на потребу Мухаммада ібн Сальмана захистити його від падіння режиму. Саме це спонукало Ібн Сальмана прийняти цю дороговартуючу гру. Це новий вид американського шантажу правителів родини Саудів. Трамп ясно сказав: «В усіх багатих людей, яких я знаю, гроші обмежені, і вони не хочуть втратити 100 мільйонів доларів заради решти життя, а саудіти готові витратити на це гроші, і у них бездонні кишені», — запевнив: «Аравія любить гольф!».

Саудівська Аравія, яка організувала цей жалюгідний чемпіонат, витратить мільйони на свої утопічні турніри, які стали третім турніром з миті його створення у липні минулого року, а її нудні партії гри представляють серію «LIV Golf Invitational», в якій бере участь клуб Трампа «Bedminster».

Саудівська Аравія не тільки фінансувала цей чемпіонат, але і підписала угоду за допомогою компанії «Dar Al-Arkan» на 1,6 мільярдів доларів з «Trump Organization» на будівництво величезного проекту для гри в гольф в Омані, що складається із 3500 осель, поля для гольфа, двох готелів на 450 номерів і місць відпочинку. В цій угоді використовувалась торгова марка Трампа, який отримає прибуток в обмін на використання його імені в проекті.

Підписання цієї угоди відбувається одночасно з офіційним об’явленням Трампом висунення своєї кандидатури на пост президента на виборах 2024 року.

Такі щедрі витрати Мухаммада ібн Сальмана на організацію і клуб Трампа, по суті, не що інше, як фінансування, яке Ібн Сальман здійснив для підтримки передвиборчої кампанії Трампа на пост президента через два роки. Завдяки цьому проекту Саудівська Аравія стала одним із найбільших спонсорів перевиборчої кампанії Республіканської партії, ставши нібито учасником американської передвиборчої гри.

Після таких щедрих саудівських витрат не стане несподіванкою, що уряд США буде опиратись на Трампа і його партію, а також на американські компанії, які уклали контракти з Саудівською Аравією, і надасть Мухаммаду ібн Сальману юридичний імунітет, гарантувавши не притягнення його до відповідальності за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Хтось може сказати, що нинішній президент Байден і Демократична партія не отримують вигоди від саудівського спонсорування Трампа і Республіканської партії, так чому ж адміністрація Байдена погодиться надати імунітет Ібн Сальману? Відповідь полягає в сутності американських виборів, які дозволяють спонсорам вносити свої гроші на користь двох основних партій, Республіканської і Демократичної. Питання не в Трампі і його партії чи Байдені і його партії, а питання в Америці з її партіями. Те, що Саудівська Аравія платить величезні гроші за гольф, вигідно не тільки Трампу, але і американським компаніям, її гравцям і самій Америці. Тому шантаж Ібн Сальмана принесе Америці величезні фінансові прибутки, від яких неможна відмовлятись.

Так Ібн Сальман витрачає гроші мусульман на подібні ігри тільки лише для того, щоб вдовольнити інтереси Америки. Ібн Сальман в своїй країна служить тільки самому собі — і нікому більше, — щоб зберегти своє положення і прибрати своє ім’я із чорного списку, складеного Америкою для переслідування осіб, розшукуваних за скоєння явних злочинів, які важко приховати.

Якщо б Ібн Сальман використовував ці засоби, щоб побудувати фабрики, вдовольнити основні потреби людей і серйозно інвестувати в життєво важливі об’єкти інфраструктури своєї держави, то Саудівська Аравія перетворилась би в незалежну державу або навіть у наддержаву. А якщо б вона витратила такі гроші на бідних мусульман, то на землі не залишилось би жодного бідняка.

Що стосується витрат Саудівської Аравії на поля для гольфа і місць відпочинку, якими користуються іноземні гравці, то це відбувається в угоду тільки ворогам Умми, виставляючи саудівський режим на посміховисько перед усім світом, наводячи приклади марнотратства і витрати грошей на інших, повної дурості та ідіотизму.

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хутвані
7 грудня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню