Що очікує світ під владою Халіфату?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Те, що очікує світ під владою майбутнього Халіфату, не піддається опису і перевершує усі очікування.

Що можна очікувати від держави, яка є обіцянкою Аллаха і радісно звісткою Його Посланця ﷺ? Чи очікуємо ми чогось іншого, окрім Другого Праведного Халіфату, правителі якого будуть подібні Абу Бакру, Умару, Усману і Алі, а їх наближеними будуть такі люди, як Тальха, Зубайр, Абдуррахман ібн Ауф, Саад ібн Абу Ваккас, Саід ібн Зайд, Абу Убайда ібн аль-Джаррах та до них подібні? Воєначальники цієї держави будуть подібні Халіду ібн Валіду, аль-Каъка ібн Амру, Абу Дуджане, Салахуддіну аль-Аюбі і Кутузу. Ця держава повторить історію «чотирьох Абдуллахів» та інших видатних сподвижників, а також подарує світу нових вчених, таких як Катада, Муджахід, ас-Судді, ан-Нахаі, аш-Шаабі, Джафар ас-Садік, Абу Ханіфа, Малік, аш-Шафії, Імам Ахмад та до них подібних.

Ця держава встановить кордони, розподілить багатства належним чином і забезпечить безпеку своїх громадян . Вона буде битись з ворогами, щоб відстояти честь і велич Умми. Ця держава досягне справжнього прогресу, ідейного і наукового, вона завжди буде прагнути до досконалості в усіх аспектах життя, щоб полегшити і покращити якість життя людей. Ця держава буде будувати будівлі згідно з останніми інженерними стандартами, вона завжди буде готова до боротьби зі стихійними лихами і пандеміями і навіть буде здатна допомогти в цьому іншим народам. Передається, що в період Худайбійського договору курайшити були уражені епідемією, і Пророк ﷺ розпорядився відправити Абу Суфьяну, ватажку многобожників в Мецці, п’ятсот динарів на покупку пшениці і її розподіл бідним.

Ця держава буде нарощувати військову силу і передові технології для того, щоб тримати ворогів Аллаха в страху і бути у змозі усунути будь-які перешкоди на шляху поширення світла Ісламу в усьому світі. Ця держава буде сприяти приближенню людей до Раю і віддаленню їх від Пекла, наскільки це можливо. Це держава, чия політика заснована на турботі про народ, а не на збиранні з нього податків. Якщо правитель цієї держави допускає упущення в турботі про своїх підданих, він плаче, жалкує і виправляє помилки. Він бере розписку з народу, що належним чином виконав свій обов’язок, і заповідає покласти цю розписку разом з ним в могилу. Це держава, чий Амір Джихаду збирає пил з битв на шляху Аллаха, потім змішає його з водою Зам-Зам, формуючи невелику цеглину, потім заповідає покласти її йому на голову в могилу після смерті, адже він переконаний, що дим Пекла ніколи не поглине пил на шляху Аллаха. Це держава, чиї муджахіди заповідають бути похованими разом з мечами, якими вони рубили голови ворогів,щоб ці мечі стали свідками їх джихаду на шляху Аллаха.

 

Газета «Ар-Рая»
23 Шабана 1444 р.х.
15 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню