Газа руйнує інформаційну блокаду західних ЗМІ і показує реальність того, що відбувається в Палестині, надаючи західним народам ясну картину того, що відбувається, ставлячи їх перед вибором: слідувати за правдою чи закрити на неї очі

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Події 7 жовтня 2023 року є винятковими в житті усього світу. В це період відбувалось багато війн, деякі із яких тривають вже роками в таких країнах як Сирія, Ірак, Ємен, Судан і Україна. Проте світ не відреагував на них так, як відреагував на те, що відбувається в Газі і в Палестині.

План домінуючих світових держав полягав у тому, щоб утихомирити цей регіон. Вони успішно здійснювали свої політичні дії протягом цілого сторіччя, запровадивши чужде для Близького Сходу утворення і просуваючи гасло «міцного миру». Вони підготували підґрунтя для низки режимів на Близькому Сході до прийняттю єврейського утворення і нормалізації відносин з ним. А народи Західної Європи і Америки нічого не могли зробити, окрім як благословити те, що вони вважають миром в усьому світі?!

Коли європейські політики не змогли завоювати і утримати Палестину під час хрестових походів, які тривали 300 років, вони пішли на створення інформаційної блокади, щоб завадити своїм народам дізнатись про те, що відбувається в Палестині. Так було починаючи з конференції Кемпбелла в 1907 році, метою якої було запровадження чужорідного тіла, розділяючого Близький Схід на дві частини, і тривало протягом усієї історії, в період якої в 1947 році була прийнята резолюція ООН про розділ Палестини між її жителями і загарбниками, які були туди приведені, потім були укладені угоди в Кемп-Девіді в 1978 році, в Осло в 1993 році і в Ваді-Араб 1994 році і почали вживатися кроки по нормалізації відносин між арабами і євреями. Але ця блокада рухнула з початком операції «Ураган Аль-Акси» в Газі, стійкістю її жителів і здатністю муджахідів вийти на простори Інтернету і транслювати те, що відбувається в Газі, в обхід західних ЗМІ. ЗМІ, які приховували звірства, вбивства, руйнування, виселення, систематичне вигнання і голод, скоювані єврейським утворенням при мовчазній згоді тих, хто підтримував створення цього утворення: Великобританії, яка видала декларацію Бальфура, разом з Європою, яка її підтримала, і Америки, яка ділить з ними опіку і захист свого потворного уродливого дитя.

В студентських колах університетів США спалахнули протести, які почались з демонстрації студентів Колумбійського університету на Манхеттені в Вашингтоні, а потім поширились на університети Джорджа Вашингтона і Джорджтауна в Вашингтоні, на Нью-Йоркський університет, Єльський, Гарвардський, на університет Північної Кароліни, Арізонський, Еморі в штаті Джорджія, Індіанський, Коннектикутський, Пенсільванський, Мічиганський, Прінстонський, Огайський і Каліфорнійський університети. У цілому протести охопили 75 університетів. Їх відлуння досягло університетів Європи в Німеччині, Італії, Великобританії, Ірландії, Франції, Данії, Норвегії, Іспанії, Бельгії, Канади, Шотландії, Австралії і Бразилії, після чого була заарештована низка студенів, викладачів і журналістів. Це усе свідчить про глибокі зміни серед молоді західного світу. Спостерігачі зазначають, що хвиля студентських протестів підкреслює невдоволеність немалої кількості американської молоді політикою президента Джо Байдена у відношенні єврейського утворення.

Америка і Європа разом узяті почали ретельно продумувати свої дії після того, як їх офіційні ЗМІ виявились безсильними перед подіями в Газі. Вони побоюються, що молодь і студенти в їх університетах, будучи світлом суспільства, зможуть ефективно перешкоджати їх політичним діям і порушувати їх плани. Реальне розуміння студентами того, що відбувається в Газі і Палестині, підштовхнуло політиків залякувати студентів і викладачів, які підтримували їх, і проводити арешти. Це нагадує протестний рух, очолюваний молоддю американських університетів проти війни у В’єтнамі, який примусив Америку вивести свої війська із В’єтнаму.

Студенти університетів абсолютно ясно зрозуміли, що дії єврейського утворення — це не війна проти тих, хто з ним воює, а геноцид, доказом чого є бомбардування і руйнування цілих житлових районів, шкіл, лікарень і фабрик, вбивство і поранення працівників швидкої допомоги і рятувальників, відключення електрики, позбавлення усіх жителів Гази доступу до води і їжі. Тоді студенти Колумбійського університету опублікували заяву, в якій говорилось: «Ми вимагаємо почути наші голос, які виступають проти масових вбивств палестинців в Газі. Наш університет є співучасником цього насильства, і це причина нашого протесту». Це зовсім не те, що говорили американські офіційні ЗМІ, стверджуючи, що студенти вигукували антисемітські гасла!

Студенти університетів по усьому світу змінили погляд на те, що відбувається в Газі, і почали вимагати, як платники податків, припинити експорт зброї тим, хто не приймає моральні норми ведення війни, коїть масові вбивства, без жалощів і без розбору вбиває старих, дітей і жінок! Вони закликали розірвати відносини своїх університетів з університетами єврейського утворення і припинити усі взаємодії з ними, а також припинити інвестиції в компанії, які підтримують це утворення.

Завдяки «Урагану Аль-Акси» і легендарній стійкості жителів Гази, молоді покоління запам’ятають істинне обличчя єврейського утворення, яке відрізняється від нав’язаного образу, трансльованого західними європейськими і американськими офіційними ЗМІ. «Ураган Аль-Акси» став другим ударом, який сильно струсонув фортецю капіталізму, розкривши перед їх народами те, що приховують їх офіційні ЗМІ, а також масштаби фальсифікації, яку вони використовують, щоб спотворити Іслам, називаючи його тероризмом, з метою відштовхнути людей від нього.

З успіхом Гази і донесенні правдивої картини до студентові західних університетів слід зазначити, що Іслам з самого початку проповідував добрі відносини з людьми Писання, які передували йому. Аллах обернувся до них через свого Пророка ﷺ, сказавши:

قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى كَلَمَةٍ سَوَاء بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللهَ وَلاَ نُشْرِكَ بِهِ شَيْئاً وَلاَ يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضاً أَرْبَاباً مِّن دُونِ اللهِ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُولُواْ اشْهَدُواْ بِأَنَّا مُسْلِمُون

«Скажи: «О люди Писання! Давайте дійдемо до єдиному слову для нас і для вас, про те, що ми не будемо поклонятись нікому, окрім Аллаха, не будемо долучати до Нього ніяких співтоваришів і не будемо вважати один одного господами поряд з Аллахом». Якщо ж вони відвернуться, то скажіть: «Свідчіть, що ми — мусульмани»» (3:64).

І дійсно, деякі із людей Писання прийняли Іслам. Аллах похвалив християн за їх смиренність і відсутність зарозумілості, сказавши:

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُواْ الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُواْ وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَّوَدَّةً لِّلَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ قَالُوَاْ إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لاَ يَسْتَكْبِرُونَ

«Ти неодмінно знайдеш найзапеклішими ворогами іудеїв і многобожників. Ти також неодмінно знайдеш, що ближче усіх в любові до віруючих, є ті, які говорять: «Ми — християни». Це тому, що серед них є священики і монахи, і тому, що вони не проявляють зарозумілості» (5:82).

Таким чином, вони послідували за Ісою, сином Марьям (а.с.), який повідомив християнам про прихід Пророка Мухаммада ﷺ сказав:

وَمُبَشِّراً بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ

«і щоб повідомити благу звістку про Посланця, який прийде після мене, ім’я якого буде Ахмад (Мухаммад)» (61:6).

Заклик мусульман до людей Писання прийняти Іслам відповідає аятам, ниспосланим в Корані. Аллах, беручи з пророків завіт вірити і підтримувати останнього пророка Мухаммада ﷺ говорить:

وَإِذْ أَخَذَ اللهُ مِيثَاقَ النَّبِيِّينَ لَمَا آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتَابٍ وَحِكْمَةٍ ثُمَّ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَلَتَنْصُرُنَّهُ قَالَ أَأَقْرَرْتُمْ وَأَخَذْتُمْ عَلَى ذَلِكُمْ إِصْرِي قَالُوا أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُوا وَأَنَا مَعَكُمْ مِنَ الشَّاهِدِينَ

«Ось Аллах взяв завіт з пророків: «Я обдарую вас із Писання і мудрості. Якщо ж після цього до вас явиться Посланець, який підтверджує істинність того, що є у вас, то ви неодмінно увіруєте в нього і допоможете йому». Він сказав: «Чи згодні ви і чи приймаєте мій завіт?». Вони відповіли: «Ми згодні». Він сказав: «Будьте ж свідками, і Я буду свідчити разом з вами»» (3:81).

Аллах обіцяв благо тим, хто прийняв Іслам і приєднався до тих, хто вже це зробив раніше. Аллах урівнює ранніх мусульман і тих, хто послідує за ними, а можливо новозвернутих навіть привітає іще більш тепло. Він говорить:

وَإِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ

«І якщо ви відвернетесь, Він замінить вас іншими людьми, і вони не будуть подібні до вас» (47:38).

Вітаємо тих, хто увійшов до релігії Аллаха, і наша радість буде більш повною, коли Іслам буде мати державу, яка правитиме за законами Ісламу, поширюючи справедливість на землі, нею буде другий праведний Халіфат за методом пророцтва.

 

Газета «Ар-Рая»
Шафік Хаміс, Ємен
12.06.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая