Конференція по екстреному гуманітарному реагуванню в Газі — очевидне прикриття злочинної бездіяльності і відмови мобілізувати армії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

11 червня 2024 року в Йорданії, в районі Мертвого моря, відбулась конференція на вищому рівні по екстреному гуманітарному реагуванню в Газі. Конференція пройшла під спільним головуванням короля Йорданії Абдалли II, президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі і Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

В конференції взяли участь представники 75 країн, включаючи США і Європейський Союз, а також лідери держав, голови урядів і керівники міжнародних гуманітарних і благодійних організацій. Основною заявленою ціллю конференції було «визначення способів підсилення міжнародного реагування на гуманітарну катастрофу в сектор Газа». Учасники обговорили «забезпечення гуманітарної допомоги Газі згідно з потребами», «подолання перешкод для доставки гуманітарної допомоги і захисту цивільних осіб»,«пріоритети початкового відновлення».

На конференції король Йорданії зосередив свій виступ на необхідності «ефективного і всеохоплюючого роз’єднання сторін конфлікту в секторі Газа, щоб забезпечити роботу гуманітарних служб». В своїй промові він зазначив: «Жителі Гази не чекають від нас красивих слів і промов, вони чекають реальних дій на місці, і їм це треба вже зараз».

В своєму виступі президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі закликав країни «зобов’язати «Ізраїль» припинити використовувати голод як зброю в Газі і усунути перешкоди для доставки гуманітарної допомоги». Він також поклав відповідальність за «безпрецедентну гуманітарну кризу» в секторі Газа на єврейське утворення, заявивши, що це «навмисний результат руйнівної війни через помсту проти сектора Газа».

На основній сесії Конференції по екстреному гуманітарному реагуванню в Газі державний секретар США Ентоні Блінкен заявив: «Сполучені Штати нададуть понад 404 мільйонів доларів нової допомоги палестинцям». Він додав, що «найбільш ефективним кроком, який ми можемо вжити для вирішення термінових гуманітарних проблем в Газі, є досягнення негайного припинення вогню». Також він підкреслив: ««Ізраїль» повинен вжити більше кроків для скорочення втрат серед цивільного населення».

На завершення роботи конференції голови випустили заяву, в якій виразили занепокоєння, засудження і заклики до термінової гуманітарної допомоги для порятунку жителів Гази в умовах руйнувань і геноциду, які зрівняли сектор Газа з землею. Війна призвела до загибелі понад 37 тисяч жителів Гази і понад 270 співробітників гуманітарних організацій, окрім цього, біля 2,3 мільйона палестинців в Газі перебувають під загрозою голоду.

Із заявлених цілей цієї конференції і її заключної заяви ясно, що вона зовсім не стосується гуманітарного аспекту. Війна в Газі проти її народу триває вже дев’ятий місяць і цей форум проводиться після жахливої різанини, влаштованої злочинним утворенням євреїв в таборі біженців Нусейрат, в ходе якої загинуло 274 палестинця і 698 людей отримали поранення. Ця ініціатива під видом гуманітарної допомоги, як і решта усіх інших ініціатив, скерована на пом’якшення світового обурення і гніву народів регіону на своїх правителів. Безглуздість і марність цієї конференції полягає в тому, що учасники, замість того, щоб закликати до фактичному і військовому покаранню, з нахабністю і посмішкою звертаються до злочинному утворенню євреїв — головному винуватцю цієї гуманітарної катастрофи.

Сполучені Штати Америки були тими, хто перешкоджав ініціативам по припиненню вогню. Проте після того, як вони надали злочинному утворенню євреїв можливість здійснити свої плани і після того, як їх ганебні позиції по порушенню прав людини і продовженню підтримки цього злощасного утворення стали очевидними для усіх, а також через падіння популярності Демократичної партії перед виборами, президент США запропонував смутний і лицемірний проект, утверджений єврейським утворенням, що містив брехню, який був схвалений Радою Безпеки. Це було зроблено з метою покращити імідж Америки на міжнародній арені і всередині країни.

Щодо держав, розташованих на землях мусульман, які взяли участь в цій конференції, то вони не вжили ніяких практичних дій, здатних захистити їх від гніву своїх народів, ганьби і сорому, відмовившись від надання реальної військової підтримки народу Гази. Протягом усієї війни, спостерігаючи за світовими протестами студентів університетів і багатьох політичних активістів, ці країни не здійснили нічого, окрім участі в формальній конференції, яка використовувалась як прикриття під назвою «гуманітарна відповідь», яка не несе ані користі, ані насичення, і не має жодного практичного механізму для реалізації своїх рішень, представляючи собою лише порожні слова.

Король Абдалла лицемірить, коли говорить: «Жителі Гази не чекають від нас красивих слів і промов, вони чекають реальних дій...». Він глузує над самим собою, говорячи це, тому що з початку війни він нічого не зробив, окрім гучних заяв і промов. Цими словами він засуджує лише самого себе. У той же час він суперечить самому собі, святкуючи срібний ювілей свого правління і демонструючи новітнє озброєння, ракети, танки, бронетранспортери, літаки і безпілотники, якими володіє йорданська армія, при цьому не виконуючи свій релігійний обов’язок по мобілізації цих військ для допомоги народу Гази.

Щодо єгипетського тирана Сісі, то він відкрито захищає злочинне утворення євреїв, допомагаючи їм у блокаді і сприяючи голоду народу Гази, закриваючи прикордонний перехід Рафах. Він не менш активний у стримуванні єгипетської армії від допомоги народу Гази, більше того, він дозволяє злочинному утворенню євреїв контролювати перехід Філадельфія в порушення зрадницької Кемп-Девідської угоди. Хіба хтось повірить в його прагнення брати участь в гуманітарних ініціативах, коли він сам є одним із творців цієї гуманітарної катастрофи?!

З початку варварської агресії проти народу Гази, яка не має аналогів у сучасній історії, маріонеткові правителі, особливо в країнах, які сусідять з Палестиною і Газою, намагаються представити питання як нужду народу Гази в гуманітарній допомозі і підтримці. Вони ініціюють доставку гуманітарної допомоги, організовують малозначущу повітряну доставку допомоги, як нібито армії в мусульманських країнах — це благодійні організації, які їх правителі використовують для демонстрації свого фальшивого героїзму. Цим вони не обмануть Умму, як і марними гуманітарними конференціями.

Рішення проблеми Гази, геноциду, голоду і руйнувань, які уносять життя, не полягає в гуманітарних питаннях, а є політичним і військовим питанням, яке вимагає об’єднання армій Йорданії і Єгипту з муджахідами Гази в доленосній битві, яка за декілька днів знищить злочинне утворення євреїв. Ми бачимо їх боягузтво, слабкість і втечу перед невеликою групою муджахідів, і мусульмани це добре розуміють. Вони також знають, що порожні розмови правителів і усіх країн світу не мають відношення до гуманітарної допомоги. Долари американської допомоги, які фактично беруть участь у війні проти народу Гази разом з правителями-маріонетками, викривають цих лицемірів, які прикриваються гуманітарними ініціативами.

Не обманюйтесь, о воїни мусульман, брехнею правителів та їх приспішників, які стверджують, що гуманітарна допомога — це порятунок народу Гази. Ви самі бачили, яке озброєння і техніку мають ваші армії. У них досить сил і можливостей, щоб звільнити благословенну землю Палестини, а не тільки Газу. Тому нехай ваша підтримка народу Гази буде такою, якою повелів вам Всемогутній Господь, сказавши:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять у вас допомоги в релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

 

Газета «Ар-Рая»
Халід Аль-Хакім
19.06.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая