Нетаньяху прагне надолужити упущений час

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У той час, як адміністрація Байдена докладає зусиль для запобігання ескалації і недопущення регіональної війни на Близькому Сході, Нетаньяху використовує усі засоби для того, щоб дестабілізувати ситуацію скрізь, де тільки це можливо, прагнучи втягнути адміністрацію Байдена до своїх кровопролитних війн, де вона буде захищати перевагу єврейського утворення над рештою країн регіону, особливо над Іраном, якого євреї вважають серйозним регіональним конкурентом, не бачачи у цілому на Близькому Сході іншого суперника, окрім нього.

Операції по ліквідації командуючого "Хезболли" в Бейруті і голови руху "ХАМАС" в Тегерані, а також триваючі щоденні криваві масові вбивства в секторі Газа – усе це підштовхує Іран відповісти на провокації військовими діями для збереження свого положення і відновлення своєї втраченої репутації як лідера так званої "вісі ". Нетаньяху своїми діями націлений прямо в голову вісі, а не на її кінцівки, цими вбивствами і операціями він провокує Іран на дії у відповідь. Після чого, скориставшись нагодою, армія євреїв зможе відповісти Ірану і завдати йому болючих ударів по життєво важливим об’єктам, таким як ядерні реактори, заводи по виробництву балістичних ракет і безпілотників. Це вимусить Іран відповісти на ці удари, щоб зберегти так звану силу стримування, врятувати свою репутацію і довести суспільству і своїм союзникам ефективність своєї вісі. Усе це, швидше за усе, призведе до повномасштабної війни між двома державами, до якої США будуть вимушені втрутитись через свої зобов’язання захищати безпеку єврейського утворення від іранських ударів і ракет. Таким чином, єврейське утворення на землі створить нові обставини, які відволічуть США на довгий час і завадять їм зосередитись на інших важливих міжнародних питаннях, перш за усе на протистоянні Китаю і російським спробам домінування в Україні та інших зонах впливу в Африці.

Нетаньяху розпалює пожежі скрізь, у той час як адміністрація Байдена виступає в ролі пожежної команди, намагаючись загасити ці численні займання. Це не дозволяє адміністрації Байдена зосередитись на виробці всеохоплюючого плану по відновленню стабільності в регіоні, оскільки Нетаньяху кожного разу дивує її створенням багатьох нових обставин, не даючи їй перевести дух і взяти ситуацію під контроль.

Нетаньяху в своїх діях опирається на внутрішню підтримку потужного правого крила, яке активно підтримує цей курс і має міцну народну базу, яка дозволяє йому продовжувати і розширювати війну. Поза свого утворення він покладається на сильну політичну підтримку з боку США, особливо серед його прибічників в Конгресі, що позбавляє адміністрацію Байдена яких би то не було важелів тиску на єврейське утворення. В результаті американський тиск зводиться лише до слів, не підкріплених діями, чим і користується Нетаньяху, продовжуючи зарозумілість і непідкорення адміністрації Байдена. Він також користується передвиборчим періодом в Америці, що надає йому додаткові можливості для маневрів і ухилення від тиску.

США не змогли нічого зробити, щоб завадити єврейському утворенню продовжувати розпалювати конфлікт в іще більшому масштабі, і їм нічого не залишалось, окрім як підтримувати його зброєю і військовою технікою. Нещодавно адміністрація Байдена виділила фінансову допомогу Ізраїлю у розмірі 3,5 мільярдів доларів для закупки додаткової американської зброї.

Таким чином, постійне надання щедрої американської допомоги єврейському утворенню стало єдиним способом тиску адміністрації Байдена на євреїв, сподіваючись, що це утримає їх від розширення війни в регіоні і обмежить її тільки Газою.

Замість того, щоб спричини тиск на єврейське утворення і стримувати його, адміністрація Байдена спричиняє тиск на Іран, щоб запобігти його відповіді на повторювані удари євреїв, погрожуючи заходами у відповідь. Адміністрація Байдена посилає до Ірану посередників і посланців, щоб відмовити його від участі в безрозсудних авантюрах Нетаньяху, навіть ціною втрати Іраном своєї гідності, престижу і положення.

В інтересах США зберегти Іран у якості ключової регіональної сили на Близькому Сході, враховуючи надані ним за більше, аніж сорок років немалі послуги в Перській затоці, Іраку, Сирії, Лівані, Ємені і Афганістані. Тому Америка докладає усіх зусиль, щоб запобігти втягуванню Ірану в завідомо програшні конфлікти з єврейським утворенням, одночасно намагаючись стримати Нетаньяху усіма можливими способами, прагнучи скинути його і позбутись від нього, щоб потім відновити стабільність в регіоні під своїм контролем і згідно зі своєю концепцією проекту «Двох держав», яка припускає повне інтегрування єврейського утворення в регіон. З американської точки зору, це усуне усі причини напруженості і ескалації, що врешті решт приведе до відносної стабільності на Близькому Сході.

Щодо мусульман, то поразка планів Нетаньяху врешті решт не залежить ані від Америки, ані від міжнародних організацій, ані від міжнародних судів, ані від міжнародних законів, які на ділі виявились лише міжнародною фікцією.

Поразка цих планів також не залежить від боягузливих маріонеткових режимів, існуючих в країнах мусульман, а залежить виключно від стійкості жителів Гази та їх опору, яке показало слабкість і ламкість єврейської армії, незважаючи на її жорстокість у вбивстві мирних жителів. Якщо б не змова арабських режимів з євреями, якщо б не захист ними кордонів єврейського утворення, якщо б не боягузтво цих правителів та їх залежність від Америки і Заходу, а також якщо б не триваюча широка військова підтримка Ізраїля з боку США, то євреї і місяць не протягнули б воюючи.

Надія Ісламської Умми залишається пов’язаною зі створенням Праведного Халіфату за методом пророцтва, який неминуче буде встановлений на руїнах цих режимів, які розвалюються. Халіфат зможе вирішити усі війни Ісламської Умми в будь-якому місці, підтримати пригноблених в Палестині, Кашмірі, Чечні, Аракані, Східному Туркестані та інших регіонах, де мусульмани піддаються утисканням. Більше того, він зможе підтримати усіх мусульман від Сходу до Заходу, адже це Держава, чиєю місією є донесення релігії до усіх куточків світу, підносячи стяг Ісламу, поширюючи керівництво і стверджуючи справедливості повсюдно!

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад Аль-Хатвані
14.08.2024р.

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая