Ердоган погрожує вторгненням до єврейського утворення, але ту же відступає назад!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Війна в Газі іще більше обнажила лицемірство турецького президента Ердогана і решти правителів в мусульманських країнах. Ми не раз викривали його полум’яні заяви, за якими не слідують реальні дії.

Ердоган часто забуває про свої грізні висловлювання, тут же примирюючись з єврейським утворенням і нормалізуючи з ним відносини, які насправді ніколи повністю і не розривав. Він лише тимчасово знижує рівень дипломатичних відносин, але потім відновлює співпрацю. Так, 9 березня 2023 року він прийняв президента єврейського утворення Іцхака Герцога з почестями в своєму президентському палаці, а у вересні 2023 року зустрівся з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху в Нью-Йорку, пообіцявши йому в наступному місяці відвідати єврейське утворення. Проте спалах військових дій 7 жовтня, в результаті "Урагану Аль-Акси", завадила цим планам, і візит був скасований.

Незважаючи на те, що євреї вже десять місяців продовжують коїти масові вбивства в Газі, Ердоган так і не розірвав відносини з цим ворожим утворенням, обмежившись лише погрозами на словах. Хіба можна зроблену ним заяву: «Ми повинні підсилити міць країни, щоб ми могли утримати «Ізраїль» від дій проти палестинців. Так само, як ми увійшли до Карабаху і Лівії, ми можемо вчинити і з ними. Ніщо нам не заважає в цьому. Нам просто треба бути сильними, щоб вжити такі кроки», сприймати всерйоз?

Той, хто дійсно хоче стримати єврейське утворення, повинен розірвати усі відносини з ним раз і назавжди, готуватись до війни, осадити євреїв, відправивши армію через Сирію, направивши кораблі через Середземне море і забезпечивши палестинських бійців в Газі зброєю і усіма необхідними ресурсами.

Проте, як і раніше, Ердоган почав відходити від своїх погроз, але цього разу це відбулось вже через два дні! Виступаючи в Анкарі, перед регіональними головами своєї партії, він заявив: «Ізраїль коїть такі злочини, які перевершують те, що скоїв Гітлер. Газа перетворилась на найбільший табір смерті у світі... Гітлер був зупинений, хоча і пізно, альянсом США і Радянського Союзу. Ці масові вбивства і жорстокість також необхідно негайно зупинити за допомогою альянсу усього людства, поки не стало занадто пізно» (Анадолу, 31 липня 2024 року).

Він закликає до втручання деякий уявний союз, щоб врятувати народ Палестини! Якщо він має на увазі Америку і західні країни, то усі вони підтримують єврейське утворення і ніколи не проявляли гуманності в своїх колоніальних війнах і агресії проти Афганістану і Іраку. Якщо ж він має на увазі Росію і Китай, то це такі жорстокі держави, як і Захід, які вбили і замучили мільйони мусульман. Їм не цікаве питання Палестини, окрім як в тій мірі, в якій це відповідає їх власним інтересам. Вони визнають єврейське утворення, як і інші західні країни, і не вживуть ніяких дій для спричинення тиску на нього. Турецький режим під керівництвом Ердогана, як і решта арабських режимів, прагнучи до нормалізації відносин з єврейським утворенням, продовжують підтримувати його.

Якщо він себе прираховує до уявного союзу, до якого закликає, то перше, що він повинен зробити на шляху створення цього альянсу — це розірвати відносини з цим жорстоким ворогом людства. Потім він повинен закликати усі країни світу розірвати відносини з цим утворенням і це буде другим кроком. Але він не зробить нічого із цього так само, як не дотримається своїх погроз щодо втручання, відмовляючись від них усього через два дні.

Більше того, він не розриває угоди про розміщення військових і розвідувальних баз США на території Туреччини, адже США — це головний ворог людства, який надає абсолютну підтримку ворогу, який захопив Палестину, і якщо він не закриває ці бази, то як можна взагалі вірити його словам?

Ердоган втрутився до Карабаху за наказом Америки, щоб затягнути Росію до війни на захист вірмен, як це було на початку 90-х. Проте цього разу Росія вчинила інакше і не вв’язалась до марної війни, враховуючи, що США з приходом до влади їх агента Зеленського, який почав провокувати Росію і нападати на її прибічників на сході України і так затягнули Росію до війни проти України.

До Лівії Ердоган втрутився, щоб захистити Хафтара, американського агента. Хоча і демонстрував підтримку уряду Сараджа, роблячи це лише для того, щоб не дозволити йому просуватись на схід, де знаходились сили Хафтара.

До Сирії Ердоган втрутився, щоб придушити революцію і захистити Башара Асада, американського агента, який по сей день коїть масові вбивства в Сирії. І сьогодні Ердоган почав закликати до примирення з Асадом і намагається організувати зустріч з ним, хоча раніше називав його жорстоким вбивцею. Він відмовився від усіх своїх погроз на адресу Асада, як і від усіх своїх обіцянок сирійцям, таких як обіцянки про те, що він не допустить повторення Хами. Тим часом Асад разом зі своїми іранськими союзниками, їх прибічниками і росіянами влаштував другу і навіть третю Хаму в кожному селі і місті Сирії.

Якщо Америка не дасть йому вказівок втрутитись до Гази, то він цього і не зробить. І, ймовірно, Америка не дала йому таких вказівок, тому Ердоган спочатку пригрозив, а потім відступив, граючи на почуттях людей. Можливо, що після припинення війни в Газі Америка дозволить Туреччині зіграти певну роль, яка влаштує євреїв.

Ми викриваємо ігри Ердогана, як і інших правителів в мусульманських країнах, не через особисту неприязнь чи політичні розбіжності, і не через підтримку опозиції. Ми робимо це у відповідь на повеління Аллаха — говорити правду в обличчя тиранам, щоб вшануватись честі, виконавших найвищу форму джихаду. Ердоган обманює мусульман на усіх рівнях, вводить їх в оману і зраджує їх. Це проявляється як в його політичних іграх, які стосуються єврейського утворення, так і у втручаннях до Сирії, Лівії, Азербайджану, а тепер і до Нігеру, Малі і Буркіна-Фасо після американських переворотів в цих країнах. Також це проявилось в його діях в Афганістані, де він служив американським інтересам, в обмін отримуючи деякі комерційні вигоди для Туреччини, тим самим підтримуючи свою владу. Ердоган відкидає правління по законам Аллаха і уперто просуває світську систему, яка є невір’ям. Демократія, яку він підтримує, бореться з покірністю Аллаху і дає людям свободи, які дозволяють їм робити усе, що вони хочуть, не караючи нікого за порушення законів Аллаха і забороняючи будь-кому закликати до добру і застерігати від засуджуваного.

Деякі простодушні люди, які мислять зверхньо і керовані своїми почуттями, були обдурені Ердоганом, агітували за нього, незважаючи на усі його дії. Проте після того, як його лицемірство було розкрито війною в Газі і його примиренням з тираном Башаром Асадом, а також після його примирення зі вбивцею Мухаммадом ібн Салманом і злочинцем ас-Сісі, усі маски спали з його обличчя. Після усього цього ніхто не повинен бути обдуреним і захищати його, окрім тих, хто заблукав, переслідує користь або розділяє його погляди.

Кожна щира людина повинна об’єднати свої зусилля з тими, хто прагне до корінних змін: до скинення цих правителів, їх режимів і конституцій, до розриву їх зв’язків з колонізаторами-невірними і до встановлення Халіфату за методом пророцтва. Нехай такі люди приєднаються до тих, хто працює на цьому шляху, підтримуючи і допомагаючи їм, і тоді на них чекає велика нагорода і Райські сади, якщо на те буде воля Аллаха.

 

Газета «Ар-Рая»
Асаад Мансур
07.08.2024р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая