Заходи на підтримку уйгурських мусульман у Східному Туркестані

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Індонезія

За словами члена Хізб ут-Тахрір в Індонезії пан Рухма С. Лябіба, проблеми мусульман-уйгурів знайдуть своє рішення у затишку єдиного керівництва для усіх мусульман. Про це він заявив у середу 26.12.2018 у ході загальної дискусії з таблоідом «Mediaumat» у будівлі «GedungJoang 45 Menteng», Джакарта.

«Рішення усіх проблем уйгурських мусульман полягає у тому, що ми усі повинні рухатись разом. Повинно бути одне керівництво Ісламської Умми під владою Халіфату. Мусульмани-уйгури просять допомоги, де ж мусульманські правителі?», — заявив пан Рухма.

Раніше, виступаючи перед посольством Китаю, пан Рухма С.Лябіб говорив, що мусульмани — це одна Умма, і якщо мусульмани-уйгури піддаються переслідуванням, решта мусульман повинна відчувати біль і квапитись до них на допомогу.

«Мусульмани — це одна Умма, об’єднана однією релігією, і ми повинні гніватись при виді мук і страждань наших братів-уйгурів», — заявив він перед посольством Китаю у п’ятницю 12.12.2018, закликаючи мусульман зайняти позицію у захист уйгурів.

Рухма також сказав, що Іслам зобов’язує усіх мусульман встати на захист своїх братів, коли вони просять про допомогу, тому що вони є частиною мусульман.

«Мусульмани повинні розуміти, що вони — єдина Умма, що вони будуть сильними, якщо встановлять свою державу Халіфат», — сказав пан Рухма у завершенні свого виступу.

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню