Огляд новин «Ар-Рая»

Серед триваючих міжнародних зусиль по обслуговуванню єврейського утворення адміністрація президента США Джо Байдена, щоб підштовхнути «ХАМАС» до припиненню вогню в секторі Газа, попросила Єгипет і Катар підсилити тиск на «ХАМАС», щоб той погодився з пропозицією, представленою на минулому тижні.

Міністерство водних ресурсів та іригації Єгипту заявило, що запаси води в Єгипті сильно постраждали з березня минулого року, коли влада Ефіопії почала заповнення водосховища «Великої греблі ефіопського Відродження». Заповнення вже зібрало 23 млрд. кубометрів води, а у цілому водосховище збере 64 млрд. кубометрів води.

5 червня 2024 року йорданська влада, яка відома своїм захистом єврейського утворення, повідомила про загибель чоловіка, який перетнув кордон у бік окупованих палестинських територій. Офіційне йорданське інформаційне агентство «Petra», посилаючись на військове джерело в командуванні йорданських озброєних сил, заявило:

Американська газета «Politico» повідомила, що «адміністрація президента Джо Байдена готується зіграти «важливу» роль в секторі Газа після війни, розглядаючи декілька сценаріїв, включаючи призначення американського радника і створення миротворчих сил». «Politico» процитувала чотирьох американських чиновників (їх імена не називаються), які заявили:

У п’ятницю 17 травня 2024 року Хізб ут-Тахрір в Лівані організував масовий протест у місті Тріполі біля Великої мечеті аль-Мансурі. Протест був організований на підтримку сирійських біженців, які втікали від пригноблення злочинного режиму Асада. Вони звернулись до своїх братів у Лівані у пошуках безпеки і притулку, сподіваючись повернутись до своїх домів, коли це стане безпечно.

Палата представників США прийняла законопроект про антисемітизм. За законопроект проголосували 320 конгресменів, не підтримав ініціативу 91 законодавець. Потім голосування повинно пройти в Сенаті.

Чикагський інститут мистецтв заявив, що американська влада заарештувала біля 50 людей, включаючи студентів та інших учасників, під час демонстрації на підтримку Палестини, яка супроводжувалась зіткненнями з поліцією. Представники Університету Вірджинії також повідомили, що влада заарештувала 25 демонстрантів, підтримуючих Палестину, за звинуваченням в нападі на чужу власність після того, як в університетський кампус була викликана поліція для розгону протестуючих («Аль-Джазіра», 05.05.2024).

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая