Огляд новин «Ар-Рая»

На днях президент Туреччини Ердоган уперше за 12 років прибув з візитом в Єгипет, де провів зустріч з президентом ас-Сісі. У зв’язку з цією новиною інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Туреччині опублікував прес-реліз, в якому говорилось:

Інформаційне агентство «Sputnik Arabic» 7 лютого 2024 року повідомило, що суданська армія об’явила, що «усі її сили працюють під керівництвом загального командування єдиним серцем», тим самим прокоментувавши поширені повідомлення про арешт офіцерів в суданському місті Омдурман за звинуваченням в організації державного перевороту.

10 лютого 2024 року «Al Jazeera» опублікувала статтю, в якій говориться: «Ізраїльський» офіційний представник заявив, що Тель-Авів виразив готовність до переговорів на основі припущень паризької зустрічі і що «Ізраїль» передав відповідь на пропозицію «ХАМАС» Катару і Єгипту, відхиливши більшу частину вимог руху.

9 лютого 2024 року в п’ятничному випуску новин інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії повідомляється, що революційний рух почав свій наступний тиждень з нової п’ятниці під назвою «Аллах предопреділив кінець пригноблювачам, так встаньте і викореніть їх!».

1 лютого 2024 року міністр іноземних справ Британії Кемєрон заявив, що його країна «може офіційно визнати Палестинську державу після припинення вогню в секторі Газа, не чекаючи результатів переговорів між «Ізраїлем» і палестинцями щодо рішення по двом державам, які, можливо, будуть тривати роками». За ним послідував Генеральний секретар ООН Гутерріш, який написав 1 лютого 2024 року в соцмережі «X» (раніше «Twitter»):

В соціальних мережах широко розповсюдився репортаж одного із телеканалів окупаційного режиму з відео-і аудіозаписом довжелезної черги вантажівок, які рухаються із Дубая через Саудівську Аравію, Йорданію і далі до єврейського утворення, перевозячи різні товари. Це відбулось після того, як морські поставки через Баб-ель-Мандебську протоку і Червоне море були зірвані.

Прем’єр-міністр «Ізраїля» Біньямін Нетаньяху підтвердив, що не збирається відмовлятись від своїх слів відносно Катару. Він підкреслив, що Доха не тільки надала притулок і фінансує «ХАМАС», але й може спричиняти на нього тиск (alarab.co.uk).

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню