Жителям Судану: розсудливий той, хто вилучає урок із помилок інших

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю суданська поліція використала сльозогінний газ для розгону демонстрантів у столиці країни Хартумі.

Про це повідомляє агентство «Reuters», як було опубліковано на сайті «Akhbarak», 11.01.2019.

Агентство «Reuters» цитує очевидців, які стверджують, що поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів у районі аль-Халфайя у Хартумі, а також проти тих, хто йшов маршем із мечеті імені Абдуррахмана в Омдурмані.

Очевидці також повідомили , що у районі Джабра у Хартумі пройшла демонстрація, у якій учасники скандували антиурядові гасла і закликали до скинення режиму .
У Північному Хартумі демонстранти перекрили дорогу, що поєднує суданську столицю з містом Порт-Судан на березі Червоного моря.

Протести у Судані тривають з минулого місяця , і в останні дні демонстранти закликають до зміни влади у країні і скиненню президента Умара аль-Башира.

«Ар-Рая»: жителі Судану повинні стерегтись прийняття допомоги і підтримки від якої-небудь країни, навіть якщо ця допомога «безумовна». Вони повинні вилучити урок із помилок,скоєних їх братами у Сирії, Єгипті, Тунісі та Ємені. Нерозумно совати руку у ту ж нору,звідки вона буде ужалена. Нехай же знають, що порятунок народу Судану та усієї Умми не полягає у скиненні режиму і встановленні на його місці іншого агента.

Єдине рішення — в усуненні капіталістичної системи, яка довела їх до крайнього зубожіння, і в установленні на її місці ісламської системи. Це можливо лише за допомогою відновлення ісламського образу життя у Праведному Халіфаті за методом пророцтва. Так нехай ж народ Судану засучить рукава приєднатись до діяльності Хізб ут-Тахрір по встановленню Халіфату.

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤بِنَصۡرِٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُٱلرَّحِيمُ ٥وَعۡدَٱللَّهِۖ لَا يُخۡلِفُ ٱللَّهُ وَعۡدَهُۥ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ ٦

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний. Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, проте більшість людей не знає цього» (30:4–6).

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню