Турецько-іранська змова проти революції Шаму

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«RTArabic»: «Міністр закордонних справ Ірану Мухаммад Джавад Заріф заявив, що Тегеран прагне до нормалізації відносин між Анкарою і Дамаском.

Під час зустрічі зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу в Анкарі він сказав, що Іран розуміє занепокоєність Туреччини щодо терористичних організацій і що панування сирійської армії покладе край цим побоюванням».

«Ар-Рая»: як же правильно сказав арабський поет аль-Мутанаббі: «Немає розсудливості у тому, хто в існуванні білого дня вимагає доказів».

Благословенна революція Шаму продовжує з кожним днем знімати пелену з очей тих, хто обманувся деякими правителями, які говорять, що вони допомагають Ісламу і мусульманам. Кожен зі здоровим глуздом вже усвідомив позицію Ердогана. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهۡدِي مَنۡ هُوَ مُسۡرِفٞ كَذَّابٞ

«Воістину, Аллах не веде прямим шляхом того, хто виходить за межі і бреше» (40:28).

Невірні плетуть змови проти народу Шаму, щоб зупинити революцію, зберегти злочинний режим Асада і завадити встановленню Праведного Халіфату, поява якого обрадує мусульман, лише коли вони зречуться від усіх існуючих сил і обернуться до Єдиного Аллаха. Всевишній говорить:

وَمَا ٱلنَّصۡرُ إِلَّا مِنۡ عِندِ ٱللَّهِ ٱلۡعَزِيزِ ٱلۡحَكِيمِ

«Перемога приходить лише від Могутнього і Мудрого Аллаха» (3:126).

Захід разом зі своїми помічниками і послідовниками надає обіцянки народу Шаму і збуджує у ньому надії, але, як і диявол, він обіцяє лише спокусу. Аллах говорить:

يَعِدُهُمۡ وَيُمَنِّيهِمۡۖ وَمَا يَعِدُهُمُ ٱلشَّيۡطَٰنُ إِلَّا غُرُورًا

«Він дає їм обіцянки і збуджує в них надії. Але диявол не обіцяє їм нічого, окрім спокуси» (4:120).

Його обіцянки мають одну мету — відірвати народ Шаму від верві Аллаха, Який говорить у хадісі кудсі:

أَنَا أَغْنَى الشُّرَكَاءِ عَنِ الشِّرْكِ، مَنْ عَمِلَ عَمَلاً أشْرَكَ فِيهِ مَعِي غَيْرِي، تَرَكْتُهُ وشِرْكَهُ

«Я зовсім не потребую того, щоб Мені долучали співтоваришів, якщо ж хто-небудь скоїть щось не лише заради Мене, але й заради когось іншого, Я відмовлюсь і від нього, і від його многобожжя» (Муслім).

Іранський режим нібито виконує посередництво між турецьким і сирійським режимами, щоб відновити нормальні відносин між ними. Ми говоримо «нібито», оскільки насправді турецька роль полягає у тому, щоб допомагати режиму Асада згідно американському рішенню по Сирії. Усі брехливі і порожні заяви турецьких політиків, зроблені проти Башара Асада та його режиму, мають одну мету — обдурити народ Шаму. Наскільки ж точні на адресу Ердогана слова одного поета: «Він ублажає тебе солодким речами, але вчиняє подібно лисиці».

Хізб ут-Тахрір з самого початку попереджає жителів Шаму і викриває змови Ердогана, який хоче продати рештки революції злочинному режиму, заради звільнення від якого народ віддав найдорожче. Сьогодні обман усвідомлений кожним, окрім торговців совістю, які погодились служити планам ворогів. Проте Аллах не допустить цього і завершить поширення свого світла, навіть якщо це ненависно невіруючим колонізаторам та їх прислужникам.

فَلَا تَعۡجَلۡ عَلَيۡهِمۡۖ إِنَّمَا نَعُدُّ لَهُمۡ عَدّٗا

«Тому не поспішай з ними! Ми ведемо для них рахунок» (19:84).


Огляд новин «Ар-Рая»
24.04.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню