Іммігранти у США утримуються у нелюдських умовах

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Відповідна їжа, мило і зубна паста є частиною вимог «безпеки і охорони здоров’я», які закон повинен забезпечити для дітей-мігрантів у місцях їх утримання під вартою», — заявив апеляційний суд США у відповідь на апеляцію, подану урядом для прийняття рішення про умови утримання неповнолітніх.

У своїх апеляційних доводах міністерство внутрішніх справ і міністерство юстиції США вказали, що обов’язок забезпечувати «безпеку і охорону здоров’я», закріплену у законі 1997 року, не включає умови сну неповнолітніх, які перебувають під вартою, чи надання їм медичних приналежностей, оскільки у тексті закону це прямо не згадується.

«Ар-Рая»: це — істинне обличчя озвірілого капіталізму, який дивиться на людину з точки зору вигоди. Якщо західні держави бачать користь у наданні притулку біженцям, то приймають їх. Якщо ці держави не бачать користі для себе, то позбавляють їх їжі, мила і сну, піддаючи голоду, холоду, хворобам і залишаючи у відкритому морі. Таким є обличчя Америки, яка хизується захистом прав людини, а насправді, першою ж порушує ці права, закриваючи кордони перед теми, хто втікає від зла її ж ставлеників. Деякі помирають прямо на кордоні, інші, які зуміли перебратися через кордон, потрапляють у місця тимчасового утримання, де немає ані сну, ані їжі, ані ліків.

Навіть у відношенні легальних іммігрантів адміністрація Трампа вирішила з середини жовтня запровадити нові правила, позбавивши постійного виду на проживання мігрантів, які користуються медичними пільгами, продовольчими картами, субсидованим житлом чи іншими формами державної допомоги.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
28.08.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню