Новий Ірак — як і обіцяла Америка

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Іран здійснив інтенсивний удар (28 і 29 вересня 2022 року) по штабу курдських опозиційних формувань в районі Ербіля і Сулейманії з застосуванням балістичних ракет і безпілотників. Це співпало з бомбардуванням турецькими літаками позицій «Робочої партії Курдистану», яка протистоїть турецькому режиму, до півночі від Дахука.

У той же час район навколо зміцненої «Зеленої зони» в центрі Багдаду в середу наразився на обстріл, коли туди впало три мінометних снаряди. Снаряд розірвався поруч з іракським парламентом, де в цей час проходило засідання по вибору першого віце-спікера парламенту на зміну Хакіму аз-Замілі, який вийшов із садристського руху.

У свою чергу, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Іраку опублікував прес-реліз, в якому говориться: «Незважаючи на усію анархію в країні, ми бачимо, як рештки політичних блоків прагнуть провести засідання парламенту і сформувати уряд, не відчуваючи реальності, як нібито ці події відбуваються в країні за океаном. Їх не хвилює країна та її народ, де вони самі знаходяться. Вони зацікавлені у формуванні уряду і розподілі міністерських портфелів, за допомогою яких вони обкрадають країну. Тим більше, після заяви заступника управляючого ЦБ Іраку Аммара Халяфа у них потекли слинки. Халяф заявив, що на 21 серпня цього року в країні є профіцит валютних резервів, які перевищили 80 млрд. доларів, і очікується, що до кінця року він досягне 90 млрд. Халяф також додав, що золоті резерви банку збільшені на 30 тонн, і в цілому вони склали 131 тонну.

Із усього вищесказаного усім стало ясно, наскільки зневажливо ставиться ця політична хунта до крові і життю іракського народу. Ця хунта була утверджена американськими окупантами в 2003 році, і вона продовжує своє існування по сей день. Окупанти обіцяли новий Ірак, і правда, ми побачили новий Ірак, але побачили його в хаосі, де лютують і процвітають злочинність і наркотики, крадії і вбивці. Таке і очікувалось від окупанта,який залишає за собою тільки порок і аморальність. Від осинки не родяться апельсинки!».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №412
16 Раби уль-авваль 1444 р.х.
12 жовтня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню