Проект зрадництва в Судані

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Суданські військові і представники провідного опозиційного альянсу країни «Сили за свободу і зміни» підписали проект політичної угоди, який прокладає шлях до створенню перехідного цивільного уряду. Свідками угоди стала трійка брехунів: Волкер, його партнери і «квартет», а саме — представник Євросоюзу, Америки, Британії та їх прихвосні Саудівська Аравія і ОАЕ.

У вступній частині проекту, в главі «Загальні принципи», говориться наступне: «Судан — багатоетнічна, багаторелігійна, багатокультурна і багатолінгвістична країна, ідентичність якої заснована на її історичних і сучасних компонентах. Його географічне положення і культурна спадщина, що нараховує сім тисяч років, сформували різноманітність його народного надбання». «Судан — цивільна, демократична, федеративна, парламентська держава. Головування належить народу, який є джерелом влади. Передача влади відбувається за допомогою свобідних і чесних виборів. Багатства і ресурси справедливо розподіляються серед народу».

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані Ібрахім Усман (Абу Халіл) опублікував прес-реліз, в якому сказав: «Віруючі в свого Господа — Хізб ут-Тахрір і народ Судану — відмовляються від цього огидного проекту. Хочемо підкреслити декілька фактів:

1) Більше 98% жителів Судану є мусульманами, вони не визнають іншу культуру, окрім ісламської, оскільки ісламська акида є їх основою. Що стосується окремих індивідів суданського народу, просякнутих західною культурою, то вони не є лицем народу, вони представляють тільки себе і своїх хазяїв, які наділили їх владою над Уммою.

2) Яке відношення етнос і мова мають до системи правління? Або це черговий обман, щоб ввести в оману і віддалити народ від Ісламу і його законів, а також нав’язати західну систему, яка взагалі не має нічого спільного з народом Судану?

3) В проекті говориться, що Судан є цивільною і демократичною державою, тобто є світським. Судан — це мусульманська країна, він повинен ґрунтуватись на ідеї «Немає Бога, окрім Аллаха, Мухаммад — Посланець Аллаха», а не на вченні секуляризму, яке відокремлює релігію від життя, політики і держави.

4) Що стосується федеративної держави, то це реалізація планів американсько-єврейського «спеціаліста» по Близькому Сходу Бернарда Льюіса, який рекомендував формувати мусульманські країни по національній, племінній і регіональній ознаці. У той же час Іслам приписує, що держава мусульман повинна бути єдиною. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَتَاكُمْ وَأَمْرُكُمْ جَمِيعٌ عَلَى رَجُلٍ وَاحِدٍ يُرِيدُ أَنْ يَشُقَّ عَصَاكُمْ أَوْ يُفَرِّقَ جَمَاعَتَكُمْ فَااقْتُلُوهُ

«Хто прийде до вас, коли ваша справа знаходиться в руках одного чоловіка, бажаючи розколоти його або посіяти розбрат між вашою общиною, — вбийте його».

5) Панування в ісламській державі належить Шаріату, а не народу, як про це говориться в проекті . Всевишній Аллах сказав:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيماً

«Але ні — клянусь твоїм Господом! — вони не увірують, поки вони не виберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати в душі утискання від твого рішення і не підкоряться повністю» (4:65).

О, народ Судану! Шаріат зобов’язує вас відкинути цю угоду не тому, що вона укладена між опозицією і військовими, а тому, що вона суперечить Ісламу в основних і другорядних питаннях .

О, народ Судану! Якщо ви бажаєте довольства Всевишнього Аллаха і щасливого життя як в цьому, так і в Наступному світі, то приєднуйтеся до діяльності по встановленню Другого Праведного Халіфату, — єдиної держави, встановлення якої вимагає від нас Шаріат.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху І Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитись того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24)».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №421
20 Джумада аль-уля 1444 р.х.
14 грудня 2022 р.х.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню