Політичні ігри Америки — причина страждання і пролиття крові мусульман

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністр іноземних справ Єгипту Самех Шукрі і його турецький колега Мевлют Чавушоглу підтвердили сьогодні, що їх країни прагнуть нормалізувати відносини між собою і почати новий етап співпраці.

Під час спільної прес-конференції в Каїрі Шукрі сказав, що його країна працює над нормалізацією відносин з Туреччиною і початком нового етапу спільної співпраці.

У свою чергу, Чавушоглу підкреслив, що його країна буде працювати над повторним обміном послами з Єгиптом, і вказав на наявність серйозної політичної волі для можливості розвитку відносин («Аль-Джазіра» від 18 березня 2023 року).

«Ар-Рая»: зближення між режимами Туреччини і Єгипту, з одного боку, і режимами Туреччини і Саудівської Аравії — з іншого боку, відбуваються не тому, що правителі цих країн прийшли до тями і замислитись про інтереси своїх народів, навпаки, зближення відбувається через те, що те, що їх розділяло учора, сьогодні вирішило об’єднати, і це — Америка та її інтереси. Президент Байден вважає, що відкритість до Ірану і повернення до ядерної угоди, а також припинення протиріч між агентами США в Туреччині, Єгипті і Саудівській Аравії можуть призвести до якомусь балансу в регіоні.

Адміністрація Байдена також намагається зменшити зайнятість Близьким Сходом, щоб присвятити себе дальньому Сходу, оскільки вона зробила стримування Китаю своїм пріоритетом. Варто зазначити, що саме Америка попросила країни, які бойкотують Катар, припинити цей бойкот, хоча вона саме ж стояла за ним. Америка бажає покінчити з кризою в регіоні чи охолодити її, щоб переключити увагу на китайську загрозу.

Америка в останній час помітно активізувала ердоганівську роль Туреччини, і Ердоган, не вагаючись, надає їй послуги в Сирії, Іраку, Лівії, Азербайджані, Сомалі, а тепер і в Афганістані по узгодженню з Росією, як і можливо, в Ємені.

Поки наші правителі будуть слідувати політиці колоніального заходу, наші країни будуть залишатись театром для західних проекті, а ми — м’ячем, який переходить із рук до рук, куди і як їм заманеться.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №435
30 Шабана 1444 р.х.
22 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню