Шлях Корану чи шлях світської держави?!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

2 квітня 2024 року щоденна газета «Ас-Саура», яка видається в Сані, в колонці, присвяченій революції, опублікувала статтю Абдульазіза аль-Багдаді під назвою «На шляху до побудови світської держави». В статті автор говорить:

«Безперечно, національна згода є вірним кроком в продовженні ідеї побудови сучасної світської держави, оскільки щира національна згода не зайнята розділом влади і впливу, до якому звикли деякі політичні гравці, перетворивши Ємен в свою приватну власність, в пиріг, який вони ділять між собою. Істинна громадянська держава внутрішньо заснована на рівності серед громадян і головуванні закону, а ззовні — на взаємній повазі між державами, що дозволяє створювати партнерські відносини, говорити на мові законних інтересів, а також відкидати відносини підкореності і залежності. Це шлях, який забезпечує внутрішній мир для будь-якої країни і допомагає досягти миру в усьому світі».

«Ар-Рая»: 21 вересня 2014 року деякі щирі порахували, що вони слідують по шляху Корану, не відхиляючись від нього ані на волосинку і не вдовольняючись нічим, крім правління на основі Ісламу, щоб отримати довольство Всевишнього Аллаха. Проте у людей не було конкретної мети, яку знав би кожен, не говорячи вже про шлях, який залишався туманним невизначеним, внаслідок чого їх мета і шлях постійно піддавались змінам.

Слідування по шляху Корану веде до дій, які відповідають словам Всевишнього Аллаха і Його Посланця ﷺ, будь то в політиці, економіці, зовнішній політиці та інших життєвих питаннях. Щодо громадянської/світської держави, то в її основі лежить відокремлення релігії від життя, що ми можемо спостерігати в усіх мусульманських країнах після скасування Османського Халіфату в 1924 році. Ми просто хочемо спитати їх: це шлях, вказаний в Корані, чи це шлях побудови звичайної світської держави?


Газета «Ар-Рая»
1 Шавваля 1445 р.х.
10 квітня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню