Іще одна глава у списку злочинів сирійського режиму на очах в усього світу!

Сирія
Друкарня

Рано вранці 4 квітня світ жахнув потворний злочин, що стався у місті Хан-Шейхун провінції Ідліб у Сирії.

Режим здійснив хімічну атаку із застосування отруйної речовини зарін проти мирних жителів, внаслідок чого більше 100 із них загинуло, а більше 400 людей отримали поранення. Згідно заяві управління охорони здоров’я провінції, більшість постраждалих складають діти.

Як передає кореспондент «Аль-Джазіри»,біля 30 жінок та дітей загинуло на місці, решта померли на шляху до лікарні. На тлі тривоги про початок гуманітарної катастрофи у місті, де почалась масова втеча жителів, військові літаки відновили бомбардування пунктів громадянської оборони та надання медичної допомоги;наприклад, лікарня «Ар-Рахма», що надає першу необхідну допомогу жертвам атаки, була зруйнована.

Цей жахливий злочин нагадав нам трагічні події 21 серпня 2013 р., які сталися у Гуті поблизу Дамаска, де вночі, не проливши ані краплі крові і навіть не прокинувшись, загинуло біля 1500 людей, а більше 5 тисяч отримали травми. Більшість жертв також склали жінки та діти. Це один із найбільш резонансних та звірських злочинів сирійського режиму з використанням хімічної зброї.

Сили сирійського режиму за останній роки здійснили багато атак у різноманітних областях, підконтрольних опозиції, із застосуванням хімічних отруйних речовин, заборонених на міжнародному рівні. Загальна кількість таких атак перевищує 140, а жертви серед громадянських осіб налічується сотнями;усі вони відбувалися на тлі засуджень режиму з боку 12 незалежних організацій та урядів шести великих держав.

При нинішній атаці вираження співчуття та засуджень повторюються знов, без них не обійшлись керівники майже усіх великих держав, особливо США, які з 2013року об’являли про свої плани знищити увесь хімічний арсенал режиму. Проте вони усього лише відбулися погрозами Барака Обами про «перетин червоної лінії» та натяками Керрі, що здати хімічну зброю буде краще , внаслідок чого Америці не доведеться вводити війська. Росія ж взяла на себе зобов’язання впевнити у цьому Асада та проконтролювати ліквідацію їх хімічного арсеналу.

Всупереч усьому цьому, після різанини у Гуті Асад продовжив здійснювати хімічні атаки з використанням хлору по сирійським містам, останнім із яких став Хан-Шейхун, при цьому не зустрічаючи ніякої ефективної стримуючої протидії з боку міжнародної спільноти, яка, навпаки, незважаючи ні на що, наполягає на пошуках мирного врегулювання сирійської кризи без будь-якої гарантії притягнення до суду заколотників масових вбивств. Такі обставини є явним доказом того, що ці держави підтримують сирійський режим та намагаються продовжити йому життя через пресловуті переговори, що мають різноманітні назви, склади та місця , але один і той же порядок денний — більше вбивства, більше вигнань, більше руйнувань заради того, щоб поховати заживо сирійську революцію з її неординарними ісламськими гаслами та вимогами. А це можливо здійснити шляхом відновлення застарілого режиму та його інститутів згідно інтересам наддержав, щоб душити народ при будь-яких його спробах зітхнути за межами їх колонізаторських інструментів.

Страждання нашого народу у Шамі іще більше загострюються впертою мовчанкою з боку мусульманських правителів, які продовжують шукати милість своїх панів до такого ступеню, що вони дійшли до зачинення кордонів перед обличчям біженців від гніту режиму і навіть перед пораненими та постраждалими у цих жахливих бійнях під приводом «безпеки». Наприклад, офіційні особи турецької влади о вівторка об’явили про тимчасове зачинення пропускного пункту Баб ель-Хава «із міркувань безпеки», незважаючи на те, що на кордоні скопились десятки автомобілів швидкої допомоги з пораненими.

Положення народу у Шамі, як і положення усіх мусульман, — не було і не буде ніякого порятунку від таких правителів. Мусульмани з сумом та печаллю в очах бачать свої армії, замкнені у казармах, особливо ті армії, яких відділяють лічені кілометри від того, щоб примчатись до нас по допомогу , позбавити нас від тривог, втілити Шаріат нашого Господа за допомогою встановлення держави Халіфат за методом пророцтва, де ми насолодимось безпекою та вилікуємо свої рани від гніту усіх, хто поневолює усе людство.

﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ * وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ * ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ﴾

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам та зміцнить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння. Це — тому, що вони зненавиділи ниспослане Аллахом, і Він зробить марними їх діяння!» (47:7–9).

Жіночий відділ
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
П’ятниця, 10 Раджаба 1438 р.х.
07.04.2017 р.
№ 039 / 1438 х.

Головне меню